Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Nemeș, candidat USR PLUS la Consiliul Județean Alba: ”Infrastructura, motorul de dezvoltare a județului Alba”

Publicat

”Claudiu Nemeș, candidat USR PLUS pentru Consiliul Județean Alba: <Infrastructura – motorul de dezvoltare socio-economică a județului Alba>

Infrastructura rutieră reprezintă, fără doar și poate, un factor decisiv în dezvoltarea socio-economică a unei comunități. Astfel, prioritatea numărul 1 al noii administrații județene se impune a fi infrastructura rutieră și dezvoltarea acesteia. În acest moment, din totalul drumurilor care se află sub directa administrare a Consiliului Județean Alba, peste 25% din șosele sunt neasfaltate, reprezentând drumuri pietruite sau de pământ.

Conform INS, statisticile legate de tipul de suprafață pentru drumurile publice sunt în continuare îngrijorătoare: doar 44,2% din rețeaua de drumuri este modernizată și are suprafețe asfaltice de tip greu și mijlociu, corespunzător unei lungimi de 38.166 kilometri, în timp ce 24.7% din drumuri au îmbrăcăminți rutiere ușoare, 21.365 kilometri.

Chiar dacă județul Alba are o rată de creștere economică accelerată,  starea drumurilor creează un dezechilibru între diferitele zone ale județului nostru. Un exemplu concludent în acest sens este reprezentat de zona Alba Iulia – Sebeș, cea mai dezvoltată zonă din punct de vedere economic, dar cu toate acestea  și aici ne lovim de aceeași problemă majoră care persistă de ani de zile, infrastructura rutieră, anume podul peste râul Mureș, problemă care ne face să pierdem  zilnic cel puțin o oră din viața noastră, la volanul mașinii, în trafic.

De asemenea, zona Munților Apuseni unde starea drumurilor este dezastruoasă, împiedică dezvoltarea sănătoasă a Țării Moților, în special dezvoltarea turismului, indispensabil unei regiuni cu adevărate bogății naturale.

Prin urmare este nevoie de un master plan de dezvoltare la nivel județean, prin care atât Consiliul Județean, cât și administrațiile locale să pună în practică proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, atât de necesare unei dezvoltări socio-economice. Știm foarte bine că investind în infrastructură, pe langă crearea unui hub de locuri de muncă în județul Alba, vom avea un impact pozitiv și prin dezvoltarea regională a unor industrii prelucrătoare.

Politica Alianței USR-PLUS privind transportul rutier este caracterizată prin termenii: eficienţă și siguranţă;  iar rolul acestei politici este unul deosebit de important în dezvoltarea economică, având ca scop moderarea diferenţelor teritoriale, crearea locurilor de muncă, creşterea competitivităţii, creşterea economică, îmbunătăţirea nivelului de trai şi dezvoltarea sustenabilă. Cu alte cuvinte, investițiile în infrastructură sunt prioritare și fundamentale, deoarece vor reduce șomajul și vor revitaliza piața de forță de muncă din județul Alba.

Consider că județul Alba trebuie să își valorifice potențialul economic pe care îl are, dar acest potențial, fără o viziune administrativă clară și fără o infrastructură modernă, își va pierde, în timp, valoarea”.

Claudiu Nemeș, Vicepreședinte USR Alba

Candidat USR PLUS pentru Consiliul Județean Alba

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeană Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”,

Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax