Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci, deputat PNL: Ar trebui să continuăm modificările la legislația privind lucrările de infrastructură

Publicat

racuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci consideră că România ar trebui să analizeze atent modelele de atribuire a lucrărilor de infrastructură din statele europene dezvoltate, unde marile proiecte de infrastructură nu pot fi blocate cu anii de tot felul de contestații, care sunt în final infirmate de instanțele de judecată.

”În România legislația a fost creată parcă pentru a bloca proiectele de infrastructură, nu pentru a le încuraja și a le scurta termenele de execuție. Nu este normal că în România licitațiile durează uneori mai mult decât lucrările efective de construire, pentru că procesele de atribuire sunt blocate de tot felul de contestatari de profesie, iar soluționarea acestora durează cu lunile și chiar cu anii.

Este foarte bine că Guvernul PNL a reușit să modifice în ultimele luni această legislație, iar multe dintre proiectele de autostrăzi sau căi ferate au și fost deblocate. Cu toate acestea, cred că ar trebui să mergem mai departe și să ne uităm atent la modul în care a procedat Germania, Franța sau Italia.

Chiar dacă ni se poate părea foarte dur, în aceste state dezvoltate, firmele care blochează intenționat, din rea-voință, unele proiecte sunt excluse ulterior, pentru câteva luni sau chiar ani de zile, de la a mai participa la licitații publice. Atâta vreme cât în România nu există o sancțiune pentru cei care contestă inutil o licitație și blochează cu anii un proiect, este firesc să avem veșnic proiecte blocate care așteaptă soluționări fie prin comisiile de soluționare a contestațiilor, fie prin instanțele de judecată.

Este esențial să avem cât mai repede o legislație care să ajute dezvoltarea proiectelor de investiții, pentru că zecile de miliarde de euro pe care ni le pune la dispoziție Uniunea Europeană în următorii 6 ani s-ar putea irosi tocmai din cauza unor asemenea blocaje la nivel național”, a transmis într-un comunicat deputatul PNL, Claudiu Răcuci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. kretz

    joi, 27.08.2020 at 14:39

    foarte istet. tipic pt marea majoritate a „politicienilor” din alba care la vorbe sunt aşi dar nu fac absolut nimic pt remedierea problemelor. mai bine ne-ar fi explicat de ce se află pe locul 3 în topul rusinii parlamentarilor cu fix 45 secunde vorbite în 4 ani de mandat si acelea la ceremonia de investire. chiar nu-i crapa obrazul de rusine că 4 ani a luat pe absolut nimic salariu din banii contribuabililor si către iarna sigur iar va candida ca prostime e destula in judet si voteaza partidul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax