Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): „Eliminând standardele de cost, PSD-ALDE a triplat prețurile pentru km de autostradă”

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, trage un semnal de alarmă asupra riscului major ca unele proiecte de investiții să fie refuzate de la finanțare de către Comisia Europeană, din cauză că Guvernul PSD-ALDE a eliminat standadele de cost.

„Guvernul a eliminat, prin ordonanță de urgență, standardele de cost din domeniul investițiilor, care prevedeau foarte clar că un Km de autostradă la câmpie are un anumit cost, un Km de autostradă la deal are alt cost și cel de la munte este mai scump. În standardele de cost era scris negru pe alb care sunt costurile reale ale unei investiții, ale unui spital regional sau ale unei școli, nu cele pe care le vor politicienii.

Cu toții am anticipat că eliminarea acestor standarde are un obiectiv clar – prețurile pentru lucrările de infrastructură să fie umflate din pix, ca să se poată adăpa din banii publici toată clientela PSD și ALDE. Nu a trebuit să așteptăm prea mult timp pentru ca temerile noastre să se confirme pe deplin. De exemplu, Guvernul Dăncilă s-a lăudat că demarează lucrările la Autostrada Unirii și că pentru 68 de km se vor plăti peste 1,2 miliarde euro, aproape 18 milioane euro pe Km, adică 84 milioane de lei pe Km. Prețul este de 3 ori mai mare decât dacă s-ar fi respectat standardele de cost și de 6 ori mai mare decât costul unui Km de autostradă în Bulgaria sau Serbia.

Viorica Dăncilă a anunțat, tot cu surle și cu trâmbițe, că demarează lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești, iar pentru mai puțin de 14 Km se vor plăti 129 milioane de euro, adică cca. 10 milioane de euro pe Km, pentru tronsonul cel mai simplu de executat din toată autostrada. Poate că Dăncilă, Teodorovici și Dragnea se bucură că acordă contracte la prețuri de 3-4 mai mari decât ar fi normal, însă aceste măsuri care vizează sifonarea banilor publici ne vor costa enorm!

Să nu ne mirăm dacă la un moment dat Comisia Europeană va constata că banii au fost risipiți, că prețul a fost umflat din pix ca să crească profiturile unor firme și că ne vom trezi cu refuzarea finanțării, din bani gratuiți, a celor mai costisitoare proiecte de investiții. Este grav faptul că toate măsurile toxice luate de PSD-ALDE ne vor costa și pe noi și pe copiii noștri”, transmite, într-un comunicat, Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax