Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci, PNL: România are un sistem instituțional putred, politizat, care nu servește plătitorului de taxe

Publicat

racuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci solicită o reformă structurală a instituțiilor finanțate din bani publici, pentru a le pune în serviciul plătitorului de taxe.

„România nu se mai trezește la realitate decât atunci când apar cazuri cu adevărat scandaloase, care afectează drepturi individuale ale copiilor, ale persoanelor vulnerabile sau ale vârstnicilor.

Politizarea excesivă pe care PSD a făcut-o în ultimii ani la nivelul tuturor instituțiilor publice, ne-a dus în situația neplăcută, în care agenții și instituții publice cu rol crucial, plătite din banii noștri, sunt doar simple centre de angajare a rudelor și prietenilor celor cu putere de decizie politică.

Cazul copiilor care nu sunt monitorizați corespunzător de către autoritățile pentru protecția copiilor, cazurile vârstnicilor umiliți în centrele de protecție sau prin spitale, sunt numai câteva exemple zguduitoare care ne arată că instituțiile nu își îndeplinesc rolul și funcțiile.

Oricine are nevoi de un act, de un permis de conducere sau de un pașaport, știe că are de înfruntat cozi, de așteptat cu orele și de plătit taxe nejustificat de mari.

Orice român care apelează la o instituție publică, chiar și pentru o simplă adeverință care să ateste nu știu ce, ori se înarmează cu multă răbdare, ori renunță. Toate aceste neajunsuri ale sistemului public sunt determinate de putreziciunea pe care politicienii PSD aflați de peste 7 ani la putere au tolerat-o și au stimulat-o în instituțiile publice.

Știm cu toții că accesul tinerilor bine pregătiți în instituțiile din România este imposibil dacă nu au o ”pilă” politică. Până nu vom desprinde instituțiile din România de factorul politic, până nu vom avea organisme scuturate de rubedenii care nu se pricep la nimic, atunci va trebui să privim îngroziți cum sunt tratați copiii, bătrânii și bolnavii aflați în grija statului, cum se pierd miliarde de euro din fondurile europene, pentru că nu are cine să scrie proiecte bune și cum se pierd bani de la buget, din pură incompetență.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 27.06.2019 at 17:58

    Cu ce ”pile” trebuie sa vi ca sa te poti angaja la APA-CTTA ? Acolo este angajata toata filiala PNL cu afini cu tot. Aici nu mai sunt PSD-isti . Sau logorea ta se refera numai la PSD ? Eu asa am inteles.

  2. Silviu

    vineri, 28.06.2019 at 10:35

    In Romania, totul este politizat si functioneaza pe sistemul P-C-R…
    Voi, parlamentarii, aveti sansa sa decideti asupra acestor lucruri care nu sunt corecte si sa le corectati! La fel este si cu Regulamentul de functionare al celor doua camere ale Parlamentului…trebuie schimbat si sa nu mai aveti imunitate!!! Deloc!!! Sunteti cetateni ai aceluiasi stat ca si noi si noi nu avem nici un fel de imunitate! La fel cu salariile voastre si ale celorlalti slujbasi ai statului!…Ma opresc aici…!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax