Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comunicat: Consilierii PNL Alba Iulia resping categoric creșterea tarifelor la apă și canal

Publicat

”Chiar în aceste zile, consilierii locali de la primăriile din tot județul Alba sunt chemați să aprobe, prin vot, strategia ce fundamentează, pentru următorii 5 ani, tarifele la apă și canal.

Conform actualelor legi, aceste tarife se stabilesc la un minim impus de ANRSC, în baza unei formule ce ține cont de standardul de suportabilitate per gospodărie. Cu alte cuvinte, nivelul investițiilor ce urmează a fi realizate în apă și canal trebuie să țină cont de cât din acest cost poate fi recuperat și suportat de locuitori, ca beneficiari ai acestor servicii absolut fundamentale.

Cu toate că, în ultimii 5 ani, nivelul investițiilor realizate, direct sau prin cofinanțarea de proiecte europene, de Societatea Apa CTTA a fost unul foarte ridicat, prin comparație cu alte județe, nu există motive ca aceste tarife să crească.

În urma unei analize făcută cu reprezentanții societății de apă și cu conducerea Asociației Intercomunitare Apa Alba, a rezultat că furnizorul de servicii își poate susține obiectivele investiționale și întreaga activitate la nivelul tarifelor practicate în prezent.

Prin urmare, vom solicita, prin intermediul colegilor noștri parlamentari, ca anumite modificări legislative, esențiale pentru creșterea autonomiei locale în stabilirea acestor tarife, să fie făcute.

Este inadmisibil ca stabilirea valorilor să fie condiționată de o instituție, precum ANRSC, peste deciziile și situațiile cu care se confruntă fiecare operator în parte.

Este absolut normal ca această decizie să aparțină celor care pot face distincție între necesitate și scopul gol de conținut de a ne alinia unei legi doar pentru că ea există, încălcând principiul autonomiei locale.

Mai mult, consilierii locali PNL atrag atenția primarului Gabriel Pleșa că scoaterea de pe ordinea de zi, din ședința de Consiliu Local, poate avea ca efect aprobarea tacită a modului prin care aceste tarife vor crește.

Solicităm ca aceste propuneri să fie prezentate consilierilor locali pentru ca ele să poată fi respinse prin vot. Alba Iulia poate și trebuie să decidă asupra acestui aspect!”, a declarat Marius Hategan, președinte PNL Alba Iulia, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 27.01.2023 at 18:01

    Ia auzi la el. Te opui măriri bunăstării cuibului de PNL-işti de la APA CTTA ? Te-ai gândit bine ?

  2. albaiulian

    vineri, 27.01.2023 at 18:37

    Cat tupeu pot sa aiba acesti nesimtiti… Tori directorii si angajatii din birourile APA CTTA au ajuns acolo pe filiera PDL/PNL!

  3. Eu

    vineri, 27.01.2023 at 20:56

    deci pana la urma creste pretul sau nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax