Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Corneliu Mureșan, președinte PSD Alba: ”Dreptul la transport – un drept al tuturor elevilor din Alba!”

Publicat

În zeci de localități din județul Alba, autobuzul nu mai ajunge de foarte mult timp. Luni, în prima zi de școală, copiii navetiști din aceste comunități vor trebui să se descurce cum pot pentru a ajunge la liceu, în orașele din zonă.

Fără să fie un atac politic, trebuie să spunem că vinovată este conducerea PNL a Consiliului Județean Alba pentru că a gestionat prost transportul județean de persoane și a lăsat zeci de comunități și zeci de mii de oameni IZOLAȚI.

Atrag public atenția președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, că instituția pe care o conduce încalcă grav dreptul la educație copiilor din comunitățile în care nu există rute de transport public județean de călători.

Anul trecut, alături de colegiimei, am asigurat transportul unor elevi din satul Ungurei, comuna Roșia de Secaș, până la liceu, în Sebeș, întrucât aceștia nu au beneficiat de o cursă regulată de autobuz. La acea dată, am sperat că actuala conducere PNL a Consiliului Județean Alba a înțeles că trebuie să resolve problema transportului județean de călători, dar din păcate continuă în starea de indolență și nepăsare.

Pe această cale, îi rog pe părinții ai căror copii nu vor putea ajunge, luni, la liceu din cauza lipsei transportului public de călători, să mă contacteze.

Alături de colegii mei din PSD Alba, vom asigura gratuit transportul acestor elevi până când Consiliul Județean Alba va introduce autobuze și în aceste comunități.

Dreptul la transport al elevilor navetiști face parte din dreptul la educație, drept garantat prin Constituția României și prin Convenția Internațională pentru Drepturilor Copilului.

Corneliu Mureșan,

Președinte PSD Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate