Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Corneliu Mureșan: ”Solicit domnului Dumitrel să facă publice costurile amenajării noului sediu de lux al CJ Alba”

Publicat

Comunicat Corneliu Mureșan: Solicit domnului Dumitrel să facă publice costurile amenajării noului sediu de lux al CJ Alba și să îl deschidă pentru cetățeni

Consiliul Județean Alba s-a mutat într-un nou sediu în Cetatea Alba Carolina, despre care mass-media și cei care au reușit să pună piciorul în clădire spun că este un adevărat sediu de lux.

Clădirea a fost restaurată în ultimii ani cu milioane de euro, însă, până acum, domnul Ion Dumitrel și ceilalți membri ai conducerii Consiliului Județean Alba au fost foarte opaci în prezentarea detaliată a costurilor amenajării și dotării acestui sediu.

Mai mult, în ultima perioadă, sediul a devenit un fel de palat al PNL, ținut închis pentru ochii ”muritorilor” de rând, dar folosit intens pentru întâlniri politice ale liberalilor.

Domnul Dumitrel ține închis noul sediu chiar și pentru consilierii județeni și se ferește de întrebările pe care aceștia le-ar putea pune, astfel încât nu înțelegem de ce ședința Consiliului Județean a fost organizată, vineri, online, deși nu este nicio situație deosebită, cum a fost pandemia.

Mai mult, pentru că unul dintre proiectele de hotărâre presupune vot secret, Consiliul Județean consumă o grămadă de resurse și dă peste cap activitatea instituției, punând angajații pe drumuri spre consilierii județeni, pentru a le înmâna un plic prin intermediul căruia își exercită votul.

Ședință online, cu sediul de lux ținut închis

Fiecare consilier județean a primit, joi, mesajul următor: „având în vedere ca la PH nr. 265, PH nr. 266 și PH nr 267, înscrise pe ordinea de zi a ședinței ordinară din data de 29 august 2024, se impune procedura de vot secret, vă informăm ca mâine dimineață vom trimite, spre fiecare dintre dvs., plicul cu cele 3 buletine de vot, cu rugămintea de a vă exercita dreptul de vot și a returna plicul, delegatului din partea Consiliului Județean Alba”.

Seamănă cu un banc despre cererile electronice care se depun la etajul 2, camera 109, dar este realitatea tristă care arată cât de dezastruos este managementul Consiliului Județean Alba. Vă dați seama câte plicuri se plimbă, astăzi, prin județul Alba într-o sfidare totală a tot ceea ce înseamnă eforturile de digitalizare a administrației publice din România.

Ne așteptăm ca, data viitoare, liberalii din CJ Alba să decidă folosirea porumbeilor voiajori. De ce a fost organizată online ședința ordinară a Consiliului Județean Alba și ce are de ascuns domnul Ion Dumitrel, ținând închis sediul de lux al Consiliului Județean Alba?

În concluzie, solicit public domnului Ion Dumitrel și liberalilor de la Consiliul Județean Alba să transparentizeze total investiția realizată pentru restaurare, amenajare și dotare a noului sediu al instituției județene și să prezinte detaliat toate costurile și sursele de finanțare.

Conducerea PNL a CJ Alba are obligația legală de a prezenta detaliat cum a cheltuit cele câteva milioane de euro și care au fost companiile care au executat lucrările, respectiv au furnizat dotările.

De asemenea, în calitate de consilier județean ales, solicit domnului Ion Dumitrel să deschidă sediul pentru cetățeni și să organizeze, o zi pe săptămână, un program de vizitare a acestei clădiri istorice restaurate din bani publici.

Corneliu Mureșan,

Președintele PSD Alba,

Consilier județean ales

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate