Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Comunicat Cupru Min SA Abrud. Precizări despre situația economico-financiară a companiei

Publicat

Reprezentanții Cupru Min SA fac precizări despre situația economico-financiară preliminară a companiei, în contextul unui articol apărut în presa centrală și preluat de mai multe publicații. Se impun precizări ca urmare a unor aspecte care țin de conținutul acestora, întrucât sursa de informare a autorilor nu a fost conducerea executivă a societății, au transmis sursele citate.

”Ca urmare a întocmirii situațiilor economico-financiare preliminare privind realizările aferente anului 2022, comparativ cu Bugetul de Venituri și Cheltuieli propus pentru anul 2022 și aprobat prin H.G. 1454/08.12.2022, publicat în Monitorul Oficial al României în 13.12.2022, vă prezint datele pentru 3 indicatori:

VENITURI TOTALE : propus  430.912 (mii lei) / realizat 413.068 (mii lei)

CHELTUIELI TOTALE: propus 304.465 (mii lei) / realizat 394.276 (mii lei)

PROFIT BRUT: propus  126.447 (mii lei) / realizat 18.792 (mii lei).

Profitul brut realizat, aferent anului 2022, este de 18.792 mii lei. Această sumă se supune impozitării și apoi se repartizează de către Guvernul României, în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, astăzi, nu avem suma exactă care va reveni societății noastre.

Doresc ca, prin intermediul presei, să asigur în primul rând salariații societății și Ministerul Economiei că, atât timp cât voi ocupa funcția de Director General, voi depune, în continuare, toate eforturile pentru a-mi îndeplini toate sarcinile contractuale și voi furniza informații conforme cu realitatea.

Vreau să subliniez că, în condițiile de instabilitate economică ale anului 2022 – creșteri ale prețurilor la energia electrică, la fier, reactivi, var, transport și câte altele, suprapuse pe o scădere a prețului la cupru(de la peste 10.000 $/t la 7.300-7.800$/t) – societatea a înregistrat profit!

Mulțumesc tuturor celor care au construit și celor care trudesc pentru menținerea activității și prosperitatea CupruMin. Noroc bun!” – Director General, Tiberiu Rațiu – Cupru Min SA Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate