Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă al Alianței USR PLUS Alba: Elevii, între teama de Covid – 19 și dorința de învățătură

Publicat

Anul școlar 2020-2021 începe în condiții atipice, împreună fiind provocați să facem față tuturor schimbărilor. Cadre didactice, părinți și elevi suntem nevoiți să ne adaptăm unor reguli mult mai stricte, să facem față unor provocări inedite. 

Dar cu toate acestea, cu responsabilitate și încredere, vom reuși să trecem peste această perioadă dificilă, cu speranța că viitorul ne rezervă intoarcerea la normalitate Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii , care trebuie sa constientizeze importanta educatiei dar si respectarea normelor de prevenire si raspandire a virusului COV

Am asistat zilele acestea, premergătoare începutului de an școlar, la o sarabandă de informații diverse și contradictorii, lansate pe toate canalele media, ce au dus la o bulversare totală a societății românești, așa încât copii, părinți și bunici nu știu care va fi pasul următor, pas necesar pentru a fi asigurată atât sănătatea tuturor, cât și educația copiilor noștri.

Valul de nesiguranță a cuprins, bineînțeles, și județul Alba, iar autoritățile de aici s-au întrecut în a da cu stângul în dreptul, proiectând tot felul de scenarii colorate, care nu vor face altceva decât să provoace un mai mare haos și o mai puternică teamă de o eventuală infectare cu noul coronavirus.

Mai mult decât atât, actualul șef al IȘJ Alba, Sandu Cornel, a dat cu bâta-n baltă, emanând o declarație extrem de neprofesionistă și lipsită de omenie, amenințând, cu o obrăznicie colosală, că Primăria va amenda părinții care vor refuza să-și trimită copiii la școală de teama infectării cu Covid-19. O declarație extrem de neinspirată și total nepotrivită acestor vremuri complicate, pe care avem obligația să le parcurgem în spirit de maximă responsabilitate și solidaritate interumană.

Dacă Ministerul Educației a pasat responsabilitatea în provincie, ne așteptam de la politicienii care astăzi conduc administrația și învățământul din județul Alba să ne ofere scenarii în care să fie asigurată protecția totală a copiilor și a cadrelor didactice în spațiile de învățământ, nu scenarii colorate și amenințări.

Era normal sa se fie un program clar cu privire la  reducerea programului de cursuri, pentru a diminua riscul infectării, sau condensarea materiei și a programei școlare sau de o abordare mai mult online a materiilor care nu sunt de examen și care se pretează mai ușor la o astfel de metodă. În schimb, copiii noștri sunt aruncați, cu o inconștiență fără seamăn, în linia întâi, într-un război cu un inamic nevăzut, extrem de periculos, din care, cine nu va scăpa, ni se va spune că a avut ghinion.

O totală lipsă de viziune și tact managerial au demonstrat în aceste zile atât ministrul Educației, cât și locotenenții săi din teritoriu.

România își propune experimente pe elevii săi, în timp ce Italia, o țară grav afectată de pandemia de coronavirus, a adoptat măsuri mai puțin severe, elevii purtând mască doar în pauze, iar în clasă masca nu este obligatorie. De asemenea, în Germania masca este obligatorie pe holuri, la intrarea și ieșirea din școală, dar nu este obligatorie în clasă, în timpul actului educațional.

Să vedem cum vor suporta copiii noștri masca pe față câte 6-7 ore pe zi, cu reguli stricte, restricții și amenințări!

DUMITRU Alexandru Nicolae Dan – candidat pentru consiliul local Alba Iulia

Acest articol a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România – Organizația Județeana Alba, parte a alianței electorale “Alianța USR PLUS”,

Cod mandatar financiar: 21200251

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax