Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă al președintelui PNL Alba, Mircea Hava: Din familie pornește totul și la familia ta te-ntorci întotdeauna

Publicat

Din familie pornește totul și la familia ta te-ntorci întotdeauna!

Am văzut în spațiul public tot felul de presupuneri ale unora care au făcut politică doar cu televizorul în față, dar care-ncearcă să sugereze că, la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală, PNL ar putea ajunge într-o zonă de bălăcăreală. Niciodată!

Știu câteva lucruri după care m-am ghidat întotdeauna: cu o echipă unită poți muta munții și să crezi în oameni care pot construi, pot lăsa ceva în urmă.

Așa cum se văd lucrurile din afară, în PNL e prima dată când unitatea e greu încercată de disperarea unora de a ajunge unde nu merită, prin nimic altceva decât jocuri de culise și cuțite înfipte-n spate.

Ei bine, dacă vrem ca orice înțelegere să fie durabilă și serioasă, eu zic că nu ne putem baza decât pe luciditate, pe onoare, pe ce știm că funcționează, pe ce-si doresc cei mai mulți și mai munciți oameni din PNL Alba – construcție, nu distrugere.

Avem șansa de a face lucurile ținând cont de echipă, nu de miza și intriga unora născuți nemulțumiți.

Cel puțin, eu pentru asta am pledat și când am ales să merg mai departe alături de oameni care mi-au întors nu o dată spatele, dar nu i-am judecat.

Avem în spate trecutul și experiența ce confirmă: la Alba a fost și e nevoie de toți, de fiecare membru, de Ion Dumitrel, de Hava, de amândoi, în încercarea de a păstra ce s-a câștigat în zeci de ani, dar și pentru a duce lucrurile în direcția unui PNL pregătit să salveze o echipă și o țară, nu să le pună la pământ și să se și mândrească cu asta.

Fără unitate, PNL Alba se va îndoi după cum bate vântu de la București. Pierde și câștigă după ce face sau nu face guvernul.

Dar dacă ne păstrăm onoarea în ogradă, vom câștiga indiferent de cine e premier. Iar premierii, ne place sau nu, vin și pleacă.

Noi am luptat întotdeauna pentru noi și binele Albei, nu pentru ca cineva să se plimbe învelit în mantie și pe-un cal alb, în curte, la Palatul Victoria. Indiferent cine!

Alba nu trebuie și nu poate fi sacrificată, ca organizație, pentru combinațiile și uneltirile unora care n-au avut niciodată decât dorința de a se cățăra pe cadavre.

Oameni care-ți arată bomboana sau nuiaua, în funcție de ce-ți cer, pentru care te-ai ridicat de la masă dar ei și-au dorit locul din capul mesei.

Singura întrebare pe care mi-o pun cu voce tare e asta: e momentul să se piardă tot, în PNL, din cauza celor care dezmembrează dar n-au ce pune la loc?

Până să se ivească zorii, e nevoie să umbli prin întuneric. Suntem destui cu făclii aprinse, cu principii și morală, ca să luminăm drumu’.

Suntem tot noi, cei care am câștigat în echipă, fără să acceptăm pe nimeni care ne-a-ndemnat sa ne vânăm între noi.

Asta a fost mereu calea noastră, calea dreaptă, calea sigură către reușită! Umăr la umăr, unul lângă celălalt, ca într-o familie în care și greutățile se duc mai ușor.

Din familie pornește totul și la familia ta te-ntorci întotdeauna!

Mă plec în fața voastră, pentru felul în care v-ați făcut singuri destinul, ați lucrat, v-ați rupt de atâtea ori de lângă familie, ați îndurat și ați câștigat. Mereu. Sunt și voi rămâne mândru să vă am alături!

Europarlamentar Mircea Hava, președintele PNL Alba

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Altul

    vineri, 09.07.2021 at 13:49

    Daaaaa. Cuvinte frumoase „ce din coadă au să sune”, la urechea celor ce o pleacă la giamparalele și trozniturile care însoțesc ghionții patriotici ai cetelor de dăulitori ai orbanului și câțului. Din păcate doar larma de iarmaroc și sudălmile, alături de panglici colorate ale vorbeților e tot ce oferă peneleii acum. În vremea asta ciolacii și șoșocii dau buzna să prindă ceva ciolan. Domnule Hava apreciez sincer cât ați reușit să faceți din și în oraș. Cei care i-ați desemnat să vă ia locul în afara trufiei neaoșe n-au produs nimic. Iar primarul cel nou e debordat și neputincios în toate. Cred că mai bine rămâneați, cu echipă cu tot, aici decât pela Bruxelluri frumos iluminate și parfumate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

UDMR vrea să schimbe legea pentru obținerea permisului auto: la proba practică, polițiștii sa fie înlocuiți cu examinatori civil

Publicat

scoala soferi

UDMR vrea sa modifice legislația care reglementează examinarea pentru obținerea permisului auto astfel încât examinatorii să nu mai fie din polițiști din cadrul MAI ci examinatori civili. Demersul UDMR ar putea crea chiar și o nouă profesie: cea de examinator auto.

Unul dintre inițiatorii proiectului de lege deputatul UDMR de Sibiu Benedek Zacharie  a explicat pentru turnulsfatului.ro noile modificări propuse.

Examinator civil pentru examenul auto

Astfel, viitorul examinator civil auto ar trebui să aibă peste 23 de ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat, să fie apt medical și psihologic, să nu dețină o funcție la vreo școală de șoferi, să urmeze un curs de formare profesională și să treacă un examen. În plus, se mai solicită că aibă cel puțin 5 ani vechime de conducător auto la categoria unde urmează să fie examinator.

”Dezvăluirile periodice din presa românească despre corupția din sistem ridică semne de întrebare asupra statutului examinatorilor, așa cum această profesie este practicată în multe state membre.

Regula examinării candidaților de către cadre ale Ministerului Afacerilor Interne este specifică statelor din fostul bloc comunist și reprezintă o rămășiță a modului în care statul asigură controlul absolut în toate domeniile”, susține Benedek în expunerea de motive ce însoțește proiectul de lege.

”Obținerea unui permis de conducere în România continuă să fie un demers greoi, iar cazurile de corupție din ultimii ani au dezvăluit problemele unui sistem lipsit de echilibru și control reciproc”, mai spune deputatul. ”Soluțiile legislative propuse sunt menite să aducă un plus de transparență actualului sistem”

Proba teoretica rămâne la MAI

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor ar continua să rămână, însă doar ca entitate de testare pentru proba teoretică de verificare a cunoștințelor, de emitere a permiselor de conducere și de evidență a acestora.

Același serviciu ar urma să acorde avizul pentru viitorii examinatori auto.

De asemenea, se propune în proiectul de lege ca instructorul auto să fie prezent în mașină, alături de examinator pe perioada de desfășurare a examenului practic.

”Măsura este menită să reducă gradul de intimidare resimțit de candidați și să demonstreze cu adevărat dacă și-au însușit cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a conduce autovehicule în condiții de siguranță pe drumurile publice”, mai spune Benedek.

Totodată, noua lege ar permite libertatea candidaților de a alege centre de examinare diferite pentru cele două probe ale examenului, în funcție de domiciliul și sau reședința de facto a acestora.

”Soluțiile legislative propuse sunt menite să aducă un plus de transparență actualului sistem, să înlesenască procedurile administrative de obținere a permisului de conducere fără a face rabat de la calitatea sistemului de inițiere și pregătire a candidaților la obținerea unui permis de conducere”, mai precizează Benedek Zacharie.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Agenții care fac masteratul la Academia de Poliție vor primi salariu pe durata cursurilor. În ce condiții vor da banii înapoi

Publicat

Agenții de poliție care vor urma programul de master din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, vor primi salariu pe durata cursurilor, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, în vederea reducerii deficitului de personal a fost operaționalizat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire inițială a ofițerilor de poliție.

În urma susținerii concursului de admitere, aproximativ 90% dintre participanți sunt agenți de poliție încadrați în unități ale MAI.

„Având în vedere această situație, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluțiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ținând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezența obligatorie în instituția de învățământ pe toată durata lui”, se arată în comunicat.

Conducerea MAI anunță că a fost elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență care să modifice Statutul Polițistului, fiind reglementată astfel posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor bănești prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situații.

La final, absolvenții vor fi încadrați în funcție de nevoi, cu obligația să-și desfășoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor județene de poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, unde au fost repartizați după absolvire.

Nerespectarea angajamentului atrage obligația restituirii cheltuielilor efectuate în total pe timpul școlarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă, arată ministerul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care avea 200 de litri de vin în pivniță, pentru nunta fiului, s-a trezit cu poliția la ușă. Ce a urmat

Publicat

Un bărbat din Alba a mers în instanță pentru a-și face dreptate după ce s-a ales cu o amendă de 5000 de lei, din partea Direcției Regionale Vamale, pentru că avea în pivniță 200 de litri de vin. 

Motivul pentru care a fost amendat este acela că nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin. Vinul a fost descoperit după o percheziție a polițiștilor din Alba, din anul 2020. 

Însă, bărbatul a atacat în instanță amenda de la DRV din simplul motiv că inspectorii nu au putut să precizeze dacă vinul era dintr-o singură producție, sau din mai mulți ani, mai mult de atât, procesul verbal a fost realizat într-un mod deficitar, iar asta a cântărit greu în ochii judecătorilor.

În fața instanței bărbatul a spus că vinul era făcut pentru nunta fiului său. În data de 26 septembrie 2022 magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o decizie în acest caz. De asemenea motivarea a fost făcută public.

”(…) petentului i s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 5000 lei reţinându-se că urmare a unei percheziţii efectuată  împreună cu lucrători SICE – IPJ Alba a fost identificată în pivniţa imobilului cantitatea de aproximativ 200 litri de vin alb liniştit, fără ca acesta să fie înregistrat ca mic producător de vin la autoritatea vamală teritorială”, se arată în documentul citat.

În apărare bărbatul a suținut ”că actul de sancţionare este nelegal şi netemeinic cât timp nu se poate face deducţia doar pe baza împrejurării că a deţinut 200 litri vin alb, că petentul a produs vinul în vederea comercializării.

Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate. În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani. Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult de atât au existat mai multe contradicții în procesul verbal al autorității vamale, drept pentru care magistrații au anulat amenda. Mai exact au admis plângerea bărbatului și au dispus anularea amenzii.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Furt la Colegiul Militar din Alba Iulia: Anchetatorii nu au putut afla cine a sustras banii și cardul unui elev din vestiar

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au închis un dosar de furt, furt petrecut în interiorul Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. 

Mai exact aceștia au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea, în data de 28 septembrie 2022.

De asemenea motivarea a fost făcută public fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivir motivării instanței, ”în data de 14.12.2019, persoane necunoscute au sustras suma de 300 lei din portmoneul persoanei vătămate, R. în timp ce acesta se afla la vestiarul Colegiului Național Mihai Viteazul din municipiul Alba Iulia.

Totodată, persoane necunoscute i-au folosit datele cardului banca, care se afla în același și au efectuat 14 tranzacții frauduloase, către diferiți comercianți, în valoare totală de 680,73 lei”, se arată în motivarea instanței.

După o perioadă de cercetări s-a decis ca dosarul să fie închis. În data de 28 septembrie 2022, judecătorii din Alba Iulia au admis cererea procurorilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax