Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă Alexandru Radu, candidat PNL pentru Camera Deputaților: Ne dorim să facem legi bune pentru oamenii din Alba

Publicat

Comunicat de presă Alexandru Radu, candidat PNL pentru Camera Deputaților: Ne dorim să facem legi bune pentru oamenii din Alba.

”În calitate de candidat din partea PNL la alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaților, îmi doresc să facem legi bune pentru oamenii din Alba. Reprezint în primul rând tinerii din județ, care au acum pe cineva din rândul lor, care-i înțelege foarte bine.

Sunt un tânăr provenit din organizația de tineret, care nu a sărit nici o treaptă și care a primit șansa să promoveze legi pentru tineri. Noi, tinerii vom conta cu adevărat doar atunci când vom fi uniți și vom intra în terenul de joc al deciziilor.

Voi fi vocea voastră în Parlamentul României. Mă gândesc în primul rând la sprijinirea tinerilor studenți în găsirea unui loc de muncă. Actuala legislație ne este total potrivnică. Ni se cere vechime în muncă, iar noi abia ieșim de pe băncile facultății. Ne pregătim să fim specialiști, ne perfecționăm, dar practic, prin criteriile de vechime cerute la angajare suntem blocați. Și atunci cum să câștigăm experiență în câmpul muncii?

Este nevoie de o lege care să faciliteze accesul pe piața muncii pentru tinerii absolvenți. Cum este nevoie de un sprijin real pentru studenții români care se întorc acasă de la studii. De la simplificarea procedurilor de recunoaștere a diplomelor, până la facilități care să-i aducă acasă, nu să-i înstrăineze de familie și țară. Sunt un adept al învățământului dual. PNL Alba a susținut prin liderii săi învățământul dual încă din urmă cu 12 ani, iar acum administrațiile liberale au obținut finanțare pentru construcția unui campus de învățământ dual.

Administrațiile liberale din județul Alba învestesc masiv în educație, un exemplu fiind municipiul Sebeș care a reușit construcția unuia din cele mai moderne licee tehnologice din România, investiție în valoare de 53 de milioane de lei. Avem nevoie de investiții în infrastructura școlară și în învățământ dual, pentru ca avem nevoie de forță de muncă calificată. Știu ca mulți tineri nu au încredere în politică.

Dar politica și politicienii ne modelează viața. Spunem de multe ori ca vrem o țară ca afară! Dar oare asta nu înseamnă în primul rând să ne implicăm în viața cetății, prin vot, ca în orice democrație? Cu siguranță, DA! În decembrie 1989, când democrația și libertatea se nășteau în România, după regimul comunist, mulți dintre noi nici nu erau născuți.

Este de datoria noastră, a actualei generații de tineri, să păstrăm moștenirea lor: libertate, democrație, liberă circulație. Vă îndemn așadar să vă alăturați și să-i susțineți pe cei pregătiți să intre în terenul deciziilor pentru generația noastră”, a declarat într-un comunicat de presă, Alexandru Radu, candidat PNL pentru Camera Deputaților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate