Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă: Asocierea RER Vest-RETIM prezintă situația la zi a salubrizării în Zona 2 Alba

Publicat

”Asocierea RER Vest – RETIM, operator de colectare și transport al deșeurilor municipale în zonele 1 și 2 ale județului Alba, aduce la cunoștința publicului larg primele concluzii după preluarea efectivă a colectării în Zona 2 a județului Alba, precum și stadiul contractării și al dotării cu recipiente a tuturor utilizatorilor.

Începând cu 01.11.2021,data intrării efective în operare în Zona 2 a județului Alba*, Asocierea RER Vest-RETIM a depus toate eforturile necesare pentru inițierea și asigurarea unui serviciu de salubrizare funcțional.

Chiar dacă au mai existat unele deficiențe, inerente la preluarea activității, sistemul de colectare și transport al deșeurilor municipale este funcțional în toate localitățile ale zonei 2.

Fără a avea pretenția că lucrurile se desfășoară perfect,  Asocierea RER Vest-RETIM prezintă  situațiile curente, conform realității din teren:

-Dotarea cu pubele în localitățile Sebeș și Cugir este la zi. Operațiunea continuă într-un ritm de câteva zeci de bucăți/zi la gospodăriile care nu aveau încă încheiat contractul de salubrizare sau membrii acestora nu au fost găsiți la domiciliu până la finalul campaniei de contractare din teren .

-În Sebeș și Cugir a început distribuirea către clienții de la case a sacilor galbeni destinați colectării deșeurilor reciclabile de plastic, metal, hârtie și carton. Se distribuie câte o rolă care conține 25 de saci galbeni, suficienți pentru un an de zile la o frecvență de colectare de o dată la două săptămâni.

-În celelalte localități din Zona 2, primăriile au primit din partea Asocierii RER Vest-RETIM pubelele pentru deșeurile reziduale, iar din partea Consiliului Județean Alba au primit containerele dedicate colectării deșeurilor reciclabile.

-Situațiile punctuale în care nu s-au realizat colectări de la anumite străzi sau adrese se datorează modificărilor din traseele de colectare. Toate acestea pot fi sesizate de către cetățeni imediat la Call Center 0374885694 și în cel mai scurt timp posibil vor fi rezolvate de către echipajele de teren.

În același timp, operatorul de salubrizare solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile colectării separate a deșeurilor, acestea fiind o obligație legală, conform OUG 92/2021. Există câteva reguli simple, ușor de aplicat care sunt enumerate mai jos:

Ambalajele de STICLĂ se golesc de conținut și depozitează la CONTAINERELE VERZI

Ambalajele reciclabile din plastic și metal se clătesc, se pliază sau strivesc și se pun în RECIPIENTELE GALBENE  – containere, pubele sau saci.

Deșeurile din hârtie și carton se pliază și depun doar la CONTAINERELE ALBASTRE

În RECIPIENTELE NEGRE se depozitează deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile)- practic, tot ce nu se poate recicla.

În final, Asocierea RER Vest-RETIM asigură toți utilizatorii serviciului de salubrizare că activitățile asumate vor fi realizate cu cea mai mare seriozitate, în condițiile contractuale asumate, și își afirmă deplina deschidere la colaborare cu toate unitățile administrativ-teritoriale din zonele de operare.

Orice problemă punctuală în colectare poate să fi sesizată pe canalele directe – Call Center 0374885694 sau pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro  -, unde sunt preluate spre rezolvare în cel mai scurt timp posibil.

Nota * : Zona 2 a județului Alba include localitățile  Sebeș, Cugir, Daia,Cut, Spring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot, Șugag”, au transmis reprezentații companiei într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Soso

  vineri, 12.11.2021 at 09:13

  E greu sa schimbi obiceiurile oamenilor. Cere munca in plus sa selectezi diferit gunoiul, mai ales daca tu ai in bloc un cos mic de gunoi. Dar cu efortul tuturor s-ar putea schimba ceva. Poate nu ar strica implicarea celor de la asociația de proprietari cu informarea corectă prin distribuirea de pliante exemplificative. Mult succes.

 2. SIJ

  sâmbătă, 13.11.2021 at 10:27

  Selectati ca tot in acelasi loc merg 🤣🤣🤣🤣

 3. Controlul

  sâmbătă, 13.11.2021 at 13:35

  Daca nu ati primit inca contractele deja semnate, nici pubele, nici sacii colorati politic, nu puneti gunoiul sub perna ! Il puteti duce la usa primariei, la sediul noilor gunoieri sau la Adrian Salubris, asocierea care de fapt nu este responsabila de nimic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Publicat

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul unității medicale.

Consilierii locali din Abrud au votat în ședința de joi, 24 noiembrie, aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, investiție prin PNRR, dar și încheierea unui acord de parteneriat între UAT Abrud și unitatea medicală.

Dosarul de finanțare urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției specifice I2.4 Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Valoarea totală a proiectului este de 9.688.655,96 de lei. Contribuția proprie a Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud este de 23.800 lei, cu TVA inclus, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Rata infecțiilor nosocomiale raportate de către Spitalul Abrud în anul 2021:

 • rata infecțiilor nosocomiale raportate și declarate – 1,81 %
 • rata infecțiilor Clostridium difficile depistate și declarate – 17,65 %
 • numărul de probe analizate de microbiologie – 3.095 probe
 • rata infecțiilor microorganisme MDR depistate și declarate – 1,6 %
 • gradul de ocupare al unității sanitare – 36,20 %

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: La 92 de ani, locul 3 la Crosul Unirii. Veronica Negreanu, un medic pensionar din Constanța, pe podium la Alba Iulia

Publicat

Veronica Negreanu, un medic pensionar în vârstă de 92 de ani din Constanța, a reușit sâmbătă să ocupe locul III la categoria de vârstă 70+ ani, la Crosul Unirii desfășurat în municipiul Alba Iulia. 

Născută în anul 1930, atleta este multiplă campioană a Romîniei și deținătoare a mai multe recorduri naționale. Aceasta și-a descoperit pasiunea de a alerga după pensionare, sub îndrumarea unui alt atlet veteran, profesorul Traian Petcu.

„Ediția din acest an, a 53-a, ne-a oferit o experiență aparte, plină de emoții și învățăminte.

Venită tocmai din Constanța, special pentru a participa la acest cros, doamna Veronica Negreanu este născută în anul 1930.

La vârsta de 92 de ani a reușit să ocupe locul III la categoria 70+ ani. Ce exemplu mai bun de ambiție și de a ne bucura de viață vrem? Cu siguranță, niciunul. Felicitări și multă sănătate, doamnă Veronica Negreanu”, a scris viceprimarul din Alba Iulia, Marius Filimon.

Citește și VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

sursa, foto: Marius Filimon.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

Publicat

La aproape 78 de ani, campionul Ilie Cioca din Alba Iulia aleargă zilnic 10 kilometri, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene, fiind un adevărat exemplu pentru cei tineri. Rutina sa zilnică este o dovadă că vârsta nu trebuie să fie un impediment pentru mișcare.

Pensionarul din Alba Iulia are deja în spate 60 de ani de când aleargă. În acest timp a obținut peste 240 de titluri de campion național și peste 100 de medalii balcanice. Spune că a reușit să alerge 270.000 de kilometri, adică de aproximativ de 6,7 ori lungimea Pământului la Ecuator.

Sâmbătă, 26 noiembrie, acesta a luat startul la ediția cu numărul 53 a Crosului Unirii, desfășurată în Șanțurile Cetății din Alba Iulia.

„Astăzi alerg să cinstesc sărbătoarea României, 1 Decembrie și pentru mișcare în general. Anul acesta a fost foarte frumos, am luat 7 titluri de campion național, la sală, la alergare pe șosea am făcut record național. La Balcaniadă am luat 6 medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz.

Sâmbăta trecută am câștigat Crosul Revoltei de la Brașov, care a fost în cinstea eroilor care au pus scânteia pentru Revoluție.

Peste o lună și ceva fac 78 de ani. Alerg din 1962. Anul acesta am făcut 60 de ani de alergare. Am 245 de titluri de campion național, peste 100 balcanice și am 270.000 km alergați.

Mă antrenez 10 km în fiecare zi. Și așa, mobilitate, 500 de flotări și 500 de abdomene. Acesta e meniul, micul dejun. Acum sper să fim sănătoși și să mergem înainte”, a spus Ilie Cioca, la startul Crosului Unirii.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

UPDATE: INCENDIU la o casă din satul După Deal, comuna Ponor. O persoană cu arsuri pe 40% din corp, transportată la spital

Publicat

Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 15:00, la o locuință din satul După Deal, comuna Ponor. O persoană este transportată la spital după ce a suferit arsuri pe 40% din corp. 

UPDATE, ora 17:05 – Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta în interiorul locuinței.

Au fost afectate 2 camere ale locuinței pe o suprafață de aprox. 30 mp și bunuri materiale aflate în acestea.

Totodată, a fost preluată de către echipajul SMURD o victimă cu arsuri de gradul 2 și 3 pe aproximativ 40% din suprafața corpului.

Victima va fi transportată la UPU Alba.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca efect termic la materiale combustibile inflamabile.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în satul După Deal, comuna Ponor.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit în interiorul unei locuințe.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax