Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR Alba): Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

”România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?

Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!”, a declarat Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    marți, 07.12.2021 at 13:54

    Total de acord cu tine. Dar speriatii aia de pot sa faca asa ceva o tot amana, ca la alegeri ce primari ii mai sustin ? Tara de intinzatori de mana si asteptatori de pomeni. Asa ceva nu se va intampla nici in treizeci de ani.

  2. Petru

    marți, 07.12.2021 at 13:59

    Să le dea primariilor toate sporuriile din lume că poate așa îi satură Dumnezeu.
    Bătrânul acela care a trudit o viață întreagă nu mai trebuie să trăiască că statul nu mai poate ,,produce” nimic de pe spatele lui.Să vă fie rușine ,în alte state aceste persoane sunt ajutate,dar voi sunteți capabili să vă omorăți părinții numai să trăiți bine.Sunteți ca o haită de lupi,dar o să vină odată și pentru voi o iarnă grea ,atunci o să vă mâncați între voi .

  3. Grasunii

    marți, 07.12.2021 at 14:11

    Nimeni nu sa nascut special, ci unii doar smecheri nesimtiti si obezi !

  4. marius

    marți, 07.12.2021 at 19:14

    Din ciclul: sa tacem ca să nu vorbiram. Apa asta au mai inclazit-o de atâtea ori încât a ajuns sa miroase a oua Clotilde. Ați fost la Guvernare. Ați fost și atât! Incompetenta grasa și multa untura de porc de cap fără picioare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax