Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Beniamin Todosiu (Deputat USR PLUS): Companiile irlandeze sunt interesate să investească în România

Publicat

”Companiile irlandeze sunt tot mai interesate să investească în România și să dezvolte în țara noastră noi capacități de producție. Aceasta este concluzia ultimei întâlniri a Grupului de Prietenie cu Irlanda din Parlamentul României și Ambasada Irlandei. Reuniunea a fost prezidată de președintele grupului parlamentar, deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, și s-a bucurat de participarea Excelenței Sale, domnul Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România.

Subiectul principal al discuțiilor a fost axat pe relațiile bilaterale dintre România și Irlanda, cu o atenție sporită asupra relațiilor economice. Colaborarea dintre România și Irlanda este strânsă și a cunoscut o dezvoltare în ultimii ani, un indicator important fiind volumul schimburilor comerciale, care s-a dublat, dar și investițiile companiilor irlandeze în România, care au ajuns la o valoare de 9 miliarde de euro.

Un aport deosebit de important în cadrul dezbaterii l-au avut reprezentanții RIBA (Romania Ireland Business Association), care au subliniat interesul companiilor irlandeze pentru domeniul IT, software și inginerie. După BREXIT, mediul de afaceri din Irlanda a pierdut o serie de furnizori importanți, iar pentru companiile românești acest lucru poate apărea ca o oportunitate pentru a-i înlocui pe aceștia.

În acest sens, Grupul de Prietenie cu Irlanda din Parlamentul României și Ambasada Irlandei vor organiza vizite în teritoriu pentru a discuta cu antreprenorii și pentru a prezenta oportunitățile pe care Irlanda le are pentru mediul de afaceri românesc.

„În numele colegilor din grupul parlamentar, doresc să mulțumesc Ambasadei Irlandei și Excelenței Sale, domnul ambasador Paul McGarry, pentru colaborarea deosebită pe care o avem cu Ambasada Irlandei. Este foarte important să consolidăm relațiile diplomatice dintre cele două țări, să dezvoltăm colaborarea economică și să susținem comunitatea românească din Irlanda.

În urma discuțiilor mi-am asumat, alături de colegii mei, că vom analiza principalele provocări pe care le întâmpină companiile care doresc să investească în România, pentru a avea un cadru legislativ facil și predictibil, încurajând astfel investitorii străini.

De asemenea, am propus Ambasadei Irlandei o serie de vizite de lucru ale oficialilor și investitorilor irlandezi în diferite județe din țară pentru a promova potențialul investițional din România. Pe listă se află și Alba, zonă care sperăm ca, în viitor, să devină tot mai atractivă pentru investitorii străini”, a declarat deputatul Beniamin Todosiu, președintele Grupului de Prietenie cu Irlanda din Parlamentul României.

Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în România sunt înregistrate aproape 1000 de societăți comerciale cu participare irlandeză de capital. Șase dintre cele mai mari 10 companii irlandeze, recunoscute pe plan mondial, au realizat investiții în România.

De asemenea, conform ultimului recensământ (2016), numărul românilor din Irlanda se ridică la aproximativ 28.702 persoane, cu 10.707 mai mult decât la recensământul anterior (2010).

Acest număr nu reflectă însă întru totul realitatea. Ambasada României de la Dublin, împreună cu autoritățile irlandeze, estimează că numărul total al românilor din Irlanda este în realitate de peste 70.000 de persoane”, a transmis într-un comunicat de presă, deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax