Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Bogdan Lazăr: Contractele pe un pachet de țigări cu firmele de casă ale PD-PNL-PSD trebuie să înceteze! (P)

Publicat

” Dacă ați avea posibilitatea să vă cumpărați un pachet de țigări într-o lună, nu credeți că mai bine ați concesiona pentru exact același preț un spațiu în buricul târgului de la Primăria Alba Iulia? Exact același gen de spațiu care se închiriază lunar cu câte 800-1.000 euro/lună!! DA.

Doar că dacă nu sunteți pila sau cunoștința actualei conduceri PD-PNL, respectiv Hava-Voicu&CO. nu prea puteți!

Cum se face acum: orice firmă cu intrare la actuala stăpânire VOICU&CO. depune o cerere de concesionare a unui spațiu, care se analizează. Promite că va face o investiție pe terenul respectiv și va desfășura o anume activitate. La finalul contractului (de regula 49 de ani, maximumul prevăzut de lege) terenul rămâne în proprietatea municipalității. Iar construcția realizată poate fi luată acasă de firma respectivă.

În teorie, firma nu are voie să subconcesioneze spațiul respectiv, dar ghici ciupercă ce?! Se pare că au existat inclusiv contracte pentru care nu s-a cerut nici măcar studiul de oportunitate, și au trecut fără nicio problemă de masa de ridicători de mâini PD-PNL-PSD. Și mai ciudat este cum după ce se semnează un contract pe o anumită sumă, la o distanță de doar 2-3 ani aceste contracte se modifică și se ajunge la suma ridicolă de 9 lei/mp/an!!! Culmea, pentru același teren, același contract, aceeași firmă.

În timp ce astăzi Primăria Alba Iulia cere o taxă de 6 lei/mp/zi (ați citit bine:pe ZI, nu pe lună, nu pe an) pentru amplasarea pe domeniul public!!

Voi propune modificarea acestui mod de a împărți domeniul public pe pile și relații și să stabilim exact un set de reguli clare prin care să aplicăm cu adevărat prevederile Legii nr. 50 din 07/29/1991 privind autorizarea executării construcțiilor și unele măsuri pentru realizarea locuințelor. Fiecare firmă care concesionează pe o perioadă de maximum 49 de ani, ar trebui să fie obligată să prezinte garanția unei investiții cel puțin egale cu valoarea de piață a terenului calculată la prețul zilei, investiție care să fie realizată în primii 5 ani ai contractului de concesiune.

Mai mult, prețul fiecărui contract în parte va trebui să fie stabilit în urma unei analize economice-financiare realizată de o firmă independentă, pe cheltuiala firmei care solicită încheierea unui astfel de contract. Și, nu în ultimul rând, orice concesiune se va putea face pe baza unei licitații deschise și transparente, la care va avea acces orice persoană juridică interesată.

Numai în cazul în care nu vor fi și alți participanți se va face prin negociere directă. Așa se vor respecta atât principiul egalității (art.7,Cod Administrativ) cât și principiul transparenței (art.8, Cod Administrativ) pentru a avea cu adevărat o Primărie deschisă și corectă pentru noi toți!

Știu că voi lovi direct în interesele de gașcă ale PD-PNL-PSD, însă consider că este un mod obiectiv și corect de a reda cu adevărat Alba Iulia tuturor albaiulienilor”, a declarat Ioan Bogdan Lazăr, candidatul ALDE Alba pentru Primăria Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 09.07.2020 at 21:37

    Ma bucur sa aud astfel de lucruri. De ce nu spui unde se intampla acest lucru, ca sa nu para o gogorita.
    Asa o fi cum spui referitor la pret. Dar poate ca tu daca reusesti, inchiriezi cu 10 lei/mp/zi. Oricum cei ce apeleaza la astfel de chirii sunt cei cunoscuti in oras ca acoperiti. Nu cred ca o sa ai sanse sa-ti impui punctul de vedere contra lor. Cam sti si tu lucrul asta, ca esti pe aproape.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax