Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Ce dă Blajul! Florin Roman, vocea Blajului în Parlamentul României! (P)


Publicat

Chiar dacă în aceste vremuri dificile, campania electorală, la alegerile pentru Parlamentul României din 6 decembrie 2020, nu mai produce atâta efervescență, ca primar al Blajului mă văd obligat să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a face auzită vocea noastră în Parlamentul României!

Aceste alegeri sunt extrem de importante pentru România, pentru că este nevoie să ieșim din acest blocaj legislativ, este nevoie de un Parlament legitim, capabil să ia deciziile cele mai bune și ferme pentru țară. România are nevoie să-și regăsească normalitatea în viața politică și să-și consolideze parcursul european!

Dincolo de asta, a venit din nou timpul să fim atenți și să susținem oamenii care pot să pună hotărât umărul la dezvoltarea Blajului, prin promovarea intereselor comunității noastre la București, în Parlamentul României și în Guvern. Așa cum am arătat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie eu îl susțin pe Florin Roman – Deputat din partea Partidului Național Liberal și vă îndemn să-l „adoptăm” ca reprezentantul Blajului în Parlamentul României! Chiar dacă nu are rădăcini în zona noastră, Florin Roman s-a dovedit în ultimii ani un partener al Blajului, un om politic care a fost aproape de comunitatea noastră!

De câte ori nu am văzut politicieni care îşi aduc aminte de Blaj doar în campania electorală…după aceea nu-i mai vezi prin Blaj nici la sărbători! Florin Roman este din alt aluat, este politicianul liberal care a promis și s-a ținut de cuvânt, ajutând Blajul de câte ori a fost nevoie! Nu a fost singurul, însă vocea lui s-a auzit mai mult și mai tare atât de la tribuna Parlamentului, cât și din studiourile de televiziune și nu o dată a reușit să se bată cu succes pentru Alba și pentru România, pentru statul de drept și pentru continuarea parcursului european al țării!

Acum o va face și pentru Blaj, mai bine și mai mult! Pentru Florin Roman, a fi un tribun al Blajului, care să facă Parlamentul României să asculte „Ce dă Blajul”, este o mare cinste, lucru pe care l-a afirmat public de atâtea ori! Pentru Blaj, el va fi „vârful de lance” care va vorbi în Camera Deputaților despre istoria noastră, despre lupta noastră pentru libertate, despre demnitatea noastră și despre proiectul nostru de a construi Blajul european – un oraș pentru viitorul copiilor noștri!

Blajul, la aceste alegeri, are șansa de a avea în Parlamentul României un lider al grupului parlamentarilor liberali, un politician cu un cuvânt care are greutate în luarea deciziei politice. De aceea, noi trebuie să valorificăm această șansă, să ne urmărim cu inteligență interesul de a crește la maxim potențialul de dezvoltare a Blajului! La aceste alegeri, vă îndemn să-l cooptăm pe Florin Roman, alături de ceilalți reprezentați din județul Alba ai Partidului Național Liberal care vor accede în Parlament, în echipa câștigătoare formată din Blăjeni, Primarul Blajului, Consiliul Judeţean Alba.

Blajul va avea numai de câștigat dacă vocea sa se va face auzită și la București, în Parlamentul Romaniei, așa cum este auzită la Alba, în Consiliul Județean! Când am discutat despre interesul Blajului de a fi susținut în capitala țării, am primit cu satisfacție asigurarea lui Florin Roman că, imediat după 6 decembrie, va deschide la Blaj un cabinet parlamentar, unde va asculta și va prelua atât problemele blăjenilor și oamenilor din zona Târnavelor, cât pe cele ale administrațiilor locale și va încerca să le rezolve la București.

Cum îl cunosc pe Florin Roman și cum am remarcat activitatea lui ca lider al grupului Partidului Național Liberal în Camera Deputaților, sunt convins că vocea noastră va fi auzită în Parlament și Guvern! Ca administrație locală, este necesar să găsim o colaborare strânsă și corectă cu oamenii politici care și-au dovedit eficiența, care au fost incisivi și au reușit să penetreze barierele de comunicare sau politice, ridicate, de atâtea ori, la București!

Susținerea pentru Deputatul Florin Roman și pentru Partidul Național Liberal va asigura un câștig în dublu sens: va aduce un plus de forță comunității noastre la București și va valoriza candidatura acestuia cu titlul de reprezentant al Blajului în Parlamentul României!

Este o colaborare pe care o susțin, deoarece confirmă încă o dată, că Blajul și reprezentații Partidului Național Liberal din Alba promovează aceleași valori ale democrației europene, ale bunului simț, chiar și atunci când țara pare că nu distinge binele de rău și adevărul de minciună!

Nu în ultimul rând, Blajul, prin votul masiv dat pentru Florin Roman și pentru candidații Partidului Național Liberal, poate contribui la instaurarea unei stări de normalitate în politica românească, prin trimiterea în Parlamentul României a unor oameni capabili să ia cele mai bune decizii pentru țară, să contribuie la formarea unei coaliții de guvernământ, în jurul Partidului Național Liberal,  care să mențină România pe drumul european, alături de națiunile care promovează valorile democrației occidentale.

De aceea, vă invit ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 să votați Florin Roman Deputat alături de candidații Partidului Național Liberal la Camera Deputațiilor și Senat, convinși că prin această opțiune dezvoltăm Alba și România și punem, din nou, Blajul înainte de toate!

EU MERG CU FLORIN ROMAN, VOCEA BLAJULUI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI !

Comandat de Partidul Național Liberal – Oromanganizația Județeană Alba – cod unic mandatar financiar coordonator 11200025, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. pilu

  luni, 16.11.2020 at 17:16

  Linge-l mosule, linge-l.Ca poate reia legea care le da pensie speciala primarilor si votata intr-o veselie si de alt candidat al PNL-ului, Olar.
  Cand ai scris ce ai scris, te-ai gandit ca laudatul tau a fost de partea PSD la legea ingradirii accesului liber la informatii de interes public ? Poate ca habar n-ai. Asa cred si eu.
  Dar cand a fost initiatorul legii ce dadea imunitate penala si civila membrilor ASF ? S-o fi gandit ca peste ani se retrage pe acolo si ar fi bine sa fie securizat postul. Ca pe acolo-i plin de astia care vin din neant.
  Ai mai scris un astfel de material (poate tu ti l-ai insusit) in care te-am facut tot …..
  Ce ti-e omul cand atarna de altul !

 2. pilu

  luni, 16.11.2020 at 22:48

  Ma, iar va trage Roman in teapa ? Ce presa libera sunteti voi ? Fricosilor . Unde-i comentariul ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ajutor de stat pentru hoteluri, restaurante și agenții de turism. Cum se calculează suma aprobată de Guvern

Publicat

Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern de vineri, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19.

Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021.

Cum se calculează ajutorul pentru compensarea pierderilor

De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019″, a arătat Dancă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.

Actul normativ privind ajutorul de stat pentru HoReCa a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, după ce în şedinţa din 28 noiembrie a fost analizat în primă lectură

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, a solicitat la începutul şedinţei de Guvern introducerea pe ordinea de zi suplimentară a actului normativ cu privire la acest ajutor de stat pentru HoReCa.

„Vreau să cer pe lista suplimentară pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă care se referă la HoReCa şi la agenţiile de turism. Le vom da printr-o schemă de ajutor 20% din pierderea pe care au avut-o, diferenţa între cifra de afaceri 2020-2019. Am avut-o în primă lectură, acum am avizele”, a spus Nicolescu.

Ea a solicitat, de asemenea, introducerea pe ordinea de zi a unui memorandum privind acordarea unui ajutor de stat din fonduri naţionale pentru întreprinderi a căror activitate a fost suspendată temporar şi a unei hotărâri pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes local. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor putea dobândi competențe de cultură media în liceu. Proiect în unitățile-pilot din învățământ anunțat de MEC

Publicat

Liceeni vor putea dobândi competențe media din școală. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță un proiect ce va fi aplicat din 2021 și presupune introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”.

Cel puțin 480 de cadre didactice de Limba și literatura română vor fi formate pentru a preda competențe media și va fi deschisă o platformă de educație media pentru profesori și elevi.

Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au anunțat vineri parteneriatul prin care elevii de liceu din România vor dobândi competențe media, ”indispensabile într-un context în care interacțiunea cu informația, și, implicit, cu dezinformarea, a devenit parte dominantă a vieții de zi cu zi și a procesului de învățare”, potrivit MEC.

Ministerul Educației transmite că un prim pas al acestei colaborări îl reprezintă introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, dezvoltat de CJI, în proiectul de testare a unor noi competențe, conținuturi și metode de învățare, în cadrul unităților de învățământ liceal cu statut de școală-pilot, proiect ce va deveni operațional din anul 2021.

Protocolul presupune:

– implementarea unui modul de învățare extracurricular în domeniul educației media pentru copii și tineri

– minim 480 de cadre didactice de Limba și literatura română, care predau la nivel liceal, vor fi formate și certificate printr-un program conceput în acest scop

– instruirea în domeniul media a inspectorilor școlari pentru Limba și literatura română prin organizarea a trei sesiuni/ateliere regionale de profil

– operaționalizarea unei platforme de educație media pentru profesori și elevi, care să includă instrumente de formare, asistență, monitorizare/raportare și evaluare în sistem online

– un ghid privind drepturile copilului, ca parte integrantă a drepturilor omului, în contextul educației media.

„Școala este locul în care se pun bazele noii generații de cetățeni, iar educatorii sunt primii care dau formă viitorului. Un viitor din ce în ce mai conectat și în care elevii au nevoie de competențe noi, care să îi ajute să fie cetățeni informați și responsabili. Sunt convinsă că profesionalismul experților din Ministerul Educației, implicarea profesorilor și experiența CJI vor contribui la îndeplinirea obiectivelor acestui program”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

„La fel cum elementele de educație rutieră erau inserate în ore, când copiii mergeau la școală, așa sunt acum vitale conceptele de educație media, care să îi ajute pe elevi să fie în siguranță în fața asaltului de informații falsificate, cu potențial dăunător. În ultimii patru ani, CJI a dezvoltat și testat la scară mică un model sustenabil de intervenție pentru construirea competențelor media pentru elevii de liceu, atât prin formarea și sprijinirea profesorilor de limba și literatura română pentru a include elemente de educație media în activitatea curentă la clasă, cât și prin activitățile de formare pentru liceeni, realizate de experții CJI”, a declarat Cristina Lupu, directorul executiv al CJI.

Prin programul „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, elevii dobândesc abilități de gândire critică, care le permit să distingă faptele de opinii, să deconstruiască mesajele media și să interacționeze într-un mod responsabil cu rețelele sociale. Programul se înscrie în aria generală Media and Information Literacy (MIL), așa cum este descrisă de UNESCO, și în prioritățile Comisiei Europene, așa cum sunt ele formulate în DIRECTIVA (UE) 2018/1808 – Directiva serviciilor mass-media audiovizuale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe persoane înșelate prin metoda ”șmen” la Alba Iulia. Cum poți să rămâi fără bani în cateva secunde

Publicat

bani inselaciune

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a înșelat mai multe persoane, în Alba Iulia, prin metoda ”șmen”. Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au petrecut pe 3 martie și pe 16 septembrie 2020.

Metoda șemn este o forma de înșelătorie practicata pe stradă și deși în teorie pare simplă, în practică necesită foarte multă desxteritate. 

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, la data de 03 martie, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla în apropierea unei bănci de pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, bărbatul în cauză  a indus în eroare persoana vătămată prin aceea că i-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei și, profitând de neatenția acesteia, și-a însușit suma de 190 de lei.

De asemenea, la data de 16 septembrie, tot în Alba Iulia bărbatul a indus în eroare alte două persoane.Mai exact le-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei, ocazie cu care, profitând de neatenția acestora, și-a însușit o parte din bani (190 de lei de la prima persoană și 210 de la cea de a doua, au mai transmis anchetatorii pentru alba24.ro

Ce este metoda ”șmen”

Metoda este folosită de zeci de ani pe teritoriul României, chiar din timpul perioadei comuniste, pe atunci fiind practicată de cei care schimbau valută.

Metoda presupune solicitarea de schimbare a unor bancnote în cupiură mai mică/mare sau efectuarea unui schimb valutar. Ulterior acestui schimb, folosindu-se de diferite pretexte, făpturitorul solicită suma de bani înapoi, distrage atenția victimei, sustrage („rupe”) o parte din bancnote și restituie restul sumei de bani persoanei vătămate, care nu o mai verifică.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” din Alba Iulia și-a crescut fondul de carte. Achiziții în valoare de 114.000 de lei

Publicat

Biblioteca Județeană Lucian Blaga a cumpărat cărți valoare de 114.000 de lei în acest an. Suma a fost aprobată de Consiliul Județean Alba în cadrul programului pentru creșterea colecțiilor de carte, parte a programului managerial pentru perioada 2017-2020.

Numărul volumelor achiziționate a fost de 4.086 iar acestea au fost repartizate astfel: 384 la sala de lectură, 1748 la secția pentru adulți și 1954 la secția pentru copii.

Acestora li se adaugă un număr de 8 abonamente la zire și reviste, însumând 1963 de publicații seriale care pot fi consultate zilnic la secția periodice.

Tot în acest an au intrat în circuitul de împrumut al bibliotecii o serie de cărți, ziare și reviste primite ca donații de la instituții sau persoane fizice sau obținute prin schimburi interbibliotecare și inter-instituționale, a transmis Daniela Floroian, bibliotecar.

Pe durata întregului Program managerial, respectiv în perioada 2017-2020, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat un număr de 18.612 volume de carte, în valoare de peste 522.000 de lei, cu preponderență din următoarele categorii de documente: cărți de literatură română și străină, enciclopedii, dicționare, monografii, repertorii, bibliografii, istoriografii dar și alte categorii de documente solicitate de către utilizatori.

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă în continuare cititorii, de luni până vineri între orele 8:00 – 19:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare și reviste, au transmis reprezentanții instituției.

”Îi asigurăm pe toți cititorii că au fost luate toate măsurile de protecție și carantinare a cărților, în așa fel încât să nu existe nici cea mai mica posibilitate de răspândire a pandemiei generate de virusul Sars-Cov2 prin intermediul bibliotecii” a transmis Daniela Floroian.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate