Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Clădim împreună viitorul comunei Meteş!

Publicat

 Parcursul liberal pe care s-a înscris comuna Meteş începând cu anul 2016 a adus şi obligaţia administraţiei publice locale de a căuta permanent idei şi soluţii pentru creşterea bunăstării cetăţenilor. Cum resursele proprii sunt limitate, una dintre instituţiile către care ne-am îndreptat a fost Compania Naţională de Investiţii, având în prezent depuse patru proiecte absolut necesare pentru ceea ce considerăm a fi implicarea activă în comunitate.

Cum educaţia şi sănătatea sunt obiective principale, unul dintre proiecte prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea corpului II al Şcolii Generale cu clasele I – VIII Meteş.

Pentru o altă clădire în care a funcţionat în trecut şcoala, cea de la Valea Varului din localitatea Ampoiţa, am primit avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru transformarea într-un centru multifuncţional. Proiectul prevede amenajarea unui spaţiu cu destinaţia de cabinet medical, dar care să poată deservi şi unele situaţii sociale (un centru de zi pentru copiii din familiile cu probleme sociale, cei cu probleme de sănătate sau care au nevoi specifice. În acest fel, toţi vor avea şanse egale de acces la învăţătură, condiţii pentru a-şi face temele, a se juca împreună şi a recupera materia din şcoală, sub supravegherea cadrelor didactice şi a personalului de specialitate).

Ambele proiecte menţionate au fost demarate în anul 2020 de către primarul PNL, Dan Cosmin Opruţa.

Pe lângă acestea, în continuarea muncii începute împreună, primarul liberal Daniel Sânzâiană a depus în anul 2021 cerere pentru construirea unei baze sportive de tip II în localitatea Tăuţi. S-a avut în vedere că la nivelul Comunei Meteş nu există în prezent nici o bază sportivă publică, nici un teren de fotbal amenajat corespunzător. Terenul va fi dotat cu vestiare fără tribune, iar reprezentanţii Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au confirmat că după etapa prealabilă vor organiza licitaţia pentru proiectare şi execuţie.

În sfârşit, a fost depusă şi documentaţia pentru lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă în localităţile Meteş şi Tăuţi, ca parte a unui program mai vast început în anii precedenţi şi prin care majoritatea gospodăriilor din comună au fost racordate la apă potabilă.

Primarul PNL Daniel Sânzâiană a confirmat că, în urma întâlnirilor din capitală de marţi, 15 iunie 2021, cu directoarea Manuela Irina Pătrăşcoiu, lucrările au intrat pe „lista scurtă” a Companiei Naţionale de Investiţii.

Comandat de Partidul Naţional Liberal Alba, realizat de Tomax Web SRL, distribuit de Independent SRL, cod unic mandatar financiar coordonator 51210004.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax