Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă consilierii județeni ai PSD Alba: „Interpelare adresată președintelui Consiliului Județean Alba”


Publicat

sediul CJ, prefectura AB

„INTERPELARE

Adresată domnului Președinte al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, de către grupul de consilieri județeni ai PSD Alba, în contextul mediatic generat de „Conflictul de interese în afacerile lui Barna pe fonduri UE cu Consiliul Județean Alba”, (citat din Jurnalul Național, nr. 485/21 octombrie 2019)

Domnule Președinte , vă solicităm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care a fost procedura folosită de CJ Alba pentru a selecta ca și consultant, partener și/sau furnizor compania domnului Dan Barna – SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL?

2. Care au fost criteriile folosite pentru a selecta proiectele elaborate împreună cu DCG spre co-finanțare de către CJ Alba?

3. În ce măsură domnule Ion Dumitrel ați avut discuții personal cu reprezentanții companiei Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare și / sau cu domnul Dan Barna pentru a selecta ca și consultant, partener și/sau furnizor compania domnului Dan Barna?

4. În contextul informațiilor date publicității de către riseproject.ro, ce măsuri va întreprinde CJ Alba condus de dumnevoastră pentru a investiga situațiile apărute și a verifica activitățile / operațiunile desfășurate de doamna Magdalena Bene?

5. Care au fost atribuțiile de serviciu ale doamnei Magdalena Bene? Cine le-a stabilit? Cum și de când a fost angajată doamna Magdalena Bene în cadrul CJ Alba?

6. Cum explicați domnule Ion Dumitrel faptul că proiectul desfășurat cu fonduri europene „SES-am Deschide-te” a inclus croitoria condusă de sora domnului Dan Barna și o tipografie căpușată sistematic, conform informațiilor media? Cine este responsabil la nivelul CJ de selectarea acestor proiecte?

7. Cum explicați domnule Ion Dumitrel faptul că proiectul desfășurat cu fonduri europene „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF pentru că ați finanțat din banii contribuabilului o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate? Cine este responsabil la nivelul CJ de selectarea acestor proiecte?

8. Este adevărat domnule Ion Dumitrel că ați semnat personal documente legate de proiectele menționate?

9. Există la nivelul Consiliului Județean Alba documente care să ateste verificări/auditări interne sau externe, realizate din proprie inițiativă sau solicitate prin sesizări, privind legalitatea implementării proiectelor pe fonduri europene , și inclusiv pe cerințele de evitare a conflictului de interese pentru managerii de proiecte?

Domnule președinte Ion Dumitrel așteptăm răspunsul dumneavoastră în scris, în termenul legal de cel mult 15 zile.

Cu respect,

DUMITRU BOGDAN-MIHAI

LUCA NICOLAE

MATEI IOAN

MUREŞAN CORNELIU

OŢOIU MARCEL

PRODAN GHEORGHE LUCIAN

PUŞCĂ NICOLAE

RADU CĂLIN

SANDEA DORIN GHEORGHE”, au transmis într-un comunicat consilierii județeni ai PSD Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    joi, 24.10.2019 at 20:05

    Intreb si eu. Chiar nu stia nimeni dintre acesti dotati si inteligenti consilieri PSD despre acest lucru ? Au aflat asta din presa ? Mai sa fie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Consilierii locali de la Teiuș și-au preluat oficial mandatele. Ceremonie de învestire, la Casa de cultură din oraș

Publicat

Consilierii locali care au câștigat mandate în urma alegerilor locale din septembrie, la Teiuș, au depus jurământul pentru instalarea oficială în funcție, în prezența primarului. Ceremonia s-a desfășurat la Casa de Cultură din oraș.

”Într-o atmosferă emoționantă, de mare încărcătură pentru toți cei prezenți la Casa de Cultură a orașului Teiuș, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului pentru noii consilieri locali care au fost validați în primă fază, în această onorantă, dar și plină de responsabilități, funcție publică.

Succes tuturor, multă înțelepciune în susținerea proiectelor de dezvoltare a orașului nostru – un oraș în plină dezvoltare și cu mari ambiții!”, este mesajul primăriei.

Consilierii locali TEIUȘ (2020):

Ioan Achimescu – PSD

Bogdan Cristian Avram – PSD

Aurelian Stelian Banea – PNL

Aurel Breaz – PNL

Ovidiu-Dorin Coardoș – PSD

Cristian Crișan – AUR

Nicolae Ioan Florea – PSD

Marin Constantin Micu – PNL

Ilie Opruța – PSD

Romul Aurelian Oțel – PNL

Octavian-Mihai Rusu – PRO România

Valer-Cristian Sularea – PSD

Mihai Ungur – PSD

foto: Facebook – Primăria Teiuș

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de teste realizate în județul Alba a depășit 100.000, de la începutul epidemiei, la o populație de 374.000 de oameni

Publicat

Numărul de teste COVID, realizate în județul Alba, a depășit 100.000 de la începutul epidemiei. Mai precis, cifra raportată miercuri de reprezentanții DSP Alba ajunge la 100.162 de teste (peste 700 de teste în ultima zi). 

Directorul DSP, Alexandru Sinea, consideră că numărul de cazuri descoperite în Alba ține de numărul mare de teste realizate.

”De la început am dotat laboratorul cu aparatură de testare. Personalul a căpătat treptat experiență și dexteritate și acest lucru contează foarte mult. Am continuat cu dotarea laboratorului astfel că acum sunt funcționale 3 linii PCR complete și una la Spitalul Județean Alba” a spus Sinea.

Citește și cum se fac testele în județul: VIDEO-REPORTAJ ALBA24: Cum sunt prelucrate testele COVID în laboratorul DSP Alba. Imagini în premieră din spatele ușilor închise

În raport cu alte județe similare ca mărime, se poate trage concluzia că la noi, autoritățile fac eforturi pentru a testa cât mai multă lume.

În alte județe se testează însă extrem de puțin. Dâmbovița are spre exemplu aproximativ 20.000 de teste și un număr de persoane infectate de peste 5500 (față de aproximativ 4.400 în Alba, la un număr de peste 100.000 de teste).

Doar  puțin peste 10.000 de teste s-au făcut și la Giurgiu.

În Alba, testele se realizează pe 3 linii de testare (a patra în curs de achiziție la DSP) și pe o linie a Spitalului Județean Alba.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Alba, județul are peste 374.000 de locuitori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bebeluș de 4 luni, infectat cu Sars-Cov-2, a murit la spitalul din Sibiu. Băiețelul avea și alte afecțiuni grave

Publicat

O veste extrem de tristă în comunicarea oficială de miercuri, a Grupului de Comunicare Strategică: un băiețel de doar 4 luni, internat în spitalul din Sibiu, a murit în contextul în care era infectat cu Sars-Cov-2. 

Bebelușul avea și alte afecțiuni grave (comorbidități accentuate), iar infecția cu noul coronavirus i-a fost fatală.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și au fost raportate 107 decese.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA localităților din Alba din care provin persoanele confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 146 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise miercuri, 28 octombrie, de DSP Alba.

Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4.528, în județul Alba.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate cu COVID-19

Abrud 1

Aiud 9

Alba Iulia 71

Berghin 2

Blaj 9

Ciugud 5

Cricău 2

Cugir 12

Daia Română 1

Focarul de la Spitalul Județean de Urgență 2

Galda de Jos 1

Ighiu 2

Ocna Mureș 5

Ocoliș 1

Sântimbru 1

Sebeș 13

Stremț 1

Teiuș 2

Unirea 1

Vințu de Jos 1

Anchete epidemiologice în desfășurare 4

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate