Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Corneliu Mureșan, subprefect al județului Alba: Noi măsuri concrete pentru prevenirea cancerului!

Publicat

”Cancerul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică cu care se confruntă societatea noastră. În fiecare an, milioane de oameni sunt diagnosticați cu această boală și mulți dintre ei pierd lupta cu ea.

Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, conduși de ministrul social-democrat, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, au adoptat mai multe măsuri pentru prevenirea cancerului care intră în vigoare de la 1 iulie 2023. O parte dintre acestea sunt:

– Consultații preventive pentru depistarea precoce a cancerului pentru persoanele peste 40 ani;

– Posibilitatea de suplimentare a sumelor pentru analizele medicale de laborator recomandate de medicii de familie persoanelor peste 40 de ani;

– Extinderea pachetului de servicii de bază în regim de spitalizare de zi pentru depistarea precoce a cancerului;

– Transportul de la și la domiciliu al pacienților oncologici care nu pot fi transportați cu mijloace convenționale și care urmează proceduri de radioterapie sau chimioterapie;

– Extinderea pachetului de bază pentru îngrijiri medicale la domiciliu și pentru dispozitive medicale pentru pacienții oncologici;

– Creșterea accesului pacienților la medicamentele biosimilare oncologice.

Alte măsuri luate de Ministerul Sănătății, pentru pacienții oncologici, sunt:

– Introducerea unor programe care asigură accesul rapid al pacienților la evaluările imagistice (Monitor 1 și 2);

– Eliminarea barierelor birocratice pentru accesul la investigații PET-CT;

– Decontarea integrală a serviciilor medicale efectuate prin internare de zi în centrele oncologice publice și private;

– Deblocarea programului de vaccinare anti-HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin;

– Introducerea pe lista medicamentelor compensate și gratuite a unui număr important de molecule destinate tratamentului cancerului;

– Finalizarea proiectelor pentru construirea a 7 noi Centre de Radioterapie.

Un centru de radioterapie se va construi în județul Alba, proiectul fiind început la inițiativa PSD Alba. Din păcate, avem o incidență crescută a cazurilor de cancer. Potrivit datelor statistice, această problemă este mai acută în Alba decât în alte zone din țară. În acest context, PSD Alba a susținut realizarea de investiții pentru dezvoltarea serviciilor medicale necesare pacienților oncologici.

La nivel național, una dintre cele mai importante inițiative ale PSD a fost crearea unui program de screening pentru cancerul de col uterin. În plus, PSD a susținut investiții în modernizarea și dotarea unităților de oncologie din întreaga țară. De asemenea, PSD a susținut dezvoltarea unor programe de suport pentru pacienții cu cancer și familiile acestora.

Avem nevoie de investiții în domeniul sănătății astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune tratamente și servicii medicale, cât mai aproape de casă!”, a declarat într-un comunicat de presă, subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ioan CĂLDARE

    joi, 08.06.2023 at 10:54

    La Sebeș avem, din anul 2007, de când CIPPM Sebeș monitorizează calitatea aerului, o POLUARE CU 4 POLUANȚI CU EFECT CANCERIGEN ASUPRA OMULUI: pulberi în suspensie PM10 și PM2,5, formalbehidă, benzen și ozon troposferic( ozonul rău), cu depășiri frecvente ale CMA.
    Întrebarea mea este: ce face Prefectura și Consiliul Județean Alba pentru ERADICAREA POLUĂRII CANCERIGENE DIN SEBEȘ?
    OMS, precizează, printr-un Comunicat din anul 2013:
    1. Aerul poluat chiar și în limitele legale admise este cancerigen pentru om;
    2. Poluarea aerului este principalla cauză de âmbolnăvire de cancer.

  2. pilu

    joi, 08.06.2023 at 16:07

    Mă, tu crezi că dacă te-ai pozat cu Rafila ai şi rezolvat problema. Iar Rafila ăsta de când a devenit ministru se ocupă cu mâncatul banilor ţării în favoarea marilor lanţuri de farmacii din lume. La capitolul ăsta Rafila este un mare zero. Mai citiţi şi o să vă minunaţi cât de neimplicat este. Ruşnos !

  3. Pripon Marius

    joi, 08.06.2023 at 18:19

    Dacă nu era miticul de europarlamentar nu ajungeai never subprefect!Ai realizări zero!Mai nou te visezi că te va ajuta europarlamentarul să ajungi parlamentar!Mergi acasă că psd-ul cu astfel de personaje in 2024 va urma drumul pnț-ului!

  4. Pull

    duminică, 11.06.2023 at 07:25

    Corneliu Muresan … o somnitate … un geniu, un medic desavarsit , un politician cu rezultate remarcabile, un luptator pt drepturile si „stângurile”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax