Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Donatorii de sânge vor putea beneficia de scutiri la plata impozitelor. Anunțul deputatului Florin Roman

Publicat

Donatorii de sânge vor putea beneficia de scutiri la plata impozitelor, pe proprietăți dacă un proiect de lege va fi votat de Guvernul României. Este vorba despre un proiect de lege, propus de Florin Roman, deputat PNL de Alba. 

”La propunerea medicului Silviu Tuzes, șeful secției ATI, din spitalul judetean Alba, am depus un proiect de lege, ce reglementează noi bonificații pentru cei care donează sânge, in mod voluntar și regulat.

Practic, potrivit proiectului, autoritățile locale pot impulsiona activitatea de donare de sânge, acordând anual reduceri pentru plata impozitului pe clădiri sau terenuri, celor care donează sânge de cel puțin trei ori pe an.

La ora actuala, sistemul medical se confrunta cu acută criza de rezerve de sânge, ce pot salva vieți, necesarul fiind dublu, iar uneori chiar mai mare, atunci când apar crize majore.

Nu vreau sa fie doar un proiect ci și o lege, adoptată cât mai rapid de parlament.

Prin urmare am obținut și sprijinul liderilor de grup ai PNL, PSD si UDMR, reprezentanților grupului minorităților nationale si al președintelui Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor, dr Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.

Imediat după adoptarea acestei legi, voi solicita consilierilor locali sa inițieze proiectul de hotărâre prin care cei care donează sânge in mod regulat sa primească aceste facilitați la plata impozitului pe clădiri sau terenuri.

Alăturat, anexez expunerea de motive a proiectului de lege, care sper ca va fi sustinut și de partidele aflate in opoziție”, a declarat într-un comunicat de presă, Florin Roman, deputat PNL de Alba.

Expunerea de motive poate fi citită AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax