Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, deputat PSD de Alba, Radu-Marcel Tuhuț: Protejarea sănătății oamenilor nu are timp de așteptare

Publicat

”Criza sanitară este, într-adevăr, de aproape 1 an, o problemă globală, nu doar națională, însă în România, cu Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății, nu se face absolut nimic pentru combaterea ei. Doar prin acuzarea faptelor din trecut și cu promisiuni viitoare, prezentul nu poate fi mai bun! 

Dreapta politică ne spune să avem răbdare, deși au trecut aproape 2 luni de când Vlad Voiculescu a fost numit în fruntea acestui minister vital. Protejarea sănătății oamenilor nu are, însă, timp de așteptare. Viețile pacienților nu se măsoară în zile sau săptămâni, iar măsurile eficiente și clare pentru siguranța bolnavilor și îmbunătățirea sistemului de sănătate se iau încă din prima zi de mandat.

Dacă o persoană nu este suficient de bine pregătită pentru acest lucru, ea trebuie în mod obligatoriu să fie înlocuită, deoarece gestionarea crizei sanitare a devenit o problemă de siguranță națională.

Partidul Social Democrat a depus moțiunea simplă intitulată ”Incompetența și lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor”. În fruntea Ministerului Sănătății avem nevoie de cel mai bun specialist, nu de un om politic care s-a făcut remarcat prin criticile acide aduse predecesorilor săi și care, odată instalat în funcția pe care mult și-a dorit-o, nici măcar nu urmează sfaturilor date celor pe care asiduu i-a criticat.

După tragedia de la Institutul ”Matei Balș” din București, Vlad Voiculescu nu a realizat nimic din ceea ce chiar dânsul susținea că trebuie făcut urgent în astfel de cazuri și a procedat exact cum spunea că nu trebuie acționat în asemenea situații.

Vlad Voiculescu, PNL și USR-PLUS fac ceea ce știu mai bine, respectiv să arate cu degetul spre PSD, uitând că sunt de mai bine de 1 an și 2 luni la guvernare, iar românii așteaptă de la ei, acum, măsuri concrete pentru asigurarea asistenței medicale și pentru garantarea siguranței pacienților.

Oamenii au nevoie ca Ministerul Sănătății să ia măsuri concrete pentru prevenirea îmbolnăvirilor și să protejeze cadrele medicale. Cetățenii trebuie să cunoască cifrele reale referitoare la persoanele infectate cu SARS-CoV-2, să beneficieze de măști conforme și de mai multe centre unde se pot testa, rapid și gratuit (inclusiv la medicii de familie).

Este nevoie de îmbunătățirea supravegherii epidemiologice, de gestionarea corespunzătoare a riscurilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, iar unitățile de învățământ trebuie să funcționeze în condiții sigure, cu proceduri clare de testare a elevilor și dascălilor.  Acestea, din păcate, nu s-au întâmplat.

Știm cu toții că succesul campaniilor de vaccinare reprezintă o condiție esențială pentru revenirea la o viață normală. Specialiștii arată că 70% din populația adultă trebuie să se vaccineze în jumătate de an. În România, majoritatea persoanelor care au dorit să se imunizeze în etapa a II-a fie nu au prins un loc, fie au fost programate mult prea târziu, iar apoi amânate fără justificări.

Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care votăm moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Acesta nu poate invoca lipsa de cunoaștere a ministerului, deoarece l-a mai condus în perioada Guvernului Cioloș. România are nevoie de un ministru al Sănătății care să soluționeze necesitățile prezentului, nu de unul care doar să acuze trecutul și să promită viitorul. România are nevoie de siguranță și stabilitate în sistemul medical”, a declarat într-un comunicat de presă, președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu-Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax