Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă, europarlamentar Mircea Hava: ”Zi decisivă pentru Moldova”

Publicat

Zi decisivă pentru Republica Moldova. Alegerile și referendumul se pot încheia doar în două feluri: “cizma” rusească ori parcursul European! Cetățenii din Basarabia sunt chemați la urne, duminică, 20 octombrie 2024, pentru a-și alege președintele următorilor patru ani, la cel de-al cincilea scrutin de la declararea independenței țării.

Foarte important, în paralel cu alegerile prezidențiale, va avea loc și un referendum la care cetățenii trebuie să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Așadar, o zi extrem de importantă, atât pentru românii de dincolo de Prut, cât și pentru întreaga regiune, având în vedere imixtiunea și presiunile venite constant dinspre Rusia, inlcusiv pe durata campaniei electorale. Este, probabil, unul dintre cele mai dificile momente pe care Moldova pe traversează, de la momentul în care a fost despărțită, atât de nedrept, de țara mamă, România.

Variantele sunt doar două: fie capul reîntors către ruși, ceea ce ar însemna un dezastru social, economic și de securitate, fie continuarea parcursului european croit în ultimii ani. Trag mare nădejde că românii noștri vor știi ce să voteze, atât în alegeri, cât și la referendum, astfel încât să se rupă, definitiv, de Rusia.

Liderii UE au subliniat sprijinul ferm pentru Moldova

De reținut faptul că recent, liderii UE au subliniat sprijinul ferm pentru Moldova și eforturile țării de a deveni stat membru. În acest scop, ei au salutat angajamentul autorităților moldovenești față de procesul de reformă și le-au invitat să continue reformele și să consolideze stabilitatea și reziliența țării. Reamintesc faptul că Moldova a solicitat aderarea la UE în luna martie 2022 și i s-a acordat statutul de candidat la UE în iunie 2022.

PPE LOGO

În decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare.În paralel cu procesul de extindere, UE și Moldova cooperează și pentru a consolida relațiile politice și economice, inclusiv prin Parteneriatul Estic.

De asemenea, liderii Uniunii Europene și-au reiterat angajamentul față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și au salutat adoptarea de sancțiuni împotriva celor responsabili pentru acțiunile care vizează destabilizarea țării. Ei au condamnat, de asemenea, încercările persistente ale Rusiei de a folosi manipularea și interferența informațiilor străine pentru a submina alegerile democratice și alegerea poporului moldovenesc.

Mircea HAVA europarlamentar PNL

Membru PPE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate