Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Florin Roman, deputat PNL de Alba: PSD alocă politic “vise”

Publicat


Florin Roman

Florin Roman, deputat PNL de Alba, declară într-un comunicat de presă că PSD împarte <“finantari” pentru 575 de proiecte de dezvoltare locală (apa, drum, canal, distribuție de gaze), după o singură regulă: cine împarte, parte-și face>, ”într-un total dispreț față de lege”.

”Adică, peste 80% din proiecte sunt direcționate spre primarii PSD, ca o mita electorală înainte de moțiune. Criteriile legale sunt înlocuite cu bunul plac al domnului Ghizdeanu, omul lui Valcov din fruntea Comisiei Naționale de strategii și prognoza.

Practic, dl Ghizdeanu a oferit preferențial informații primarilor PSD în sensul ca vor fi finanțate proiectele cu autorizatie de construire și procedura de achiziție finalizată sau în derulare.

O mare minciună, recunoscută chiar de dl Ghizdeanu, în răspunsul la o interpelare pe care am adresat-o ca deputat liberal, este ca nu există bani pentru proiectele declarate “câștigătoare”.

Deși a anunțat 10 miliarde pentru aceste finanțări, care de fapt sunt împrumuturi ce trebuie returnate integral sau parțial de primarii, dl Ghizdeanu mă informează ca a fost contractat un împrumut de…300 de milioane de lei de la Trezoreria Statului.

Iar dacă banii nu sunt cheltuiți, CNSP urmează sa plătească dobânda și penalități. Practic, prin acest răspuns oficial, guvernul PSD își da arama pe fata și recunoaște ca vinde “vise” în prag de moțiune.

Banii luați de trezorerie de Ghizdeanu acoperă doar lucrările din județele Maramureș, Olt și Teleorman, unde s-a aruncat cu bani la greu. Sau la Buzău, Giurgiu, Dolj, Constanta, județe cu număr mare de parlamentari. Problema e ca dl Ghizdeanu folosește banii publici pentru a-i folosi politic, împotriva moțiunii de cenzura a opozitiei.

PNL solicită demiterea imediată a domnului Ghizdeanu, care confunda banul public cu propriul buzunar, asemenea lui Darius Valcov”, a declarat Florin Roman într-un comunicat de presă. 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: VREMEA până în 11 noiembrie. Perioade cu soare, dar și zile cu ploi

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. În județul Alba, săptămâna viitoare vremea va fi foarte caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 23 de grade Celsius. Din 25 octombrie, vremea se răcește drastic, cu până la 10 grade. În următoarele săptămâni, vor fi și ploi. Săptămâna […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate