Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Florin Roman, deputat PNL de Alba: PSD alocă politic “vise”

Publicat

Florin Roman

Florin Roman, deputat PNL de Alba, declară într-un comunicat de presă că PSD împarte <“finantari” pentru 575 de proiecte de dezvoltare locală (apa, drum, canal, distribuție de gaze), după o singură regulă: cine împarte, parte-și face>, ”într-un total dispreț față de lege”.

”Adică, peste 80% din proiecte sunt direcționate spre primarii PSD, ca o mita electorală înainte de moțiune. Criteriile legale sunt înlocuite cu bunul plac al domnului Ghizdeanu, omul lui Valcov din fruntea Comisiei Naționale de strategii și prognoza.

Practic, dl Ghizdeanu a oferit preferențial informații primarilor PSD în sensul ca vor fi finanțate proiectele cu autorizatie de construire și procedura de achiziție finalizată sau în derulare.

O mare minciună, recunoscută chiar de dl Ghizdeanu, în răspunsul la o interpelare pe care am adresat-o ca deputat liberal, este ca nu există bani pentru proiectele declarate “câștigătoare”.

Deși a anunțat 10 miliarde pentru aceste finanțări, care de fapt sunt împrumuturi ce trebuie returnate integral sau parțial de primarii, dl Ghizdeanu mă informează ca a fost contractat un împrumut de…300 de milioane de lei de la Trezoreria Statului.

Iar dacă banii nu sunt cheltuiți, CNSP urmează sa plătească dobânda și penalități. Practic, prin acest răspuns oficial, guvernul PSD își da arama pe fata și recunoaște ca vinde “vise” în prag de moțiune.

Banii luați de trezorerie de Ghizdeanu acoperă doar lucrările din județele Maramureș, Olt și Teleorman, unde s-a aruncat cu bani la greu. Sau la Buzău, Giurgiu, Dolj, Constanta, județe cu număr mare de parlamentari. Problema e ca dl Ghizdeanu folosește banii publici pentru a-i folosi politic, împotriva moțiunii de cenzura a opozitiei.

PNL solicită demiterea imediată a domnului Ghizdeanu, care confunda banul public cu propriul buzunar, asemenea lui Darius Valcov”, a declarat Florin Roman într-un comunicat de presă. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax