Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Comunicat de presă – Florin Roman: „Legea antibirocrație” a fost adoptată de Parlament. Ce se schimbă

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE2MHMsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


„Legea antibirocraţie” iniţiată de deputatul liberal Florin Roman a fost adoptată de Parlament. Legea reduce birocrația sufocantă şi deseori aberantă pentru construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe sau construirea anexelor gospodărești.

Ce se schimbă?

  • Eliberarea certificatului de urbanism se va face în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, termen redus la jumătate față de cel valabil până acum.
  • Vor fi eliminate cozile! Certificatul de urbanism va putea fi emis și comunicat solicitantului în format digital, prin intermediul poștei electronice.
  • Nu se vor mai solicita avize separate pentru branşamentele la utilități! Se va elibera o singură autorizaţie de construire pentru executarea lucrărilor de bază şi a celor aferente organizării şi executării lucrărilor, inclusiv pentru executarea lucrărilor de racorduri și branșament la rețelele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefon sau televiziune prin cablu, în cel mult 30 de zile de la data depunerii documentaţiei.
  • Nu se va mai cere emiterea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie pentru locuinţele situate pe străzi de categoria II şi III, care nu sunt în zona de intersecţie cu sens giratoriu.
  • Dispar avizele de la Poliție, Agenția pentru Protecția Mediului sau Direcția de Sănătate Publică.
  • La solicitarea justificată a beneficiarilor, autorizaţiile de construire se vor emite în regim de urgenţă în termen de până la 7 zile lucrătoare, cu perceperea unei taxe de urgență.
  • Legea antibirocraţie simplifică avizarea prin realizarea Comisiei Pentru Acord Unic şi obţinerea avizelor ȋn sistem electronic, prin corespondenţă directă ȋntre autorităţile statului și entitățile cu atribuţii ȋn domeniu. Pe scurt, nu mai purtăm oamenii pe drumuri ȋntre instituţii, statul devine responsabil cu obţinerea avizelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 08.03.2020 at 16:30

    Dar nunarul de salariati scade ? Pai daca nu, esec !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax