Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă, Gabriel Pleșa: Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia

Publicat

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, transmite că sunt alocate peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex, din Alba Iulia.

Rețeaua de apă și canal a fost deja introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul, mai specifică primarul. Asfalt, trotuare, și alte dotări edilitare în zonă sunt în faza de achiziție publică. 

”Unul dintre cele mai importante proiecte edilitare, aflat în plină derulare la Alba Iulia, privește introducerea rețelei de apă și canal pe mai multe străzi ale cartierului albaiulian din zona Arex. Astăzi, gradul de realizare al acestuia depășește 75%.

Astfel, rețeaua a fost deja introdusă pe 9 dintre cele 11 străzi prevăzute de investiția pentru care administrația locală a obținut o finanțare de circa 14 milioane de lei, fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, program inițiat de Partidul Național Liberal în anul 2021.

Străzi modernizare

După străzile Emil Racoviță, Alexandru Odobescu, Petre Ispirescu, Humulești, Simion Mândrescu, Alexandru Vlahuță, Dimitrie Bolintineanu, Cenade, Victor Babeș, vor urma Grigore Antipa și Episcop Emilian Birdaș, însumând 4.369 de ml de rețea de canalizare (3710 ml – executați), inclusiv 5 stații de pompare și cămine de vizitare/racod, precum și 3.211 ml de rețea de apă (1860 ml – executați), cu hidranți de incendiu și cămine vană.

Pentru a da continuitate demersului de modernizare a cartierului, început prin proiectul de introducere a rețelei de apă și canal, administrația condusă de primarul Gabriel Pleșa a depus și câștigat un proiect suplimentar, prin același Program Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, având ca obiect modernizarea infrastructurii rutiere a 7 străzi.

Lucrări în etapa de licitație

Lucrările se află astăzi în etapa de licitație și presupun realizarea de trotuare, piste de biciclete (acolo unde trama stradală va permite), carosabil, canalizare pluvială, precum și canalizație tehnică pe arterele: Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.

De același tip de dotări vor beneficia și străzile Humulești și Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru care, la bugetul local al municipiului au fost alocați banii necesari investiției ce va intra în procedură de licitare a lucrărilor în cursul lunii viitoare.

Ce spune primarul Gabriel Pleșa

„Aproape 40 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat atrași prin Program Național de Investiții „Anghel Saligny”, inițiat în guvernarea PNL, sunt investiți în cartierul Emil Racoviță pentru a rezolva problemele locuitorilor.

Apă, canalizare, asfalt și trotuare, nevoi primare pentru un cartier aflat în plină dezvoltare și pentru care, utilitățile de bază au rămas, multă vreme, un vis frumos. Astăzi, acesta devine tot mai mult o realitate, iar în curând, tot stresul, deranjul și neputința vor rămâne doar o amintire, iar zona va deveni una așa cum ne-o dorim și noi, municipalitatea, dar mai ales cum și-o dorește fiecare dintre locuitorii ei.”, transmite primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Godja Ion

    miercuri, 24.04.2024 at 12:57

    felicitări pentru d-nul Primar la înfrumusețarea orașului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax