Connect with us
Publicitate

POLITICA

Comunicat de presă Ioan Dîrzu: Ludovic Orban și PNL nu vor scăpa de ce le este frică! Alocațiile copiilor trebuie dublate

Publicat

Ludovic Orban și PNL nu vor scăpa ce le era teamă! Curtea Constituțională le-a mai spus, joi, încă o dată că Legea privind dublarea alocațiilor trebuie respectată.

Din păcate, avem un Executiv care ar fi făcut orice cu banii doar să nu dubleze alocațiile copiilor.

Acest lucru este reprobabil deoarece știm care sunt necesitățile creșterii unui copil, dar și pentru că o lege trebuie respectată. Dacă un om de rând nu respectă legea este rapid tras la răspundere și sancționat, în vreme ce Executivul își bate joc de ea.

Ludovic Orban și PNL trebuie acum să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în pușculița electorală a PNL pentru a cumpăra primari la bucată.

Banii respectivi erau suficienți pentru dublarea alocațiilor copiilor. Și în județul Alba Guvernul a împărțit bani primăriilor în funcție de culoarea politică, favorizându-le pe cele conduse de PNL. Dacă vorbim de moralitate și corectitudine, diferența de bani trebuie să rămână la bugetul de stat și să ajungă la copii.

Mă bucur pentru toți copiii din județul Alba și consider, în egală măsură, că trebuie să se facă rapid dreptate pentru ei și pentru familiile lor, iar deciziile CCR să se pună în aplicare. Desigur, nu este suficient! Alocațiile trebuie să crească în continuare.

PSD a susținut mereu în Parlament creșterea alocațiilor de stat. Prima dublare a fost realizată în 1 aprilie 2019, cu o lună mai târziu decât ar fi vrut Guvernul PSD, deoarece ordonanța privind majorarea acestora a fost adoptată în luna februarie. Pentru a putea plăti sumele era nevoie ca președintele României să fi promulgat din timp legea bugetului de stat, însă nu a făcut-o!

La finalul anului 2019, Partidul Social Democrat a votat, în Parlament, o nouă dublare a alocațiilor. Legea a fost promulgată la începutul anului 2020, însă PNL a amânat plata sumelor până la 1 august 2020. O decizie profund nedreaptă pentru milioane de părinți și copii. Alocațiile trebuiau dublate pentru majoritatea copiilor de la 150 de lei, la 300 de lei.

PSD a fost singurul partid politic care a făcut dreptate pentru cei mulți. Nu i-a uitat pe vârstnici, pe oamenii muncitori, pe agricultori și crescătorii de animale, dar nici pe profesori, medici sau pe alți profesioniști ai societății noastre.

Vă îndemn, la alegerile locale de duminică, să votați pentru siguranța unui trai mai bun, să votați echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba și listele candidaților PSD !

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 21200019

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 25.09.2020 at 18:31

    Corect ! Pai de ce sa mai munceasca parintii, ca are grija PSD-ul sa -i tina acasa si la bodega. Copii sa ai, ca banii vin garla, ca si voturile. La o analiza sumara in tara asta mai toti sunt pensionari, asistati social si mancatori de alocatii. Pai cum sa nu castige PSD-ul si apoi patru ani furam de nu mai ramane nici praful de pe toba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax