Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă Mircea Hava: Bugetul Uniunii trebuie suplimentat pentru a face față oricărei viitoare crize

Publicat

”Împreună cu colegii din PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, am solicitat suplimentarea bugetului multianual al Uniunii cu 75,8 miliarde euro.

Luați-o mai puțin ca pe o pretenție și mai mult ca pe o responsabilitate sau necesitate. Treceutul recent și prezentul ne-au arătat că planurile nu mai bat cu necesitățile, că, oricând, hazardul poate aduce situații și momente de criză profunde. 

Avem nevoie de o pușculiță mai mare, de rezerve suficiente, astfel încât să putem face față oricărei provocări și crize care ar putea apărea în viitor. Știm cu toții că, așa cum spune și o vorbă din bătrâni, fiecare doarme așa cum își așterne.

PPE LOGO

Iar dacă e un lucru pe care l-am învățat, sau ar fi trebuit să-l învățăm în ultimii ani, este că predictibilitatea pe termen lung e o himeră. Pandemia, perioadele de secetă prelungită ori inundațiile, războiul din Ucraina și, mai nou, războiul din Gaza, toate acestea au dat peste cap piețele și calculele, astfel că de fiecare dată suntem în situația de a ne adapta din mers și a găsi soluții de moment.

E timpul să ne pregătim pentru un viitor imprevizibil, e timpul să avem programați bani lichizi pentru soluții solide.

Grupul PPE a solicitat, printre altele, suplimentarea cu 3 miliarde a programului STEP, destinat dezvoltării tehnologiilor, pentru a stimula competitivitatea.

Am solicitat suplimentarea cu 1 miliard de euro a bugetului destinat managementului granițelor și imigrației și cu încă 1 miliard fondul pentru situații externe.

Am cerut încă 3 miliarde pentru instrumentele de flexibilitate și alte două miliarde pentru fondurile de solidaritate și răspuns în caz de urgență.

Sunt bani pe care trebuie să îi alocăm încă de pe acum, pentru a putea avea un răspuns și soluții la orice criză viitoare.

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită, să aibă un buton de panică și, implicit, fondurile necesare pentru momentul în care acel buton trebuie apăsat”, a declarat  Mircea Hava, europarlamentar PNL Membru PPE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax