Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Municipiul Aiud implementează proiectul „Administrație publică locală eficientă pentru cetățeni”

Publicat


Primăria Aiud

Titlul proiectului: „Administrație publică locală eficientă pentru cetățeni”, cod SMIS: 126063 / cod SIPOCA: 512

Beneficiar: Municipiul Aiud în calitate de beneficiar implementează proiectul în parteneriat cu Transparency International Romania I Asociația Română pentru Transparență.

Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea procesului decizional, a planificării strategice şi reducerea birocrației pentru cetățeni, prin dezvoltarea şi implementarea de măsuri precum: un mecanism pentru fundamentarea deciziilor, două politici publice, un plan strategic instituțional, două strategii sectoriale, soluții informatice integrate, ca si prin îmbunătățirea cunoștințelor personalului pentru implementarea măsurilor dezvoltate în proiect.

comunicat POCA Primaria Aiud_31 mai 2019

Obiective specifice:

Obiectiv specific 1: Îmbunătăţirea procesului de fundamentare a deciziilor la nivelul UAT Municipiul Aiud, prin elaborarea a două politici publice în domenii prioritare la nivelul UAT.

Obiectiv specific 2: Îmbunătăţirea procesului de planificare strategică la nivelul UAT Municipiul Aiud, prin elaborarea şi aprobarea unui plan strategic instituţional (PSI) aferent anilor 2020 – 2021, precum şi a două strategii sectoriale aferente anilor 2021 – 2025 în domeniile sănatate şi asistenţă socială.

Obiectiv specific 3: Simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru cetăţeni la nivel local, prin dezvoltarea şi implementarea unui pachet de soluţii informatice integrate de tip front-office şi back-office, în vederea accesului online la serviciile gestionate exclusiv de UAT şi digitalizarea documentelor din arhiva instituţiei.

Obiectiv specific 4: Dezvoltarea abilităţilor personalului din UAT Municipiul Aiud şi instituţiile din subordinea consiliului local, pe teme specifice de interes care au legătură cu OS2.1 şi cu obiectivul general al proiectului, incluzând politici publice locale, planificare strategică, utilizarea sistemelor informatice dezvoltate în proiect.

Rezultate aşteptate:

Rezultat de proiect 1: O analiză ex-post pentru strategiile şi hotărârile de consiliu elaborate/ aprobate începând cu anul 2016.

Rezultat de proiect 2: Două politici publice sectoriale elaborate şi aprobate în domeniile prioritare: sănătate şi asistenţă socială.

Rezultat de proiect 3: Un plan strategic instituţional (PSI) aferent anilor 2020 – 2021, elaborat.

Rezultat de proiect 4: Două strategii sectoriale aferente anilor 2021 – 2025 elaborate şi aprobate la nivelul UAT.

Rezultat de proiect 5: Pachet de soluţii informatice integrate pentru accesul online la serviciile gestionate exclusiv de UAT, incluzând: o platformă care furnizează digital fluxurile de lucru de bază din cadrul UAT; sistem online de management al parcărilor; o aplicaţie online de tip City Alert.

Rezultat de proiect 6: Un sistem care asigură desfăşurarea proceselor de administrare arhivistică a documentelor şi retrodigitalizare, implementat la nivelul UAT.

Rezultat de proiect 7: 100 de persoane însemnând personal din cadrul UAT Municipiul Aiud şi din instituţiile aflate în subordinea consiliului local şi-au îmbunătăţit abilităţile şi cunoştinţele, în vederea sprijinirii măsurilor/acţiunilor vizate de obiectivul specific 2.1.

Valoarea totală a proiectului: 3.372.190,25 lei, valoarea cofinanțării UE: 2.846.403,24 lei, valoarea cofinanțării din bugetul național: 458.343,20 lei, contribuția din bugetul local: 43.963,23 lei

Perioada de implementare: martie 2019 – august 2021.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Comunicat de presă – 31 mai 2019

Primăria şi Consiliul Local Aiud / Transparency International Romania


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate