Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă: Petiție online pentru îmbunătățirea transportului județean de persoane, inițiată de PSD Alba

Publicat

După sute de semnături strânse de la cetățenii nemulțumiți de transportul județean de persoane prin curse regulate, în special de numărul mic al traseelor și curselor aprobate pe cele existente, Partidul Social Democrat Alba continuă demersurile și lansează o petiție în mediul online.

Aceasta poate fi semnată accesând link-ul:

https://www.petitieonline.com/petiie_pentru_mbuntirea_serviciului_judeean_de_transport

PSD Alba solicită Consiliului Județean îmbunătățirea serviciului județean de transport și asigurarea accesului la transportul public de persoane prin curse regulate pentru toți cetățenii județului.

Din analiza programului de transport județean și în urma discuțiilor cu cetățenii am tras concluzia că este necesară suplimentarea numărului de trasee, dar și a numărului de vehicule care circulă pe cele existente.

În acest sens trebuie precizat că: numărul traseelor s-a redus semnificativ în ultimii ani; pe unele rute autobuzele circulă doar în perioada cursurilor școlare; există comune în care autobuzele nu ajung deloc; oamenii din multe zone rurale nu pot ajunge în principalele municipii și orașe deoarece autobuzele care opresc în satele lor nu sunt corelate cu alte curse și nu există curse directe (de exemplu, spre Alba Iulia).

În concret, calitatea serviciului de transport a scăzut considerabil fără a se ține cont de necesitățile oamenilor de mobilitate (există oameni care muncesc pe schimburi sau trebuie să ajungă în mediul urban pentru rezolvarea problemelor din viața de zi cu zi).

Autobuzul trebuie să ajungă în fiecare comună din județul Alba, de mai multe ori pe zi, în funcție de necesitățile oamenilor, iar cetățenii trebuie să beneficieze de mai multe trasee pentru a nu fi ”rupți” de municipiul reședință de județ – Alba Iulia (ori de alte orașe și municipii).

Astfel, prin această petiție, solicităm suplimentarea numărului de autobuze pe unele rute (dus-întors), dar și asigurarea de noi trasee, în funcție de necesitățile de mobilitate ale oamenilor.

Pe de o parte, există locuitori în mediul rural care nu pot ajunge în mediul urban unde își au serviciul (ori nu au autobuz spre casă în a doua parte a zilei).

Pe de altă parte, există locuitori din mediul rural care nu pot ajunge în mediul urban, la instituții ale statului, pentru a-și rezolva problemele legate de sănătate, educație, agricultură, animale, subvenții, justiție etc. (Pe anumite trasee, mijlocul de transport în comun circulă doar pe perioada cursurilor școlare).

În egală măsură și pentru oamenii din mediul urban există necesitatea de a ajunge în mai multe zone din mediul rural.

Consiliul Județean Alba este instituția abilitată și responsabilă de rezolvarea problemelor legate de transportul județean de persoane, de asigurarea unui transport public eficient, conform necesităților oamenilor.

Nu toți locuitorii din Alba au mașini personale sau de serviciu și nu își permit să plătească de mai multe ori transportul cu taxi.

PSD Alba nu poate trece cu vederea faptul că transportul este o necesitate de bază și continuă demersurile prin care solicită îmbunătățirea acestor servicii!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 27.03.2023 at 12:28

    Cum de aţi constatat chiar acum ceea ce este de long time ? Nu v-a interesat, iar acum trebuie câştigat capital electoral. Sunteţi nişte nimicuri politice, nimic altceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax