Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PNL Alba, Gheorghe Valentin Rotar: Astăzi, despre Sănătate!

Publicat

Investițiile în domeniul sanitar la Blaj vor continua și în perioada următoare, pentru că sănătatea blăjenilor reprezintă o prioritate pentru administrația locală. Spitalul Municipal Blaj se află, datorită dotărilor și serviciilor medicale oferite, printre cele mai bune trei spitale municipale și orășenești din țară!

Modernizarea secțiilor medicale din spital, extinderea spitalului, prin construirea noului ambulatoriu și mansardarea clădirii spitalului nou, achiziționarea de aparatură performantă și atragerea de medici tineri, dornici de performanță, sunt câteva dintre cele mai importante obiective pe care ni le-am propus pentru perioada 2021-2027.

Ne dorim ca blăjenii și pacienții din zona Târnavelor să beneficieze de servicii medicale cât mai complete, astfel încât să nu mai fie puși în situația de a apela la alte clinici specializate pentru investigațiile de specialitate esențiale. Creșterea calității actului medical trebuie să fie corelată cu existența dotărilor la cele mai înalte standarde, astfel încât capacitatea de diagnosticare și de intervenție să fie cât mai rapidă.

Iată care sunt cele mai importante investiții pe care ni le propunem pentru perioada 2021-2027, perioada în care comunitățile locale vor putea obține finanțări din politica de coeziune a Uniunii Europene:

– DOTAREA SPITALULUI MUNICIPAL BLAJ CU ECHIPAMENT R.M.N. (Rezonanță Magnetică Nucleară)

Aparatul R.M.N a fost deja achiziționat și va fi pus în funcțiune până la finalul acestui an. Pentru punerea în funcțiune a R.M.N.-ului se va construi o clădire separată în curtea interioară a spitalului nou din Blaj, clădire necesară în vederea obținerii tuturor avizelor legale pentru funcționare.

– EXTINDEREA AMBULATORIULUI LA SPITALUL MUNICIPAL BLAJ

Este o investiție din fonduri europene în valoare de 10.700.750 de lei care va fi finalizată în anul 2021, ce constă în construirea unui imobil nou pe mai multe nivele, unde își vor desfășura activitatea secțiile de ambulatoriu. La fiecare nivel – subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3 – va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat, iar pe lângă lucrările de construcții și instalații pentru extinderea pe orizontală a clădirii, vor fi achiziționate utilaje și echipamente tehnologice, noi echipamente medicale pentru dotarea specifică a cabinetelor medicale, iar la exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate. Tot în incinta spitalului se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe sau pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.

– MANSARDAREA CLĂDIRII SPITALULUI NOU

Este un proiect investițional asumat de municipalitate, care are în vedere extinderea capacității Spitalului Municipal Blaj, astfel încât actul medical la Blaj să se desfășoare în condiții moderne, cu o gamă cât mai largă de servicii medicale.

– MODERNIZAREA SECȚIILOR ÎN SPITALUL MUNICIPAL BLAJ

Lucrările de reparații și reabilitare la Spitalul Municipal Blaj vor continua prin executarea de lucrări de modernizare la toate secțiile spitalului și modernizarea sălilor de operație, asemănătoare lucrărilor deja finalizate la secțiile urgențe, terapie intensivă, neurologie, ortopedie, ginecologie, executate până în prezent.

– HELIPORT

Acest obiectiv de investitii, în valoare de 600.000 de euro, necesar Blajului și zonei Târnavelor, va fi realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba. Este un aerodrom utilizat exclusiv de elicoptere, prima investiție modernă de acest gen din Alba, care va deservi, pe timp de zi și pe timp de noapte, atât Spitalul Municipal Blaj, cât și urgențele din zona Târnavelor și din județ.

Vă îndemn să mergeți cu Rotar și Blajul va fi bine!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax