Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă PNL Alba Iulia: Mircea Trifu, acest „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!” al politicii albaiuliene


Publicat

pnl alba iulia, sediu pnl alba iulia

”Nu puțini sunt cei care au auzit de așa-zisul independent Mircea Trifu. Sigur că mulți asociază numele cu afișele care anunță venirea circului în oraș și, pe bună dreptate, îl caută în distribuția spectacolelor de acest gen. Unii îl știu de pesedist, alții pot să bage mâna în foc că e userist, dar la sfârșitul zilei cu toții realizăm că e de toate și niciuna.

trifu

Totuși, de partea cu circul toată lumea e convinsă pentru că, se pare, consilierul Trifu are aplecare spre această zonă, iar asta se vede în fiecare ședință de Consiliu Local, când acesta vorbește mult fără a spune nimic, singura substanță a discursului său fiind atacurile la majoritatea PNL și la primarul Mircea Hava, momente la care se asigură întotdeauna că are 2, 3 prieteni în galerie. Toate acestea au o explicație simplă: surpriza pe care chiar el a avut-o când a ajuns consilier local l-a pus în situația să livreze ceva comunității. Nepregătit fiind, și atunci și acum, nu reușește să se desprindă de logica de campanie electorală și să propună altceva decât proiecte de hotărâre prost scrise de alții pentru el, vorbe goale și foarte multă gargară, dar acest lucru nu mai e o surpriză pentru nimeni.

Ce ne surprinde este poziționarea foarte diversă pe care Trifu o abordează în funcție de interesul pur personal și de moment. 

Astfel, dacă până mai ieri, considera că USR este doar o „proptă a PNL”, acuzându-i că duc oamenii la mitinguri cu autocare pe care le parchează neregulamentar, astăzi, după rezultatul bun obținut de Alianța 2020 la europarlamentare, s-ar cocoța puțin pe valul procentelor USR+ și aproape că se autoinvită în partid, deși nimeni nu-l cheamă, nimeni nu-l întreabă și nimeni nu-l dorește acolo. 

trifu 2

Saltul spre USR+ vine după o perioadă în care Trifu a făcut casă bună cu PSD în Consiliul Local, „independentul” erijându-se chiar într-un soi de lider de opinie al pesediștilor sau cel puțin purtător de cuvânt. Văzând că nici de aici nu vine vreo  invitație de a îngroșa rândurile tot mai subțiri ale PSD Alba Iulia, Mircea Trifu a lăsat-o mai moale cu laudele la adresa guvernului Dăncilă și cu rolul de avocat al măsurilor luate de Dragnea & Co. 

Încercând să-și panseze imaginea de independent și văzând că dăruirea față de pesediști nu i-a adus un carnet de partid, la europarlamentare a schimbat macazul pentru a susține un candidat independent, pe George Simion. Bănuim că nici din partea acestuia nu a venit vreo solicitare în acest sens, dar de!, nebăgat în seamă de socialiștii aflați în picaj, trebuia să își aleagă o nouă umbrelă. 

Astăzi, după ce candidatul pe care l-a susținut n-a ajuns nicăieri, se visează userist, mâine îl vom vedea fan Ponta sau, de ce nu, chiar simpatizant Kelemen Hunor. 

trifu 4

În activitatea lui Trifu rămâne, însă o singură constantă, atitudinea împotriva proiectelor constructive, a performanței dovedite și a administrației realizate cu profesionalism în ultimii 23 de ani. A, da! Și circul, să nu uităm de circ. 

Așadar, în 2020, independentul pesedist, vă va spune și dumneavoastră, cum a spus-o aproape tuturor partidelor de pe scena politică, „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!”. ”

Semnat: biroul de presă al PNL Alba IuliaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    joi, 06.06.2019 at 19:16

    Cei ma, va venit apa la moara ? Daca ar fi trecut la PNL acum era ca Bogdan de la Ocna Mures. Oricum trebuie sa va aparati si voi de tantari. Poate odata va deveni armasarul altora si atunci sa va tineti. Nu de aia, dar acum sporovaiti, ca ceea ce trebuie facut inca este o nebuloasa pentru voi. Da doamne sa ma insel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 3 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în județ de la începutul pandemiei a ajuns la 767. De asemenea, au fost declarate vindecate 540 de persoane și au fost înregistrate 32 de decese până în prezent. 

În Alba, duminică au fost prelucrate 304 teste, mai informează DSP Alba. În total, numărul de teste efectuate a ajuns la 43.474.

Localitățile din care provin cazurile noi (3 august):

Alba Iulia – 1

Blaj – 2

Jidvei (Balcaciu) – 1

Până duminică, erau raportate 763 de cazuri (9 noi), 527 de persoane vindicate, 32 decese, 43.171 teste efectuate (274 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Bogdan Lazăr-ALDE Alba: Alba Iulia, o NORMALITATE așteptată de 30 de ani! (P)

Publicat

”Așa cum am anunțat, nu mă voi axa aruncând în mod gratuit cu noroi în actuala conducere a Primăriei Alba Iulia (vedem cu toții ineficiența, incompetența în prea multe domenii. Acestea nu pot fi “mascate”, vorba unui afiș electoral deja celebru prin absurdul lui).

Ba chiar mă bucur că “săracu’ Paul” a apărut deja pe afișe la braț cu Mircea Hava, asta pentru cei care încă se mai îndoiau că nu fac parte din aceeași echipă de 30 de ani încoace.

În cazul ambilor, din păcate rezultatele se văd: canalizarea total nefuncțională, drumurile precare, lipsa grădinițelor, a creșelor, lipsa parcărilor, aglomerația orașului, lipsa investitorilor strategici, lipsa parcurilor, a ștrandului sau a unor locuri de recreere “pline de viață”, anarhia arhitecturală și lipsa oricărei viziuni sunt toate cartea de vizită a acelorași oameni care ne conduc de aproape 30 de ani!!

Dar poate cel mai important este acum să vorbim despre VIITOR, nu despre TRECUT și mai ales TRECUȚI… Pentru fiecare dintre noi, indiferent de generații, statul la cozi cu orele in fața unor ghișee este o stare de neacceptat, de netolerat și de negândit.

Administrația publică locală din Alba Iulia TREBUIE să fie condusă de OAMENI TINERI ȘI CAPABILI! SmartCity a fost inițial un termen, pentru ca mai apoi sa devină un proiect, apoi dorință și cred că trebuie să ne definească pe toți.

Și dacă este așa, Alba Iulia nu poate fi “Smart”, iar albaiulienii să stea la cozi cu orele și zilele pentru locurile de parcare!! Acesta este un exemplu de incompetență a actualei conduceri!

Voi susține și implementa în primul rând o DIGITALIZARE REALĂ a administrației publice locale. Ce vom putea plăti din fața oricărui calculator, laptop, smartphone, tabletă etc.:

-taxele și impozitele locale, care se pot achita și acum prin mai mulți pași

-amenzile, locurile de parcare cu plată sau cele rezidențiale

-cereri eliberări autorizații de construcții, concesionari

-orice altă cerere de eliberare documente, avize, autorizații (Detalii pe https://schimbaalbaiulia.ro)

Vom reduce orice drum si interacțiune DIRECTĂ cu funcționarii Primăriei, astfel încât cetățenii să își poată rezolva problemele din fata propriului calculator!

Fii SMART! Fii parte a schimbării!

#schimbaalbaiulia.ro #noisuntemschimbarea #noisuntemalbaiulia”, a declarat candidatul pentru Primăria Alba Iulia, din partea ALDE Alba, Lazăr Ioan Bogdan.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

DEFINITIVAT 2020, rezultate finale la examen, PUBLICATE de Ministerul Educației. Notele profesorilor, după contestații

Publicat

examen profesor

Ministerul Educației a publicat luni, 3 august, în jurul orei 12.00, rezultatele finale la Definitivat 2020. 101 de profesori din Alba care au susținut în 22 iulie proba scrisă.

AICI, rezultate finale Definitivat 2020 în Alba.

AICI, rezultatele profesorilor din Alba, în ordinea alfabetică a numelor.

A rămas o singură medie de 10 în acest an. O educatoare din Șugag a reușit performanța notelor maxime atât la proba scrisă, cât și la portofoliu și inspecții.

Proba scrisă a fost organizată pentru 26 de specializări în Alba, majoritatea educatori și învățători.

Înainte de contestații, rata de promovare era de 69,3%: 70 dintre cei 101 de candidați din Alba au luat examenul (au avut cel puțin media 8). AICI, primele rezultate. Comparativ, anul trecut a fost de 75% și în 2018 de 76,5%, înainte de contestații.

În Alba, 19 candidați au depus contestații,  majoritatea fiind educatori, învățători sau profesori de română.

Prin Definitivat, cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, profesorul depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Cum se corectează lucrările

Fiecare lucrare scrisă este evaluată independent, în săli separate, de doi profesori evaluatori, şi apreciată separat, cu note de la 10 la 1, incluzând şi punctul/punctele din oficiu, conform baremului de evaluare şi notare, fără a se face însemnări pe lucrare.

Fiecare evaluator stabileşte, prin raportare la baremul de evaluare şi notare, nota lucrării scrise. Pentru validarea evaluărilor, diferenţa dintre notele acordate de cei doi evaluatori nu trebuie să fie mai mare de 1 punct.

În sesiunea 2020, nota obținută la examen se calculează după formula: ND = (2NI+NP+7NS)/10.

* ND – nota de la definitivat

* NI – nota de la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții)

* NP – nota pentru portofoliu

NS – nota la probă scrisă (toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă).

CALENDAR DEFINITIVAT 2020:

22 iulie: examenul scris de definitivat 2020

29 iulie: afișarea rezultatelor de la definitivat 2020 – rezultatele examenului de definitivat 2020 se fac publice prin afișare la școlile care sunt centre de examen, pe site-ul Ministerului Educației și pe site-urile inspectoratelor școlare județene.

29-30 iulie: înregistrarea contestațiilor la definitivat 2020

30 iulie – 4 august: soluționarea contestațiilor

4 august: afișarea rezultatelor finale la definitivat 2020

4-7 august: transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși

7-14 august: validarea rezultatelor examenului de definitivat 2020 prin ordin al ministrului educației

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările de pe șantierul A10, lângă Alba Iulia. Montarea tablierului metalic în zona nodul rutier Alba Nord

Publicat

De astăzi, lângă Alba Iulia, au început lucrările de montare a tablierului metalic la pasajul de cale ferată în zona nodului rutier Alba Nord de pe Autostrada Sebeș-Turda.

CNAIR a transmis imagini de la operațiunile de astăzi.

Lucrările au determinat oprirea circulației trenurilor de la Bărăbanț la Sântimbru, pentru siguranță.

Potrivit InfoTrafic – Poliția Română, circulația feroviară este restricționată astăzi, 3 august, și miercuri, 5 august, în intervalul orar 10.10 – 19.10, pe magistrala 200A Teiuș-Alba Iulia, între stațiile CF Bărăbanț (km. feroviar 414+271 de metri) – Sântimbru (km.feroviar 409+500 de metri), pentru a permite efectuarea de lucrări de montare a tablerului metalic peste calea ferată, lucrări ce au loc la Autostrada Sebeș-Turda, în zona nodului rutier „Alba Nord”. Pe durata lucrărilor, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile CF Bărăbanț și Sântimbru.

Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, lucrările sunt la stadiu de aproximativ 70%.

sursă imagini: CNAIR – Facebook

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate