Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă PNL Alba Iulia: Nu vom vota niciun PUZ care propune modificarea regimului de înălțime in Alba Iulia

Publicat

”Foarte mulți consideră că urbanismul este cartoful fierbinte din mâna administrațiilor locale și acest lucru este adevărat, întrucât deciziile legate de acest domeniu influențează iremediabil atât aspectul orașului cât și viața cetățenilor. Împreună cu consilierii locali liberali ai PNL am hotărât că tot ce înseamnă urbanism trebuie să se bazeze pe principii corecte față de albaiulieni și față de dezvoltarea viitoare a municipiului Alba Iulia.

Decizia noastră este foarte clară: nu vom susține aberații urbanistice și “forțări” ale Planului Urbanistic General, nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case, nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG-ului actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității. Vom fi parteneri corecți de discuție pentru toți locuitorii din Alba Iulia care consideră că anumite Planuri Urbanistice Zonale vor influența în mod negativ zona în care locuiesc și viața lor de zi cu zi.

De asemenea, prin parlamentarii liberali, o să demarăm un proces de consultare cu specialiștii și în final vom propune modificarea Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în spiritul principiilor pe care le-am prezentat.

Considerăm că este necesară elaborarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui nou Plan Urbanistic General al municipiului prin care specialiștii în urbanism să ne arate modul în care va trebui să reglementăm teritoriul administrativ.

Acest lucru este de importanță maximă întrucât, în fond, un PUG are ca obiectiv creșterea calității vieții mai ales în domeniul locuințelor și seviciilor. Facem un apel foarte serios la consilierii tuturor partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Alba Iulia să adere la aceste principii de bază legate de urbanism deoarece suntem convinși că ne dorim cu toții o dezvoltare sănătoasă a municipiului”, au declarat într-un comunicat de presă  Marius Hațegan președinte PNL Alba Iulia și Marius Filimon viceprimar al municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    miercuri, 05.05.2021 at 19:08

    nu votati acum, dar daca ajungeti iar la butoane, veti vota cu 10 maini n-asa?
    Ce va pasa voua politicienilor, v-ati „tras” „casute modeste” in locuri linistite, departe de oras.
    Va doare la basca de oras, sa fie frumos, curat, armonios… Banu’ sa vina! Ce are daca niste dubiosi (care trebuiau de mult sa scoata minereu din mină cu mîinile goale) planteaza blocuri facute de mantuiala printre casele oamenilor corecti care muncesc toata viata sa aiba o casa, sa nu fie aproape de blocuri? Ce conteaza daca strazile sunt intortocheate si stramte? banu sa iasa, ca oricum voi nu mai locuiti in… oras!
    candva, o s-ajunga si pe langa casele voastre „modeste” dubiosi dintr-astia… O s-apareti indignati la ziar insa va fi degeaba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax