Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

Publicat

pnl alba iulia, sediu pnl alba iulia

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului meritocraţiei, în urma organizării de concursuri, a poziţiilor de conducere din serviciile şi instituţiile publice deconcentrate.

Dacă ne dorim o Românie normală, o Românie europeană, avem nevoie de competenţă, responsabilitate, profesionism şi integritate.

Partidul Naţional Liberal (cât şi celelalte partide, cu siguranţă) are în interior oameni care să corespundă criteriilor de mai sus. Însă simpla simpatie pentru o formaţiune politică sau faptul că cineva este membru al unui partid politic, aflat într-o alianţă de guvernare, nu trebuie să fie motivul pentru care respectiva persoană să ocupe o funcţie publică de conducere.

Este nevoie de organizarea de concursuri, cu o maximă transparenţă, în urma cărora cei mai buni, cei mai pregătiţi, să ocupe posturile de conducere.

Toate persoanele care se prezintă la un concurs trebuie să plece în cursă cu şanse egale, iar departajarea să se facă pe baza pregătirii, a aptitudinilor şi nu a influenţelor sau afinităţilor politice.

Totodată, pentru a creşte nivelul de performanţă, este obligatoriu ca toţi conducătorii din sistemul public să fie evaluaţi periodic, pe baza unor criterii clare, a unor indicatori obiectivi.

Doar în acest fel vom reuşi depolitizarea administraţiei, lucru despre care vorbim de foarte mulţi ani. PNL şi-a propus reformarea administraţiei şi, cu oricât scepticism ar privi unii acest lucru, va reuşi să îşi ducă la îndeplinire angajamentul luat faţă de români.

Biroul de presă al PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. mihai

    vineri, 05.03.2021 at 10:10

    Serios??? Ia verificati functiile din jud. Alba si spuneti cate au legatura directa sau indirecta cu partidu. Da unele posturi is ocupate prin asa zis concurs, altele prin numiri.
    Sau pe unii ia-ti facut functionari publici pe la ceva primarii micute, apoi ia-ti numit in functii. E gros obrazu daca ai tupeu sa iesi si sa declari asa ceva.

  2. Mircea

    vineri, 05.03.2021 at 12:13

    Bai, voi ne credeti prosti rau ! Nu va este rusine sa veniti cu baliverne de astea ! Ia duceti-va si spuneti la Hava balivernele astea, ca el poate va crede, fiind specialist in asa ceva ! Transparenta, meritocratie, echitate, egalitate de sanse…..bai va doare capu si muriti inainte de vreme daca mai vorbiti asa ceva !!!
    Ati cerut voie la Hava sa vorbiti despre asa ceva ? Hai ia mergeti prin primarie si vedeti costructia sistemica de meritocratie si transparenta ! Totul prin „CONCURSURI” !

  3. pilu

    vineri, 05.03.2021 at 14:42

    Ma birou de pesta (pardon, presa) o tampenie mai mare nu am citit de zece ani. Voi, habarnistii societatii, voi ati citit ce ati scris ? Cine si-a batut joc de voi si v-a impus sa dati pe goarna ineptiile astea ? Lipsa de judecata e putin spus !
    Sau voi sunteti cei care au sustinut un concurs ? Si evident,l-ati pierdut. Penibililor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax