Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PNL Alba: Pentru anul școlar 2021-2022 valoarea burselor școlare crește în medie cu 20%

Publicat

”Viceprimarul Marius Filimon și consilierul local Cornel Sandu propun un proiect de hotărâre care prevede atât creșterea numărului cât și a valorii burselor care se vor acorda în următorul an școlar.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din data de 31 august 2021 se află proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cuantumului lunar și numărul burselor care se vor acorda elevilor din învățamântul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2021-2022. Astfel, propunem ca bursele de performanță să crească de la 150 lei la 200 lei, cele de merit de la 150 lei la 180 lei, iar bursele de studiu și cele sociale de la 120 lei la 140 lei.

Chiar dacă în anul școlar 2021-2022 se previzionează o scădere a numărului de elevi față de anul școlar trecut, numărul total al burselor care se vor acorda va crește: numărul burselor de merit va crește cu peste 10%, al celor de studiu cu 13%, iar cele sociale se vor acorda tuturor elevilor care se încadrează în condițiile legale, creșterea acestora fiind de peste 83%.

Am considerat absolut necesară creșterea numărului și a valorii burselor pentru că venim după un an școlar total atipic, desfășurat în condițiile unei pandemii grele. Este foarte important să răsplătim rezultatele școlare deosebite și, în același timp, să stimulăm obținerea de performanțe cât mai bune în procesul de pregătire al elevilor”, au transmis reprezentații PNL Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax