Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PNL Alba: Ponoran dezvoltă Zlatna ca oraș modern de viitor


Publicat

Cu proiecte de zeci de milioane de euro aflate în derulare, primarul Silviu Ponoran îmbunătățește foarte mult calitatea vieții zlătnenilor.

De multe ori și adevărurile pe care le vedem cu proprii ochi trebuie repetate ca cei din jurul nostru să înțeleagă că secretul reușitei este munca făcută cu ambiție și tenacitate. Cu sacrificiu și cu pasiune. Cu viziune și încredere că oriunde visele se pot împlini de oamenii vrednici și cutezători.

Povestea renașterii celui mai poluat oraș din țară este pe cât de incredibilă – mai ales pentru delăsarea tipic românească – pe atât de reală. După ce a reușit să scoată miraculos orașul din ruine și să-i modernizeze infrastructura, primarul Silviu Ponoran a făcut un update la “Planul Ponoran” lansat în anul 2004 și acum în 2020 a trecut la nivelul următor: construirea viitorului pentru Zlatna și satele aparținătoare folosind industria și tehnologia viitorului. Chiar în aceste zile Zlatna este pe cale să devină Centru regional de TELEMEDICINĂ (pentru Alba și Munții Apuseni, proiect coordonat de doctoral Virgil Musta), Centru de finanțare cu fonduri europene (ITI MUNȚII APUSENI) și Centru al industriei lânei din Transilvania.

Peste câteva zile la Zlatna se va inaugura piața agro-alimentară construită la standard europene. Se va inaugura clădirea reastaurată a liceului care va fi printre cele mai moderne și mai bine dotate din țară. La Zlatna calitatea aerului este monitorizată non-stop de stații automate care transmit datele la Agenția de Mediu din Alba-Iulia. Iluminatul public din Zlatna este în totalitate modernizat, având peste 1600 de lămpi stradale cu leduri, fapt ce a dus la o scădere cu 60% a consumului de energie electrică. Ștrandul din Zlatna este unul dintre cele mai moderne din țară, având pompe de căldură, instalații computerizate și apa de la dușuri încălzită cu captatoare solare. Stația de epurare a apelor menajere din Zlatna, este dotată cu tehnologie și echipament de fabricație germano-japoneză. La Palatul Administrativ (sediul Primăriei) instalația de încălzire centrală s-a făcut prin pardoseală, cu senzori de temperatură și echipamente care asigură în fiecare birou temperatura dorită, fapt care a dus la economii de peste 30% la consumul de gaz. Calitatea foarte bună a apei potabile din Zlatna se datorează în parte și tehnologiei, apa captată la Feneș-Șasa fiind adusă la Zlatna prin conducte speciale, fabricate în Franța, din fontă ductilă, smălțuită pe interior. (Și în acest domeniu Zlatna a ajuns un bun exemplu la nivel național).

Școlile din satele din aval de Zlatna au fost dotate cu acces la internet de mare viteză prin fibră optică. Școala Generală în cadrul unui proiect de peste două milioane de euro, o să fie modernizată și dotată cu mobilier și echipamente IT de uz didactic la strandarde europene. Spitalul din Zlatna o să fie aproape independent din punct de vedere energetic, urmând să fie dotat cu panouri solare și pompe de căldură. Spitalul va fi modernizat după modelul clinicilor din Austria acolo unde primarul Silviu Ponoran i-a dus pe arhitecții care au făcut proiectul ca să se documenteze despre tot ce necesită o unitate medicală modernă.

Zlatna oferă acum condiții bune de viață. O dovedește și faptul că are turiști și că investitorii care pun acum pe picioare o nouă industrie la Zlatna locuiesc la hotel în Zlatna și nu la Alba-Iulia. Zlatna este un oraș cu viitor și acest fapt va avea ca prim efect crearea de locuri de muncă.

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Comandat de Partidul Național Liberal, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor: România poate pierde 3 miliarde de euro, bani europeni

Publicat

p

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că acum nu este momentul prielnic pentru majorarea cu 40% a pensiilor și pentru creșterea cu 25% a salariilor profesorilor, așa cum a decis Parlamentul. În plus, acesta a precizat că mai mulți oficiali ai Comisiei Europene au avertizat că, dacă măsurile votate de Parlament vor intra în vigoare, România va pierde aproximativ 3 miliarde de euro.

Declarațiile președintelui Iohannis, întrebat dacă va promulga legea adoptată marți de parlament privind majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor:

”Este o chestiune pe care am mai discutat-o. Este de dorit să crească pensiile și salariile profesorilor. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și guvernul și le dorește.

Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm: suntem în criză economică și bugetul este sub presiune. PSD a împovărat bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB.

Acest spațiu fiscal nu există, ar trebui sp luăm bani din altă parte, dar de peste tot banii au fost reduși la minim.

Chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic. Acum nu este.

Există nu doar avertismente, ci și discuții cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro pentru că încălcăm mai multe prevederi din tratate.

De asemenea, agențiile de rating ne vor retrograda ratingul de țară dacă aceste cheltuieli imense vor fi aprobate.

Nu există bani, dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blocehază miliarde de euro din fonduri UE, dacă ne scade ratingul de țară și ne vom împrumuta mai scump. Este un scenariu de groază”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Conferință de presă Klaus Iohannis. Declarații despre noul record al infectărilor cu SARS-COV și alegerile locale

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține astăzi, de la ora 18:00, o conferință de presă. Declarațiile și răspunsurile șefului statului la întrebărilor jurnaliștilor acreditați pot fi urmărite live la Alba24.

Președintele României și-a făcut un obicei în ultima perioadă din a susține în fiecare miercuri o conferință de presă.

Este de așteptat ca acesta să se refere la pandemia de coronavirus care a atins astăzi în România un nou record, la situația politică sau economică, dar și la alte subiecte de interes general.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Opt proiecte ale Spitalului Județen Alba vor fi finanțate din fonduri europene. Anunțul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia

Publicat

Vești bune pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, aduse de către ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, în urma unei discuții cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. 

Opt proiecte de investiții majore ale SJU Alba Iulia, care vizează lucrări de edificare, extindere sau dotare cu aparatură medicală, vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. Informațiile au fost postate pe contul de Facebook al instituției sanitare. 

Care sunt cele 8 obiective:

1. Relocarea și modernizarea activității secției de Oncologie (cu înființare comp. Radioterapie și Îngrijiri paliative) și înfiintare compartiment Cardiologie intervențională – edificarea unui nou corp de cladire;

2. Bloc Operator – extinderea și modernizare;

3. Secții Neonatologie și Obstretică Ginecologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

4. Secții Pediatrie și Oftalmologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

5. Secție Ortopedie și Traumatologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

6. Boli Infectioase – edificarea unei noi clădiri;

7. Psihiatrie-cronci – edificarea unei noi cladiri;

8. Reparație capitală și schimb de destinație din Școala Postliceală Sanitară în secție de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulator.

”Odată cu realizarea acestora Spitalul din Alba Iulia va fi unul dintre cele mai moderne spitale”, a spus ministrul Sănătății, prezent marți la  Alba Iulia, ocazie cu care i s-au prezentat secțiile, procedurile și stadiul lucrărilor la proiectele aflate în derulare.

Vești bune pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, aduse de către ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, în…

Geplaatst door Spitalul Judetean de Urgenta Alba op Woensdag 23 september 2020

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

”Bani de liceu” în anul școlar 2020-2021: Termenul limită pentru depunerea cererilor, acte necesare și condiții

Publicat

pensii bani

Programul ”Bani de liceu” este continuat de Ministerul Educației și în anul școlar 2020-2021. Cererile pot fi depuse până vineri, 25 septembrie.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună.

La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

CALENDARUL de desfăşurare al programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” 2020-2021

Depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” – 15-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii: 26 septembrie – 15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat: 26 septembrie – 16 octombrie

Afişarea pe internet a listei beneficiarilor: 17 octombrie

Depunerea contestaţiilor: 18-21 octombrie

Rezolvarea contestaţiilor: 22 -25 octombrie

Bani de Liceu 2020-2021 – acte necesare:

1. Venit brut lunar pe membru de familie realizat în lunile iunie, iulie și august – maximum 500 RON.

– Adeverințe de venit de la locul de muncă al părinților sau

– Declarație notarială pe proprie răspundere de la părintele care nu a realizat niciun venit lunar permanent, în ultimele trei luni; sau de la amândoi, dacă sunt în această situație; declarația trebuie dată și de frații majori care locuiesc împreună cu familia, dacă nici ei nu au avut venituri

2. Copie după certificatele de naștere sau C.I./B.I. ale părinților și fraților.

3. Adeverințe din care să rezulte că frații/surorile sunt elevi/studenți, eliberate de instituțiile de învățământ unde studiază aceștia.

4. Copie a certificatului de deces al părintelui, pentru elevii orfani.

5. Copie dupa Certificatul de revoluționar al părintelui, dacă este cazul.

6. Adeverința medicală a elevului – dacă este cazul, pentru bolile prevăzute de lege (informații suplimentare la secretariat).

7. Cerere tip completată de elev cu autorizarea reprezentantului legal.

8. Ancheta socială făcută de primărie.

9. Copie după C.I./B.I. al elevului care solicită ”bani de liceu”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate