Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PNL: Votați DA la referendumul din 26 mai pentru o Românie normală și un viitor european

Publicat


referendum-1080x810

Mulți dintre dumneavoastră au pe cineva plecat în străinătate sau poate aveți cunoscuți care au pe cineva plecat. Cu siguranță ați auzit de la ei că la alții se poate ca lucrurile să meargă altfel, lumea să trăiască bine și societatea să fie preocupată de lucrurile cu adevărat importante.

Asta e ceea ce ne dorim și pentru România. Ne dorim ca agenda publică să fie ocupată cu temele care sunt cu adevărat importante pentru români și nu doar cu certuri politice sterile. Cu dispute în care unii sau alții încearcă doar să-și rezolve propriile probleme, lăsând la o parte ceea ce îi interesează pe oamenii de rând.

Avem șansa să începem să reclădim mediul politic din România participând la referendumul pe tema justiției din duminica de 26 mai și votând DA la cele două întrebări. Este unicul mod în care putem restarta clasa politică și în care putem să readucem pe agenda publică temele care îi privesc pe români și nu cele care îi privesc pe politicieni.

Referendumul din 26 mai este calea prin care putem readuce politica românească la normalitate, făcându-i pe politicienii, din toate partidele, să respecte regulile de bază ale democrației și principiul separării puterilor în stat. Răspunzând DA la cele două întrebări eliminăm orice discuție asupra modului în care trebuie tratată corupția și eliminăm posibilitatea anumitor grupuri, ajunse temporar în fruntea țării, de a modifica unele dintre cele mai importante legi ale democrației – cele care stau la baza organizării și funcționării sistemului de justiție.

Votând DA la referendum, puterea vă revine dumneavoastră, cetățenilor. Dumneavoastră sunteți cei care alegeți Parlamentul, acesta trebuind apoi să facă legile. Dacă Guvernul – pe care nu dumneavoastră îl alegeți – face ordonanțe și modifică legi, atunci votul dumneavoastră este furat și o minoritate poate decide pentru o țară întreagă. Este ceea ce s-a petrecut în ultimii ani în România și a dus la această situație catastrofală. Este ceea ce referendumul vrea să oprească: posibilitatea de a mai adopta Ordonanțe de Guvern, uneori în miez de noapte, alteori în secret, prin care se poate ataca și subordona justiția, sau prin care sunt eliberați zeci de mii de infractori din pușcării, care ajung apoi să ne dea în cap prin scări de bloc.

Este important să veniți la referendum și să votați DA. Astfel, odată asigurată stabilitatea legislativă a României, putem începe să dezbatem problemele reale ale societății, nu doar problemele unora.

Ne dorim cu toții o Românie europeană, o Românie justă, dreaptă, o societate curată în care cinstea, munca și respectul să fie cărămizile pe care se clădește totul. Trebuie însă să și facem ceva pentru a obține toate acestea, iar susținerea referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis pe tema justiției este un lucru pe care îl putem face oricare dintre noi.

Vă chem, deci și pe dumneavoastră, pe 26 mai, să votați DA la referendumul pe tema justiției și să contribuiți astfel la crearea unei Românii normale, cu un viitor European sigur!

Material publicat la comanda PNL, cod mandatar financiar: 41190007. Executat de Independent SRL, editor Alba24.ro.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. pilu

  joi, 23.05.2019 la 19:50

  Bravo ma !

 2. DUCU

  joi, 23.05.2019 la 21:33

  NU ZICEAI SA STAM ACASA LA REFERENDUM ??
  DUTE SI DA ORDINE LA OLTENII TAI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul interimar a aprobat 1,4 miliarde lei pentru administrațiile locale. Cât primesc primăriile din Alba. LISTA

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Guvernul interimar a aprobat în ședința de luni acordarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe listă sunt și 49 de localități din județul Alba, care vor primi sume între 100.000 de lei și 10.700.000 lei. Cei mai mulți bani ajung la Primăria Alba Iulia. La nivel național, suma […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în Ocna Mureș: O casă a luat foc

Publicat

O casă din Ocna Mureș a luat foc luni, în jurul orei 16.20. Potrivit ISU Alba, pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat pompierii de la Aiud cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Groapa de gunoi de la Galda, rămâne nefuncțională. Consiliul Județean Alba, obligat să refacă licitația de la zero

Publicat

Procedura de licitație pentru atribuirea unui operator la groapa de gunoi de  la Galda de Jos se va relua de la zero.  Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins luni, 14 octombrie, ca nefondată, plângerea făcută de SC ECO SUD SRL, în contradictoriu cu Consiliul Județean Alba, SC ECO Bihor SRL și Polaris Mediu SRL, față […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Banii de autostrăzi se duc pe salariile compensatorii ale directorilor PSD „concediați” de Cuc

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb a transmis într-un comunicat că banii de autostrăzi ai românilor se duc pe salariile compensatorii ale directorilor PSD „concediați” de Cuc. „Ministrul demis al Transporturilor și totodată cel mai slab Ministru al Transporturilor din istoria României, Răzvan Cuc, a declarat duminică că a restructurat 35 de posturi de directori […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate