Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Radu Călin, PSD Alba: Proiecte lipsite de logică, votate de PNL în Consiliul Județean Alba


Publicat

radu calin psd

Consilierul județean PSD Alba, Radu Călin, prezintă într-un comunicat de presă, înființarea a trei clase de cântat la tulnic cu 60 de locuri, de către Centrul de Cultură Augustin Bena și ”organizarea unui concurs pentru un post de actor debutant – fără studii, fără experiență” de către Teatrul de Păpuși Princhindel.

” Am ales, în rândurile de mai jos, să prezint o situație care, deși la prima vedere pare ”măruntă”, este reprezentativă pentru modul în care sunt luate decizii în instituțiile din subordinea Consiliului Județean Alba, dar și cum, prin prisma majorității, consilierii PNL își trec toate proiectele, fie ele lipsite de logică, strategie și fundament.

Pe scurt, Centrul de Cultură Augustin Bena înființează trei clase de cântat la tulnic, cu 60 de locuri, la Avram Iancu, Câmpeni și Albac, în vreme ce Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia organizează concurs pentru un post de actor debutant – fără studii, fără experiență – când, foarte bine, ”Augustin Bena” ar fi putut, bunăoară, să inițieze un tânăr în tainele teatrului, actoriei, sau, firește, să organizeze un concurs pentru unul dintre tinerii licențiați în actorie în marile centre universitare care să aibă ocazia să-și arate măiestria în Orașul Marii Uniri. Tineri cu experiență în acest domeniu avem în Alba Iulia unde, de altfel, există și o mică ”școală” de teatru, numită Skepsis, așadar dacă prin absurd studiile nu ar fi relevante, experiența pe scenă este vitală. Și avem de unde alege!

Revenind la tulnic, să fiu explicit și nu înțeles greșit! Această tradiție este foarte importantă, dar pentru conservarea ei era suficientă o clasă, la mijlocul distanței dintre cele trei localități. Și, dacă tot vorbim de păstrarea unor tradiții și obiceiuri, am recomandat la Avram Iancu Centrul de Cultură ”Augustin Bena” să înființeze o clasă de dogărit, iar la Albac o școală de meșteșugit, confecționat șindrilă, în locul a două de tulnic. Pentru că moții prelucrau și lemnul, nu doar cântau.

Fie că vorbim de clase de cântat la tulnic sau organizarea unui concurs pentru actor fără studii, fără experiență, vorbim de bani publici, de posturi plătite sau locuri subvenționate, și pentru că în ședința de la finalul lunii octombrie, expunându-mi ideile, nu am primit un răspuns concret, care să convingă, am ales să le prezint public.

Consilierii județeni ai PSD Alba și-au făcut un obicei din a citi din ”scoarță în scoarță” toate proiectele, nu pentru a le lua la puricat, a băga bățul prin gard sau pentru a găsi vinovați, ci pentru a încerca să îndrepte decizii luate în pripă.

Un echilibru politic în Consiliul Județean nu strică, în sensul că, timp de patru ani, consilierii județeni ai PNL au centrat și au dat cu capul, votând, practic, la comandă, iar cuvintele lor din ședințe, a se înțelege ”intervenții”, le putem număra pe degete… pentru a nu supăra liderii instituției, respectiv ai partidului”, a transmis într-un comunicat de presă Radu Călin.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Virgil Musta: Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Dacă nu scade rata infectărilor, va fi grav

Publicat

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic.

Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul timișorean, la B1TV.

Virgil Musta a mai spus că personalul medical trece printr-o situație extrem de dificilă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. Ministrul Bode: Progresul fizic este de 95%

Publicat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat duminică seară că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului. 

Acesta a fost invitat la Digi24, unde a vorbit despre investițiile în curs de finalizare la infrastructura mare.

”Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda, trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. ab24

În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic” a spus ministrul Bode, întrebat ce porțiuni de autostradă vor fi inaugurate în acest an.

”De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic – Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an” a adăugat acesta.

Citește și: VIDEO REPORTAJ: Stadiul lucrărilor pe Lotul 1 al A10, între Sebeș și Alba Iulia. Care sunt șansele să fie deschis în acest an

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Lucrări începute: decembrie 2014

Stadiu fizic / stadiu financiar (octombrie 2020): 95% / 82,37%

Deschiere (în folosință): (estimat) 31 decembrie 2020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentar austriac: Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, pe când cele românești sunt ”fantastice”

Publicat

Europarlamentarul austriac Thomas Waitz a făcut o comparație între roșiile românești și cele olandeze. Roșiile olandeze pot fi luate oricând drept mere, a spus acesta, pe când cele românești sunt ”fantastice”.

„Nu știu dacă ați văzut cum cultivă roșii acolo (în Olanda – n.red.). Le cultivă în sere, deci ai zone întregi acoperite de sere, cu lumină artificială, pentru că nu au destulă lumină solară pentru a produce roșii bune, roșiile au lăstari de opt metri, deci produc, produc, produc…, producția pe metru pătrat este uriașă, dar poți atinge astfel de perfomanță doar cu fertilizatori artificiali, cu multe pesticide, deci obțin produse complet golite de calitățile naturale.

Și de aceea sunt fără gust, arată fantastic, dar ar putea fi la fel de bine să fie mere”, a declarat europarlamentarul într-un interviu pentru Digi24.

Întrebat dacă a gustat o roșie românească, Thomas Waitz a spus că a avut ocazia să cumpere dintr-o piață locală din România și „au fost fantastice”.

„Ceea ce am observat în mai multe țări, și în Olanda, Belgia, Germania, țările scandinave, este că oamenii au început să înțeleagă că roșiile pot avea un gust diferit. De aceea vezi, chiar și în marile lanțuri de magazine, multe soiuri diferite de roșii, cum nu am mai văzut în ultimii 50 de ani.

Roșii, portocalii, cu dungi, verzi, deci aceste tendințe evoluează și asta le oferă șanse noi producătorilor de talie medie, pentru că nu ai cum să produci aceste tipuri de roșii în vechea manieră de tip industrial, cum e cazul roșiilor olandeze de care vorbeam. Deci, sunt noi oportunități comerciale, inclusiv pentru țări ca România”, a spus Thomas Waitz.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Popririle şi executările silite care erau în curs înainte de facilităţile fiscale generate de epidemie, intră din nou în vigoare

Publicat

anaf

Din martie şi până acum, unele firme au fost scutite de anumite plăţi la stat, dar de marţi intră vigoare popririle şi executările silite, care erau în curs înainte de facilităţile fiscale.

Cine nu are bani pentru a plăti datoriile, poate apela la o posibilă eşalonare la plată simplificată, potrivit Digi24.

De luni, relaţia firmelor cu Fiscul revine la normalitate, după ce, din martie, unele firme din România au fost scutite de anumite datorii faţă de stat, din cauza crizei provocate de coronavirus.

În această perioadă, companiile care nu şi-au plătit obligaţiile către Fisc nu au fost sancţionate nici cu penalităţi, nici cu executarea silită.

De marţi vor intra în vigoare popririle şi executările silite, care erau în curs înainte de aplicarea acestor facilităţi fiscale.

Dacă firmele nu vor avea banii respectivi, ar putea apela la eşalonarea la plată în varianta simplificată, propunere care a trecut în ultima săptămână prin Comisiile de Dialog şi Guvern.

Asta ar însemna că firmele şi-ar putea plăti datoriile în rate, timp de 12 luni.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate