Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă, Radu Călin, PSD Alba: Proiecte lipsite de logică, votate de PNL în Consiliul Județean Alba

Publicat

radu calin psd

Consilierul județean PSD Alba, Radu Călin, prezintă într-un comunicat de presă, înființarea a trei clase de cântat la tulnic cu 60 de locuri, de către Centrul de Cultură Augustin Bena și ”organizarea unui concurs pentru un post de actor debutant – fără studii, fără experiență” de către Teatrul de Păpuși Princhindel.

” Am ales, în rândurile de mai jos, să prezint o situație care, deși la prima vedere pare ”măruntă”, este reprezentativă pentru modul în care sunt luate decizii în instituțiile din subordinea Consiliului Județean Alba, dar și cum, prin prisma majorității, consilierii PNL își trec toate proiectele, fie ele lipsite de logică, strategie și fundament.

Pe scurt, Centrul de Cultură Augustin Bena înființează trei clase de cântat la tulnic, cu 60 de locuri, la Avram Iancu, Câmpeni și Albac, în vreme ce Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia organizează concurs pentru un post de actor debutant – fără studii, fără experiență – când, foarte bine, ”Augustin Bena” ar fi putut, bunăoară, să inițieze un tânăr în tainele teatrului, actoriei, sau, firește, să organizeze un concurs pentru unul dintre tinerii licențiați în actorie în marile centre universitare care să aibă ocazia să-și arate măiestria în Orașul Marii Uniri. Tineri cu experiență în acest domeniu avem în Alba Iulia unde, de altfel, există și o mică ”școală” de teatru, numită Skepsis, așadar dacă prin absurd studiile nu ar fi relevante, experiența pe scenă este vitală. Și avem de unde alege!

Revenind la tulnic, să fiu explicit și nu înțeles greșit! Această tradiție este foarte importantă, dar pentru conservarea ei era suficientă o clasă, la mijlocul distanței dintre cele trei localități. Și, dacă tot vorbim de păstrarea unor tradiții și obiceiuri, am recomandat la Avram Iancu Centrul de Cultură ”Augustin Bena” să înființeze o clasă de dogărit, iar la Albac o școală de meșteșugit, confecționat șindrilă, în locul a două de tulnic. Pentru că moții prelucrau și lemnul, nu doar cântau.

Fie că vorbim de clase de cântat la tulnic sau organizarea unui concurs pentru actor fără studii, fără experiență, vorbim de bani publici, de posturi plătite sau locuri subvenționate, și pentru că în ședința de la finalul lunii octombrie, expunându-mi ideile, nu am primit un răspuns concret, care să convingă, am ales să le prezint public.

Consilierii județeni ai PSD Alba și-au făcut un obicei din a citi din ”scoarță în scoarță” toate proiectele, nu pentru a le lua la puricat, a băga bățul prin gard sau pentru a găsi vinovați, ci pentru a încerca să îndrepte decizii luate în pripă.

Un echilibru politic în Consiliul Județean nu strică, în sensul că, timp de patru ani, consilierii județeni ai PNL au centrat și au dat cu capul, votând, practic, la comandă, iar cuvintele lor din ședințe, a se înțelege ”intervenții”, le putem număra pe degete… pentru a nu supăra liderii instituției, respectiv ai partidului”, a transmis într-un comunicat de presă Radu Călin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax