Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă Radu Marcel Tuhuț, PSD Alba: Siguranța unui trai mai bun în Alba începe pe 6 decembrie! (P)


Publicat

Campania electorală a început într-o perioadă în care nu ar fi trebuit să se organizeze alegeri parlamentare, deoarece viața și protejarea sănătății oamenilor sunt cele mai importante.

Așa cum a făcut-o și în cazul alegerilor locale, PNL preferă în continuare să sacrifice sănătatea oamenilor. Acum liberalii au mers și mai departe, închizând școlile fără să ofere o alternativă reală elevilor și studenților.

Disperați că scad în sondaje, PNL mimează responsabilitatea după ce tot ei au generat situația în care ne aflăm astăzi printr-un management defectuos al crizei medicale. Ca dovadă, după ce mulți din miniștrii au candidat la alegerile locale, acum majoritatea se prezintă ca și candidați la alegerile parlamentare, fiind mai preocupați să fie aleși decât să facă ceva pentru țară.

Astfel, fără voia noastră, începem o campanie electorală atipică, în care suntem nevoiți să utilizăm alte mijloace pentru a comunica cu oamenii. Dar suntem pregătiți pentru această luptă. Partidul Social Democrat este partidul oamenilor și rămâne formațiunea politică care muncește pentru cei mulți. Vrem să ne luptăm pentru ceea ce este drept, să ne luptăm pentru oamenii din Alba, deși avem în față noastră un partid politic nemilos care își urmărește doar propriul interes, cu reacții inumane. Decesele generate de COVID-19 sunt pentru ei doar simple cifre și în mod ironic, după ce au ținut oamenii închiși acum îi cheamă la vot.

M-am săturat de acest tip de comportament și acest lucru m-a împins să intru în această luptă. Privesc funcția de parlamentar asemenea uneia pline de obligații și îndatoriri, pe care îmi asum cu onestitate că le voi respecta, conștient că în Parlamentul României voi fi reprezentantul tuturor și că trebuie să demonstrez că sunt capabil să o fac cu succes încă din prima zi. Nu voi uita nici o clipă de unde am plecat și voi fi partenerul tuturor comunităților locale, indiferent de culoarea politică a primarului, pentru că știu că doar așa putem face mai multe pentru oamenii pe care dorim să îi reprezentăm. Iar pentru mine binele oamenilor, siguranța unui trai mai bun și dezvoltarea localităților sunt cele mai importante.

Mereu am considerat că problemele oamenilor sunt, în egală măsură, și ale celor aleși, care trebuie să se implice activ în soluționarea acestora. De multe ori, reprezentanții aleși sunt ultima soluție pentru oameni epuizați și aflați la limită în fața unei birocrații mult prea stufoase și a disprețului cu care sunt tratați de anumiți decidenți. Lipsit de orice orgolii politice mă voi lupta pentru fiecare dintre aceștia așa cum am făcut-o în timpul mandatului meu de primar în care m-am implicat de la asfaltări până la cele mai mici nevoi ale tinerilor din comună.

În 2020, cu 88% din voturi, am fost ales primar al comunei Ciuruleasa pentru al patrulea mandat consecutiv, dar dincolo de orice cifre de fiecare dată a stat încrederea pe care oamenii au avut-o în mine. Voi schimba funcția, dar nu principiile și convingerile. Voi munci asiduu pentru îmbunătățirea legislației, reducerea birocrației și conectarea mai bună cu cetățeanului pentru că dincolo de toate vorbim de oameni și comunități care au nevoie de soluții rapide la problemele lor. Avem nevoie de o societate mai echitabilă.

Îmi voi exercita fiecare zi de mandat menținând un dialog permanent cu cetățenii. Așa cum am făcut-o și în calitate de primar, mereu alături de oameni. Voi acționa mânat de convingerea că sunt în serviciul poporului și conștient de faptul că fiecare mandat are un început, dar și un sfârșit, iar cel mai important este să pun o cărămidă la reconstrucția României. Și mereu să îi pot privi pe oameni cu inima deschisă, respect și onestitate!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Jurist Radu Marcel Tuhuț

Candidat din partea PSD Alba la Camera Deputaților

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba – executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/ -CUI mandatar financiar județean 11200020ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. pilu

  vineri, 06.11.2020 at 18:02

  Auzi la el : ”Partidul Social Democrat este partidul oamenilor și rămâne formațiunea politică care muncește pentru cei mulți”.
  Pai tataie, care este partidul animalelor sau altor lighioane de te limitezi de ei ? Ai spus o prostie. Munceste pentru cei multi. Astia multi pentru care ati muncit o parte sunt la mititica, o parte sunt pe la Monaco, prin Serbia si prin alte zone exotice cu carute de bani la tescherea. Tu ca om poate esti valoros, dar nu te apuca in prag electoral si ridica osanale unui partid care conduce de multa vreme si in afara de pomeni electorale n-a facut nimic.Daca esti lipsit de orgolii politice ce te-a facut sa te inscri in campania electorala ? Se spune ca esti iepure, ce zici ?

 2. SoB

  vineri, 06.11.2020 at 19:12

  PILU omul face parte dintr-o formatiune politica fie ca iti place sau nu. Asta inseamna ca in alte partide toti sunt corecti si frumosi? Nu sunt fan PSD dar imi place cand vad ca Ciolacu are curajul sa aduca oameni noi si sa incerce sa schimbe ceva.
  Nu judeca un om fara sa il cunosti si fara sa sti ce vrea sa faca.
  Eu sper ca acest om o sa aiba puterea sa schimbe PSD Alba si la propriu si la figurat.
  Nu asocia orice PSD-ist cu unii care sunt niste mizerii la fel cum sunt si PNL-isti DAR sunt si oameni capabili in ambele formatiuni.
  Nu da cu hate fara nici o logica ca esti penibil… Da cu hate in aia care au fost deputati si nu au facut absolut nimic… Acolo te sustin cu drag.

 3. pilu

  vineri, 06.11.2020 at 20:23

  Soby.In primul rand eu l-am apreciat pe om. Dar eu am facut referire la ceea ce a scris omul mai sus.Logica ta este cam asa : nu judeca omul daca nu-l cunosti. Pai daca nu-l cunosc inseamna nici sa nu-l votez . Nu poti vota pe cine nu cunosti ( cam ce ar insemna sa-l cunosti), asa-i ? Necunoscutii nu se voteaza ? Pai daca nu cunosti nici un candidat, stai acasa ca habar n-ai ce votezi ?
  Mi-am dat seama, nu esti fan PSD dar ii apreciezi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Medic: Tehnologia vaccinurilor anti-COVID va putea fi folosită inclusiv pentru tratarea cancerului

Publicat

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat la Digi24 care este tehnologia pe baza căreia au fost dezvoltate vaccinurile aflate cel mai aproape de lansarea pe piață. El a spus că este o tehnologie revoluționară care va fi folosită în viitor și pentru tratarea altor boli, inclusiv a cancerului.

Vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer sunt pe bază de mesager ARN, care este un cod, și nu conțin virus inactivat.

Medicul a explicat că, după ce cercetătorii au obținut secvența genomică a coronavirusului SARS-CoV2, au pornit de la cunoștințele pe care le aveau deja legate de virusurile SARS și MERS. Proteina față de care se formează anticorpi protectori, existentă în virus, are un cod ARN.

„Reprezintă, dacă vreți, rețeta după care se fabrică acea proteină. Vaccinul conține de fapt acea rețetă, strict pentru acea proteină. Acest segment de ARN face parte din secvența ARN. Acest lucru a permis să avem într-un timp scurt o cantitate mare de ARN mesager care a putut fi studiat în aceste studii clinice. Este și motivul pentru care s-a putut ajunge în acest stadiu de studii de preaprobare într-un interval de câteva luni”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță a precizat că odată administrat unei persoane, organismul acesteia decodifică acest mesaj și produce proteina fără să mai facă boala, însă va face anticorpi strict împotriva acestei proteine și va fi protejată față de infecția eventuală cu SARS-CoV2.

„Nu va fi finalul acestei vaccinări COVID, foarte probabil această tehnologie va fi folosită de aici înainte ani de zile pentru multe alte boli infecto-contagioase, dar și pentru terapii genice și pentru terapia în cancer și alte boli genetice. Este un salt uriaș pe care medicina l-a făcut și cred că tot acest efort conjugat al cercetării medicale furnizează rezultatele extrem de valoroase de astăzi”, a mai spus acesta.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în CODUL RUTIER: Noi reguli pentru înmatricularea și circulația tractoarelor. ITP și omologarea la RAR, obligatorii

Publicat

tractor

Legislația privind omologarea vehiculelor rutiere și eliberarea cărții de identitate în vederea admiterii în circulație pe drumurile publice din România a fost din nou modificată și completată cu noi obligații pentru proprietarii mașinilor agricole.

Este vorba, mai exact, despre Legea nr. 260 din 20.11.2020 pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Legislația privind circulația tractoarelor pe drumurile publice a fost completată în ultima perioadă cu noi obligații pentru proprietarii mașinilor agricole. Încadrate conform Legii 260/2020 (publicată în Monitorul Oficial pe 20 noiembrie și intrată în vigoare din 23 noiembrie) în categoria vehiculelor lente, tractoarele și combinele trebuie să fie omologate la Regia Autonomă «Registrul Auto Român».

O altă obligație mai veche, dar care acum a intrat și la verificare este cea de a avea ITP valabil pentru toate mașinile agricole în circulație pe drumurile publice.

Ordonanța nr. 78/2000 cu modificările ulterioare prevede, la articolul 1, alin. 1 că ”Vehiculele rutiere pot fi comercializate, înmatriculate sau înregistrate în România numai după omologarea și certificarea autenticității acestora, după caz, de către Regia Autonomă «Registrul Auto Român», denumită în continuare R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”.

”Vehicul rutier lent”- categorie introdusă în lista de excepții

Deputații au introdus în lista de excepții o categorie nouă, cea a vehiculelor lente. În proiectul adoptat, vehicul rutier lent este „vehiculul antrenat de un motor încorporat şi care, constructiv, nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

Conform inițiatorilor, această categorie de vehicule este tot mai prezentă este deja legiferată în alte state, incluzând soluții eco-friendly, precum și soluții de transport avansate cu vehicule electrice care reduc poluarea.

Omologarea nu este obligatorie, la acest moment pentru utilajele care au fost omologate comunitar, cele care au fost înmatriculate ultima dată într-un stat membru al Uniunii Europene și pentru cele care nu au suferit modificări constructive în raport cu datele înscrise în certificatul de înmatriculare.

În plus la acest excepții, deputații au votat marți și alte două situații excepționale. Astfel, se introduc în legislație următoarele două articole:

 • Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) vehiculele rutiere noi achiziționate până la data de 30 aprilie 2020, aparținând categoriei T1, nivel de poluare I, echipate cu motoare a căror putere din construcție se situează între 37 și 75 kW. Aceste vehicule vor fi omologate, la cererea deținătorilor în vederea eliberării cărții de identitate, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.”. UDMR precizează că amendamentul vizează tractoare agricole sau forestiere achiziţionate din fonduri nerambursabile şi a căror înregistrare este absolut necesară pentru a putea fi utilizate potrivit scopului pentru care au fost achiziţionate.
 • Sunt exceptate de la prevederile privind omologarea, vehiculele rutiere lente care au fost deja înmatriculate într-un stat membru al Uniunii Europene.

În lista vehiculelor lente care trebuie înmatriculate la RAR se află tractorul pe pneuri și combina agricolă pentru recoltat cereale sau furaje.

ITP obligatoriu pentru tractoare și remorci

O altă obligație în vigoare privind circulația tractoarelor este ca mașina agricolă să aibă Inspecția Tehnică Periodică valabilă.

Nu toate utilajele agricole necesită efectuarea de ITP, acest tip de verificare fiind obligatorie doar pentru utilajele care au motor sau care vin atașate unui autovehicul (tractor și remorcă) scrie agrointel.ro.

Prin urmare, plugul și semănătoarea, de exemplu, ies din discuție. Pe de altă parte, o inspecție tehnică pentru un tractor U445, de exemplu, costă 250 de lei, putând ajunge și la 1.100 de lei, în cazul tractoarelor mari.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Liceul Tehnologic din Aiud, reabilitat și dotat printr-un proiect de 15,9 milioane de lei. Turnul clădirii va deveni observator

Publicat

Reprezentanții Primăriei Aiud au semnat marți contractul de finanțare din fonduri europene privind reabilitarea și dotarea Liceului Tehnologic Aiud. Potrivit administrației locale, valoarea proiectului este de 15.915.858,86 de lei, din care contribuția proprie este de 318.293,38 de lei.

Implementarea proiectului va însemna:

 • Reabilitarea interiorului și exteriorului „Frumoasei Venețiene”;
 • Dotarea a 30 de săli de clasă cu mobilier și echipamente TIC (table interactive, imprimante, videoproiectoare, etc.)
 • Laboratorul TIC va fi dotat cu tehnologii actuale;
 • Cele trei ateliere (prelucrare mecanică, auto și electrotehnică-electronică-automatizări vor fi echipate cu aparatură modernă;
 • Turnul clădirii va deveni observator;

Unitate de tradiție a învățământului profesional și tehnic, în prezent Liceul Tehnologic Aiud are 856 de participanți în procesul de învățământ, iar prin acest proiet se instituie premisele ca Liceul să devină un etalon al învățământului profesional și tehnic din județul Alba.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Termenul de implementare este 30 noiembrie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gică Hagi, omagiu pentru Maradona: Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu. Cum s-au cunoscut cei doi

Publicat

Gheorghe Hagi a postat pe Facebook un mesaj emoționant după vestea morții lui Diego Armando Maradona, alături de o fotografie în care apar cei doi mari fotbaliști în timpul partidei Argentina-România, de la Campionatul Mondial din Italia, 1990.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, a scris Gheorghe Hagi pe Facebook.

Citește și: Legendarul Diego Armando Maradona a MURIT la vârsta de 60 de ani. Argentina, în lacrimi

„Eu l-am cunoscut în ’84, cand a jucat naționala României cu echipa celor mai buni stranieri din Spania, eram foarte tânăr atunci… la Vigo, înainte de turneul final european din Franța. S-a terminat la egalitate, el a marcat din penalty, spectaculos, avea o tehnică specială și la executarea penalty-urilor… atunci l-am cunoscut…

Avea o tehnică în regim de viteză incredibilă, dusă la perfecțiune. Un geniu pe teren! Avea putere, a condus echipe, le-a făcut să câștige, el, de unul singur, unde a jucat a tras echipa după el la victorie, mi-a plăcut ca era un luptător, avea caracter puternic, nu se ferea de contacte, îi placea foarte mult duelul și avea o viteză de gândire nativă extraordinară.

În ’90 a fost o mare provocare pentru mine. Pentru el era ceva obișnuit, era Maradona cel mare, eu eram Maradona cel mic, din Carpați și, personal, am avut o mare provocare” a declarat Gheorghe Hagi pentru Fanatik, în urmă cu trei săptămîni, la împlinirea vârstei de 60 de ani de către Maradona.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate