Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Senatorul Călin Matieș: ”Abuzurile neputinței la Direcția pentru Agricultură Alba”

Publicat

”Pentru a-și justifica importanta existență în peisajul bugetar al județului Alba, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Alba, aflată în subordinea bombardierului Adrian Oros (ministrul PNL al agriculturii) este una dintre instituțiile bugetofage care a dus  birocrația la rang de mare artă.

Încă din primăvara anului trecut, în plină pandemie și criză economică, DAJ Alba a început să impună săptămânal tuturor producătorilor din sectorul agro-alimentar să trimită câte un raport cu stocurile proprii pe fiecare sector în parte.

Sub puterea amenințării cu controale și amenzi, Direcția pentru Agricultură Județeană Alba cere fiecărui agent comercial din acest sector în parte câte un raport săptămânal din care să reiasă cât a produs, cât are pe stoc, vânzări etc.

Adică, unui agent comercial care este în domeniul producție produse lactate i se impune cu sula în coaste ca o zi pe săptămână să lucreze la un raport detaliat în care să prezinte câte kg de telemea, brânză, smântână etc. a produs, plus stocurile de la săptămână la săptămână. Totul pentru ca DAJ să își justifice existența și salariile!!

Ceea ce este foarte important este că la nivelul legislației României nu există nicio lege organică, OUG sau vreun ordin de ministru în baza căruia Direcția să ceară și să impună abuziv o astfel de birocrație mediului privat! Tot ceea ce există în materie este doar o recomandare europeană, care nu are rol de lege! Nici în Europa, nici în România!!!

Cum de cere Direcția pentru Agricultură Județeană Alba, în mod abuziv, asemenea rapoarte? Cred că nici măcar bombardierul Oros. Ministrul agriculturii nu are habar…

Pentru că este clar că oricum nu se uită nimeni pe rapoartele scrofulos cerute de angajații Direcției pentru Agricultură Județeană Alba!

Dar așa este când avem agenții plătite degeaba din bani publici, care își inventează subiecte de tăiat iarbă la câini, că altfel nu știe lumea pe ce sau de ce își mai iau salariile”

Călin Gheorghe Matieș,

Senator PSD Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 24.03.2021 at 12:31

    Se pare ca romanii iau din recomandarile europene doar ceea ce le convine, in rest spun ca sunt doar indicatii. Si astfel o adunatura de trantori stau la birou si indosariaza hartii venite de peste tot, mimand ca lucreaza pe salarii babane.
    Oare asta sa fie traducerea politicii liberale in realitate,cu care s-au afisat in campanie ?
    Daca da, am ales niste prosti, si la astia n-ai ce le face ca o tin intr-una ca ei.

  2. Dumitru Lucia Elena

    miercuri, 24.03.2021 at 17:01

    Sosocarule….

  3. pilu

    miercuri, 24.03.2021 at 18:11

    Dezvolta putin, Leana lu zapacitu din capul satului….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax