Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă USR Alba – Dan Barna: Putem construi o țară în care tinerii să vrea să trăiască


Publicat

DanBarnaPresedinte

”Alianța USR PLUS a organizat duminică, 15 septembrie, al doilea miting din campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale în Timișoara.

La manifestarea din Piața Libertății au fost prezenți, alături de Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și Vlad Voiculescu, coordonator regional București-Ilfov și membru al Biroului Național PLUS; Cristian Ghinea, europarlamentar USR PLUS; Lavinia Aioanei, coordonator județean PLUS; Dominic Fritz, membru USR Timișoara.

“30 de ani am cerut puțin de la conducătorii noștri. Și ne-au dat țara asta, din care tinerii vor să plece, din care 5 milioane de români au plecat deja să-și caute fericirea în alte părți. Candidez la Președinție pentru că vreau din tot sufletul să schimb asta.

Știu că putem fi fericiți și în România. Și voi o știți. Și suntem din ce în ce mai mulți. Am fost 2 milioane la alegerile din mai. Am câștigat în Timișoara, București, Cluj și în toate marile orașe din țară. Am câștigat în cele mai mari județe din România. Am câștigat printre românii din Diaspora.

Acum este momentul nostru. Putem da României o administrație onestă și un guvern competent. Putem construi o țară în care tinerii să vrea să trăiască. Putem câștiga Președinția. Putem fi fericiți în România.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Vlad Voiculescu, coordonator regional București-Ilfov și membru al Biroului Național PLUS, a declarat la Timișoara că de un Președinte care să aibă grijă și compasiune față de oameni, care să pună umărul la un viitor mai bun pentru România și nu în ultimul rand un Președinte care să lupte.

“Suntem în locul de unde a început schimbarea. După Revoluție, românii chiar au sperat că pot fi fericiți, aici în România. Speranțele oamenilor au fost însă diluate și de prea multe ori strivite.

Oamenii au început să plece din România pentru că nu se mai regasesc în felul în care această țară arată, de multe ori în felul în care ne purtăm unii cu alții, dar mai ales nu se mai regăsesc în direcția în care politicienii duc această țară.

Avem nevoie de un Președinte care sa aibă grijă și compasiune față de oameni, care să pună umărul la un viitor mai bun pentru România și nu în ultimul rând un președinte care să lupte. Doar așa o să facem din România țara în care să vrei din nou să trăiești. Țara în care românii să poată spera să fie fericiți. Dan Barna, fii Președintele de care avem nevoie!”, a declarat Vlad Voiculescu, coordonator regional București-Ilfov și membru al Biroului Național PLUS.

Dan Barna are 44 de ani și este în prezent președintele USR.

A intrat în politică în 2016 mai întâi ca secretar de stat în Guvernul Cioloș, apoi s-a înscris în USR și a candidat la alegerile parlamentare și a fost ales deputat de Sibiu.

Dan Barna este căsătorit și are origini în Poiana Sibiului și Rășinari, locuri unde își petrecea vacanțele de vară împreună cu sora și fratele său.

S-a mutat în București în timpul studenției și a terminat Facultatea de Drept la Universitatea din București, apoi s-a orientat spre antreprenoriat și s-a specializat în proiecte europene.

Are o experiență de peste 20 de ani de consultanță în domeniul fondurilor europene”, au transmis reprezentanții USR Alba, într-un comunicat de presă.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. ghita

    luni, 16.09.2019 at 12:57

    Super d-le Brna, dar va rog sa nu uitati INTERESELE ROMANIEI , VA ROG SA REDATI INCREDEREA
    ROMANILOR.( TOATA LUMEA DORESTE UN PRESEDINTE CARE SA APERE INTERESELE TARII EX UNGARIA POLONIA, POATE VETI REUSI SA FACETI DIN ROMANIA A DOUA POLONIE)SUCCES D-LE BARNA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

ALBA: Un drum de pământ care leagă mai multe localități de lângă Aiud a fost asfaltat de la zero, pe fonduri europene

Publicat

Consiliul Județean Alba a finalizat în proporție de 94% lucrările de modernizare a drumului județean 103 E, de la limita cu Drumul Național 1 la Gârbova de Jos, Gârbovița și până la Gârbova de Sus. Este un drum din județ care nu a fost niciodată asfaltat până acum. 

Autoritățile pregătesc recepția acestui drum lung de peste 7,5 kilometri. Pe lungimea drumului au fost proiectate și două stații de autobuz.

Pentru a evita aducerea noroiului pe partea carosabila, toate drumurile laterale care intersectează DJ 103 E au fost amenajate pe 25 ml lungime și pe lățme variabilă, în funcție de ampriza drumului lateral.

Lucrările au fost realizate de SC Drumuri și Poduri Locale Alba SA și au costat peste 5,4 milioane de lei (la care se adaugă TVA).

Drumul respectiv a fost inițial drum comunal și a fost preluat de Consliul Județean Alba și transformat în drum județean.

Finanțarea lucrării a fost din fonduri europene (POR), a transmis vicepreședintele instituției, Marius Hațegan. Acesta spune că drumul va fi redat orașului Aiud, după reabilitare și expirarea garanției (trei ani).

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cod galben de ceață în zonele joase ale județului. Vizibilitatea scade sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri

Publicat

ceata

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ceață valabil pe teritoriul județului Alba. Sunt vizate zonele joase. 

Fenomene vizate: local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Codul este valabil până miercuri, 28 octombrie, ora 10,00 și a fost emis în cursul nopții, la ora 4,00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Unul din trei sate din România nu are semnal de internet sau au zone în care acesta este slab. Studiu

Publicat

telefon mobil

Aproape o treime dintre satele din România (31%) au zone cu semnalul slab, foarte slab şi/sau inexistent de Internet, arată un studiu realizat de Fundaţia World Vision România.

„În această perioadă, din ce în ce mai multe localităţi trec în scenarii care presupun susţinerea cursurilor online, însă şcoala online este în continuare o utopie pentru elevii din mediul rural din România”, scriu realizatorii cercetării.

Conform studiului, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la şcoala online în prima perioadă a pandemiei, iar explicaţiile sunt multiple: pe lângă imposibilitatea pentru familiile din mediul rural cu un venit mic de a asigura un dispozitiv pentru toţi copiii, pentru elevii de la sate apare şi provocarea unei conexiuni bune la Internet.

De asemenea, peste 61% dintre cele 87 de comune din şase judeţe în care activează World Vision România (Iaşi, Vaslui, Dolj, Ialomiţa, Vâlcea şi Cluj) au în componenţă sate cu zone cu semnalul slab sau inexistent. Astfel, din totalul celor 313 de sate în care organizaţia derulează proiecte şi sprijină copii din medii vulnerabile, peste 31% au zone cu semnalul slab, foarte slab şi/sau inexistent.

Cu toate acestea, reprezentanţii organizaţiei susţin faptul că Internetul nu lipseşte cu desăvârşire în mediul rural.

„În aproape toate satele şi comunele există zone cu semnal la telefon şi internet foarte bun, în general în jurul instituţiilor publice: primărie, şcoală. Însă, cu cât te îndepărtezi de acestea, cu atât semnalul este mai slab”, menţionează sursa citată.

World Vision România a donat, din martie până în prezent, peste 4.000 de tablete cu cartele SIM pentru Internet pentru copiii de la sate, a realizat webinarii pentru profesori pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale, a făcut meditaţii online cu copiii, dar şi consiliere psihologică cu copiii şi adulţii din proiecte.

Fundaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

28 octombrie: Unde îi așteaptă echipajele de poliție, pe șoferii din Alba. Amplasarea radarelor pe drumurile din județ

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au anunțat pe ce drumuri din județ vor fi amplasate radarele, miercuri. 

Informația vine însă și cu recomandarea de a respecta regulile de circulație pe drumurile publice și regimul de viteză, pentru a evita producerea de accidente rutiere.

Amplasarea radarelor în data de 28 octombrie 2020:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate