Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă USR-PLUS Cugir – Dezastru ecologic la Cugir: Primăria a transformat Vinerea într-o groapă de gunoi


Publicat

”Problemele legate de salubritatea orașului Cugir nu mai sunt de mult o noutate și tot mai mulți cetățeni sesizează faptul că administrația locală a pierdut situația de sub control.

Din păcate, mormanele de gunoi din anumite cartiere, boxele îngrădite care au devenit insalubre sau depozitele ilegale de deșeuri strică imaginea orașului Cugir, dar creează și un disconfort locuitorilor.

Grav este că în ultima perioadă terenurile de la marginea localității Vinerea sunt transformate într-o imensă groapă de gunoi ilegală, în care sunt transportate resturi de construcții, saltele, paturi, electrocasnice și alte deșeuri mari.

Sesizările nenumărate primite în ultima vreme de la cetățenii din zona ne-au determinat să începem o investigație proprie și am avut surprinderea să descoperim un adevărat dezastru ecologic în Vinerea. Astfel, pe un teren, care presupunem că aparține domeniului public, au fost descărcate și aruncate ilegal zeci sau poate sute de remorci de deșeuri. Zona este greu accesibilă, iar transporturile se fac noaptea târziu sau la primele ore ale dimineții, astfel încât să nu stârnească suspiciunile localnicilor.

Împreună cu localnici din Vinerea am format echipe care au monitorizat întreaga zonă și am avut surprinderea să constatăm că deșeurile sunt transportate de la centrul de colectare din Cugir la Vinerea cu un tractor cu remorcă, care aparține Primăriei Cugir.

Având în vedere gravitatea situației și faptul că administrația locală din Cugir transformă localitatea Vinerea într-o groapă de gunoi a orașului, fără a consulta cetățenii și încălcând grav legislația europeană de mediu, sesizăm public Garda de Mediu Alba și Agenția pentru Protecția Mediului Alba pentru a declanșa o anchetă serioasă în acest caz. De asemenea solicităm declanșarea unor verificări și de către Direcția de Sănătate Publică Alba deoarece există suspiciuni că o parte dintre deșeuri ar proveni în urma lucrărilor de modernizare a spitalului și ar putea fi materiale contaminate.

Nu în ultimul rând, solicităm public demisia primarului orașului Cugir, Adrian Teban, din funcția de președinte al Asociației Salubris Alba, entitate care ar trebui să implementeze managementul integrat al deșeurilor în județ. În contextul acestui dezastru ecologic descoperit în Vinerea și a încălcărilor legislației de mediu, credem că domnul Teban nu poate gestiona problema salubrității, iar activitatea sa poate avea efecte grave cu impact asupra populației din întreg județul.

În încheiere rugăm autoritățile cu atribuții în domeniul protecției mediului să trateze demersul nostru ca fiind o acțiune civică, fără interes politic. Am transmis această sesizare în afara campaniei electorale deoarece nu ne dorim ca vinovații de acest dezastru ecologic să se victimizeze că ar fi atacați politic și să scape nepedepsiți. Avem încredere în autoritățile statului și sperăm ca acestea să fie alături de oamenii din Vinerea și din Cugir”, au declarat reprezentanții USR Cugir, într-un comunicat de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 121.235, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 1.552 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 4.687 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.09.2020 (10:00) – 26.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 54 de decese (28 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.249. Dintre acestea, 512 sunt internate la ATI.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.810 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou deces cauzat de COVID-19 în Alba. Un bărbat de 65 de ani cu multiple comorbidități la decedat la Spitalul din Timișoara

Publicat

Un nou deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 65, confirmat cu COVID-19, în 19 septembrie.

Acesta a decedat în 24 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde a fost transferat de la Spitalul din Alba. Bărbatul suferea de multiple comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 45 de cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, în județ, au fost înregistrate 1700 de infectări, de la începutul pandemiei. Vineri, în Alba au fost prelucrate 610 probe, la DSP. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 75763.

186 de persoane se află izolate în spital (din cei 186 – 2 persoane în Cluj Napoca, 1 persoană internată în Timișoara ,1 persoană internată la Bihor, 2 persoane internate la Hunedoara și 2 persoane internate în Mureș).

– 257 de persoane se află  izolare la domiciliu;

– 1191 de persoane au fost declarate vindecate;

De la începutul pandemiei au fost înregistrate 65 de decese cauzate de noul coronavirus.

Localitățile din care provin cazurile noi (26 septembrie):

Abrud -1
Aiud – 7
Alba Iulia – 19
Blaj – 1
Cricau -2
Garbova – 2
Ighiu – 1
Mihalt – 1
Ocna Mures – 1
Sasciori – 1
Sebes – 4
Sugag – 2
Teius – 1
Zlatna – 1
Hoparta – 1
Plus un caz care încă nu e atribuit nici unei localități

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate