Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă Voicu Paul: ”PSD Alba Iulia a intrat în abstinență totală. Domnul Dârzu coace un blat pufos”


Publicat

voicu paul

”Unii ar spune că, în momentul anunțării candidatului pentru primărie, a luat sfârșit perioada indeciziei din PSD Alba Iulia. Eu nu pot spune decât că s-a sfârșit perioada negocierilor dintre PSD și USR, finalizată cu un rezultat așteptat: retragerea fără nicio pretenție la rezultat electoral, o descalificare fără glorie a celui mai mare partid din România, în speranța șanselor mai mari pentru candidatul USR.

Cum altfel poți evalua o astfel de strategie, rezultată din interesele negociate ale celor două conduceri, când arunci în cursă un candidat care n-a terminat nici perioada de juniorat politic.

Trec peste exagerarea jignitoare de a fi numit de partid ”reprezentant al mediului de afaceri albaiulian”, în condițiile în care nu l-a desemnat nimeni din această zonă.

Toate astea se întâmplă în timp ce o organizație puternică, a PSD Ilfov, a fost dizolvată pentru lipsă de performanță. Când arunci în derizoriu chiar propria alegere politică, trebuie să te aștepți la rezultate derizorii, în cel mai fericit caz.

Asta e „marea carte a primarului”, jucată de PSD în cel mai vizibil act de non combat din ultimele 3- 4 campanii locale.

Dacă alegerea vârfului de lance e făcută pe genunchi, într-o intersecție și între două telefoane, mă întreb care vor fi opțiunile PSD Alba Iulia pentru Consiliul Local.

Pentru că, și aici, rezultatul se conturează într-o pierdere politică totală. Iar un Crișan sau un Medrea de acum, vor fi pomeniți și venerați ca veritabili zei pe altarele partidului, în condițiile în care reprezentativitatea și legitimitatea PSD va tinde spre zero absolut.

O decizie ce arată nepăsare față de electoratul tradițional al PSD, oameni care, până acum, indiferent unde s-a tras linia după alegeri, au avut măcar o reprezentare în Consiliul Local.

Este mai puțin important cum s-a ajuns aici. Cel mai probabil,  domnul Dârzu nu s-ar fi implicat în această luptă temându-se de bâlbele cu care ar fi trebuit să explice cum a fost bătut de doi foști viceprimari, un fost și un actual membru PNL.

Sensul de ilicit, de ”blat” prin care s-au decis împărțelile de după vot, rezultă din mai multe planuri, dar nu asta contează pentru albaiulieni. Pe ei îi interesează ca proiectele de dezvoltare, felul în care va crește orașul, să fie garantate de un Consiliu Local cu majoritate.

Sunt absolut convins, în ciuda acestor încercări jalnice de echilibrări de șanse, că realizările concrete, palpabile, sunt cele care te recomandă sau te descalifică.

Iar acești oameni nu au făcut nimic pentru Alba Iulia. Tot ce s-a realizat până acum s-a făcut onest, cu un partid ca PNL care a cerut votul doar pe baza faptelor și realizărilor.

Iar cei din PSD au fost corigenți întotdeauna la capitolul onoare. Sunt absolut convins că nu vor trece examenul nici în toamnă, dacă nu intră până atunci în stare de dizolvare.”

Voicu Paul.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. cioclul apocalipsei

    vineri, 31.07.2020 at 09:48

    Paule… simti ca-ti fuge pamantul de sub picioare, nu-i asa? De ceva poti sa fi sigur si anume de faptul ca in acest an se va sfarsi sfertul de secol de domnie pedelista in Alba Iulia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate