Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat – deputat PNL de Alba, Ioan Bumb: noi date despre dezastrul economic provocat de PSD au fost publicate de către UE

Publicat


În timp ce în România depășirea producție la hectarul de minciuni este politică de stat, noi date despre dezastrul economic provocat de PSD au fost publicate de către Uniunea Europeană

”Datele publicate recent de către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene sunt relevante pentru „performanța” guvernării PSD din ultimii ani.

România a ajuns codașa Europei și în ceea ce privește producția industrială, înregistrând un regres alarmant în anii de „avânt economic” cu care PSD se laudă, dar care nu au niciun fel de acoperire în realitate.

Datele publicate de Eurostat arată contracții puternice ale economiei românești pe toate planurile: minerit, energie, sector manufacturier, în unele cazuri fiind a treia lună consecutivă în care economia românească scade semnificativ.

În timp ce în economiile competitive, în care statul încurajează dezvoltarea economică prin măsuri active, se menține încă trendul ascendent, România scade puternic, mai ales în sectorul manufacturier.

Doar în industria mobilei, de exemplu, numărul de angajați a scăzut cu mai mult de 4.000 în mai puțin de doi ani, iar fabricile locale ajung să se închidă din cauza lipsei forței de muncă dar și din cauza monstruozităților legislative promovate de Guvern, de genul Ordonanței 114 și a trecerii poveri fiscale în seama angajaților.

Guvernul însă se face că nu vede cum tinerii pleacă pe capete din țară și în loc să ia măsuri de stimulare a creșterii și de contrabalansare a tendințelor negative, se ocupă de politică ieftină și reușește să ia niște măsuri care fac rău tuturor, precum transformarea școlilor profesionale într-un fel de batalioane disciplinare ale educației.

Mai mult decât atât, atitudinea guvernului față de firmele străine continuă să fie una negativă și discursul de tip populist, care aruncă în seama acestora vina pentru nereușitele politicienilor, încă se aude din Palatul Victoria.

În aceste condiții, nici nu e de mirare că unele dintre aceste firme aleg să-și restrângă activitatea din România sau încearcă să găsească strategii de ieșire treptată de pe piață, precum exportarea capitalului. Atâta vreme cât guvernul le tratează ca pe inamici, nu este de mirare că și acestea răspund cu aceiași monedă.

Este ilustrativă, în acest sens, atitudinea ministrului transporturilor, care a declanșat un război diplomatic cu o țară prietenă, după ce a reușit performanța de a rezilia contractul pentru o lucrare gata finalizată.

În loc să facă controale periodice și să verifice stadiul realizării lucrărilor, acesta a stat ascuns prin studiourile televiziunilor, găsindu-se viteaz doar la final, când cei care vor avea de plătit vor fi românii, din banii cărora se vor deconta greșelile imense ale domnului ministru.

În locul acestei strategii belicoase, concretizată doar în discursuri sforăitoare la televizor, Guvernul ar trebui să fie un parter activ al mediului de afaceri și să construiască un parteneriat solid cu acesta, să caute să stimuleze implicarea socială a acestor companii și mai ales să devină predictibil și stabil.

Schimbările bruște și dese realizate în ultimii ani în materie de legislație economică și legislație a muncii au făcut un imens rău României și românilor, generând instabilitate și neîncredere. Adăugați la aceasta circul politic de la vârful Guvernului, unde miniștrii și secretarii de stat se schimbă în funcție de războaiele dintre găștile din PSD și ALDE și aveți imaginea unei democrații bananiere, în care grupurile de interese sunt cele care promovează măsurile de reglementare și nu piața liberă sau puterea legislativă.

Este clar pentru toată lumea că situația economică dezastruoasă în care România ajuns să se zbată, pierzându-și acum chiar și capacitatea de plată, ceea ce a dus la întârzieri ale plăților de salarii, are drept cauză amatorismul economic și golănia politică practicate de PSD. De aceea, guvernul PSD trebuie să demisioneze de urgență și să lase liberă calea guvernării României pentru cei care știu cum să facă acest lucru”, a tansmis deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban a invitat Google să ia în considerare stabilirea unei prezențe a companiei în România

Publicat

Premierul Ludovic Orban a adresat vicepreşedintelui Google Kent Walker invitaţia de a lua în considerare stabilirea unei prezenţe a companiei în România a anunțat Guvernul. Cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul Ludovic Orban a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, printre care Kent Walker, vice-preşedinte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Tupeu la Alba Iulia. Cu mașina de lux, pe pista de biciclete de la Mamut

Publicat

Un șofer a intrat duminică cu mașina sa de lux pe pista de biciclete de la Parcul Dendrologic, deasupra restaurantului Panoramic. În zona respectivă, traficul este restricționat iar aleile sunt doar pentru bicicliști și pietoni.  Un cititor Alba24 a fost deranjat de tupeul șoferului care a decis că regula nu i se aplică și lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au început noile sondaje ”din ușă în ușă”, la Alba Iulia. Gabriel Pleșa este măsurat în calitate de candidat al USR la primărie

Publicat

plesa usr

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe adeziunea la USR Alba a lui Gabriel Pleșa, nici nu au ieșit liberalii din corzi, după lovitura dată de fostul lor coleg, că au și început sondajele door to door care măsoară deja noile aranjări de forțe în lupta pentru Primăria Alba Iulia.  Primii operatori de sondaje […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi de primăvară, dar și câteva ploi și ninsori. Prognoza pe zile și localități, 17-23 februarie

Publicat

alba iulia

Vremea se încălzește în următoarele zile, în județul Alba, iar temperaturile vor urca până la valori specifice primăverii. Vor fi și câteva averse – ploi la șes și ninsori la munte, la mijlocul săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade Celsius, în primele trei zile ale săptămânii, apoi se mai răcește. Vă prezentăm […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate