Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat, deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: ”Eugen Teodorovici aruncă propria incompetență pe seama autorităților locale”

Publicat

bumb

”Criza economică în care PSD a aruncat România este vizibilă peste tot, cei mai buni indicatori fiind explozia prețului la carburanți și energie, precum și devalorizarea accentuată a leului, care umflă facturile românilor, anulând orice creșteri electorale de salarii sau pensii.

Mult mai gravă este însă criza de la nivelul administrațiilor locale, al căror sistem de finanțare a fost total bulversat de experimentele financiare făcute de Ministerul de Finanțe sub bagheta iubitorului de artă ascunsă în pereți, Darius Vâlcov.

Nu a fost de ajuns că ordonanța 114 a aruncat în aer întreg sistemul de investiții publice și că decizia de a crește din pix salariile din construcții a antrenat o blocare a investițiilor deja licitate și aflate în execuție. Acum, bugetele administrațiilor locale sunt blocate pentru că Bucureștiul a decis să transfere către primării obligația de a plăti asistenții personali, fără a transfera însă și resursele financiare necesare. 

Este un mod cinic în care administrația PSD-istă încearcă să frâneze orice ambiție de descentralizare și autonomie locală, aplicând principiul subsidiarității într-o manieră de-a dreptul sovietică. Recent, s-au desfășurat o serie de discuții între Ministerul Finanțelor și structurile asociative ale administrației publice: Asociația comunelor, Asciația municipiilor și orașelor și UNCJR.

Toți aceștia, la unison, indiferent de partid, au arătat că politica financiară a Guvernului vis-avis de administrațiile locale este una falimentară și creează piediciimportante în dezvoltarea comunităților locale. În urma discuțiilor, ne-am fi așteptat ca Ministrul de Finanțe să vină cu soluții și să încerce remedierea crizei, mai ales că scuza cu Marele Geniu cu Mustață care dictează tot nu mai ține.

În schimb, tovarășul Teodorovici, la fel ca vremea congreselor comuniste, a aruncat vina către administrațiile locale pentru lipsa banilor. Nu doar că le-a spus primarilor că nu înțeleg cum funcționează bugetul și că de fapt au bani, dar chiar i-a amenințat că va demara controalele pentru a vedea cum au fost cheltuiți banii de către aceia care se plâng acum că nu mai au fonduri la bugetele comunelor sau orașelor.

Situația este aberantă și ridicolă, dar în același timp tragică, mai ales că ministerul nu face nimic pentru a ajuta primăriile afectate de ingineriile financiare PSD-iste. 

Acum, in loc sa ajute aceste comunități, la rectificarea bugetară, tovarășul ministru al finanțelor și discotecilor a anunțat că își cumpără bancă. O bancă, se pare plina de datorii, de care statul român nu are nevoie și pe care o cumpără printr-o procedură total netransparentă. 

Iată deci în ce constă grija PSD fata de comunitățile locale. Zero finanțare, iar cei care comentează sunt puși la respect și amenințați cu controale. Că iar n-au bască…”, a declarat într-un comunicat de presă, deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 24.06.2019 at 18:52

    Dar despre ineptiile propuse de Roman intr-un proiect de lege de ce nu scrieti ? Asta nu suporta numai laude ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax