Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat, deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: ”Eugen Teodorovici aruncă propria incompetență pe seama autorităților locale”

Publicat


bumb

”Criza economică în care PSD a aruncat România este vizibilă peste tot, cei mai buni indicatori fiind explozia prețului la carburanți și energie, precum și devalorizarea accentuată a leului, care umflă facturile românilor, anulând orice creșteri electorale de salarii sau pensii.

Mult mai gravă este însă criza de la nivelul administrațiilor locale, al căror sistem de finanțare a fost total bulversat de experimentele financiare făcute de Ministerul de Finanțe sub bagheta iubitorului de artă ascunsă în pereți, Darius Vâlcov.

Nu a fost de ajuns că ordonanța 114 a aruncat în aer întreg sistemul de investiții publice și că decizia de a crește din pix salariile din construcții a antrenat o blocare a investițiilor deja licitate și aflate în execuție. Acum, bugetele administrațiilor locale sunt blocate pentru că Bucureștiul a decis să transfere către primării obligația de a plăti asistenții personali, fără a transfera însă și resursele financiare necesare. 

Este un mod cinic în care administrația PSD-istă încearcă să frâneze orice ambiție de descentralizare și autonomie locală, aplicând principiul subsidiarității într-o manieră de-a dreptul sovietică. Recent, s-au desfășurat o serie de discuții între Ministerul Finanțelor și structurile asociative ale administrației publice: Asociația comunelor, Asciația municipiilor și orașelor și UNCJR.

Toți aceștia, la unison, indiferent de partid, au arătat că politica financiară a Guvernului vis-avis de administrațiile locale este una falimentară și creează piediciimportante în dezvoltarea comunităților locale. În urma discuțiilor, ne-am fi așteptat ca Ministrul de Finanțe să vină cu soluții și să încerce remedierea crizei, mai ales că scuza cu Marele Geniu cu Mustață care dictează tot nu mai ține.

În schimb, tovarășul Teodorovici, la fel ca vremea congreselor comuniste, a aruncat vina către administrațiile locale pentru lipsa banilor. Nu doar că le-a spus primarilor că nu înțeleg cum funcționează bugetul și că de fapt au bani, dar chiar i-a amenințat că va demara controalele pentru a vedea cum au fost cheltuiți banii de către aceia care se plâng acum că nu mai au fonduri la bugetele comunelor sau orașelor.

Situația este aberantă și ridicolă, dar în același timp tragică, mai ales că ministerul nu face nimic pentru a ajuta primăriile afectate de ingineriile financiare PSD-iste. 

Acum, in loc sa ajute aceste comunități, la rectificarea bugetară, tovarășul ministru al finanțelor și discotecilor a anunțat că își cumpără bancă. O bancă, se pare plina de datorii, de care statul român nu are nevoie și pe care o cumpără printr-o procedură total netransparentă. 

Iată deci în ce constă grija PSD fata de comunitățile locale. Zero finanțare, iar cei care comentează sunt puși la respect și amenințați cu controale. Că iar n-au bască…”, a declarat într-un comunicat de presă, deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 24.06.2019 la 18:52

    Dar despre ineptiile propuse de Roman intr-un proiect de lege de ce nu scrieti ? Asta nu suporta numai laude ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor putea primi până la trei salarii în plus. Care sunt condițiile

Publicat

elevi

Un proiect de lege ce prevede că profesorii care se titularizează în mediul rural beneficiază de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Votul final se va da la Senat. Condiția pentru a primi bani în plus este ca profesorii să rămână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A intrat cu mașina pe interzis, iar polițiștii l-au prins fără permis de conducere. Dosar penal pentru un tânăr la Alba Iulia

Publicat

Un tânăr care a intrat pe strada cu sens unic Vasile Goldiș din Alba Iulia, din direcția cu acces interzis, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au prins și au descoperit și că nu avea nici permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 15.40, polițiștii din Alba Iulia au fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Accident la Abrud: Un tânăr a ajuns cu mașina în gard. Se afla sub influența alcoolului

Publicat

Un tânăr din Abrud s-a ales cu dosar penal după ce a băut, s-a urcat la volan și s-a oprit cu mașina într-un gard. Accidentul s-a petrecut noaptea, pe o stradă din oraș. Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, în jurul orei 4.00, polițiștii din Abrud au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 19 ani din Blaj, prins de polițiștii din Sebeș în timp ce conducea fără permis. S-a ales cu dosar penal

Publicat

politie amenzi 1

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Blaj este cercetat de polițiștii din Sebeș după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, la data de 14 februarie 2020, în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate