Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputat PSD de Alba: Extragerea și degajarea arborilor din zona drumurilor publice care pot reprezenta un pericol

Publicat

”Am abordat, în această săptămână, de la tribuna Camerei Deputaților, subiectul privind necesitatea extragerii și degajării arborilor din zona drumurilor publice care pot reprezenta un pericol la o eventuală furtună, astfel încât să nu mai avem situații în care aceștia să cadă pe drumuri ori pe liniile electrice și să cauzeze, în acest fel, victime, disconfort ori pagube materiale însemnate.

Am abordat  o problemă pregnantă de care sunt convins că se lovesc nu doar locuitorii județului Alba, ci majoritatea românilor care locuiesc în zone montane sau de deal. Recent, în cadrul audiențelor pe care le susțin la cabinetul parlamentar din Munții Apuseni, foarte mulți cetățeni mi-au semnalat pericolul reprezentat de pădurile situate de-a lungul drumurilor județene sau naționale, precum și de arborii aflați pe versanții din imediata apropiere a șoselelor.

Pericolul în acest caz, este reprezentat de lipsa toaletării periodice și a extragerii arborilor aflați la distanțe mai mici de 4-5 metri de carosabil, care sub greutatea zăpezii sau din cauza rafalelor puternice de vânt, se pot rupe iar crengile desprinse pot oricând să producă daune asupra autovehiculelor aflate în deplasare, pot genera accidente rutiere și nu în ultimul rând pot pune viața participanților la trafic în pericol.

Astfel de cazuri, așa cum bine știm cu toții, au fost deja înregistrate în mai multe județe ale țării.

Doar în acest sfârșit de săptămână, în zona munților Apuseni, mai exact pe drumurile naționale DN 74, între localitățile Zlatna și Abrud, precum și DN 75, de la Gârda la Arieșeni, din munții Apuseni, au fost înregistrați zeci de arbori căzuți pe carosabil, aceștia blocând total circulația rutieră pentru câteva ore bune.

Tot din cauza arborilor doborâți de zăpadă și vânt puternic, mai multe localități din munții Apuseni au rămas fără alimentarea cu energie electrică. Vorbim aici nu doar de consumatorii casnici ci și de școli, primării, cabinete medicale, respectiv de agenții economici.

În acest context, doresc să trag un semnal de alarmă asupra acestei probleme în speranța că atât autoritățile din domeniul protecției mediului cât și cele cu atribuții în administrarea infrastructurii rutiere, vor lua atitudine și vor identifica soluțiile, precum și planurile de acțiune necesare pentru monitorizarea constantă a arborilor  din proximitatea drumurilor naționale și județene”, a declarat Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba, într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax