Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputat Radu Tuhuț: ”La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”

Publicat

”Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României. Gândurile noastre se îndreaptă, mai mult ca oricând, spre unitate națională, solidaritate, patriotism și, în egală măsură, spre durerea și sacrificiile strămoșilor noștri pentru înfăptuirea celui mai înalt ideal al tuturor românilor.

În urmă cu 104 ani, 1.228 de delegați au votat, la Alba Iulia, constituirea României Mari. De altfel, la 1 decembrie 1918, la Marea Adunare Națională, au fost prezenți circa 100.000 de români, mânați de aceleași credințe, idealuri și năzuințe.

Consiliul Național Român Central, care a avut jumătate din membri social-democrați, a ales ca Alba Iulia să fie orașul Unirii. Alegerea orașului nu a fost deloc întâmplătoare. Alba Iulia a fost orașul triumfalei intrări a lui Mihai Viteazul, dar și un simbol al unității neamului românesc, fiind capitala domnitorului pe perioada scurtă a Unirii celor 3 principate – Muntenia, Moldova și Transilvania.

Alba Iulia a fost și orașul înspăimântătorului martiriu al lui Horea și Cloșca, care au fost zdrobiți cu roata după ce s-au răsculat, alături de Crișan, împotriva constrângerilor feudale.

Astfel, Alba Iulia este orașul în care se îmbină cel mai bine gloria cu durerea, mulțumirea cu pătimirea, uralele de bucurie cu strigătele de spaimă.

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat!

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

Doamne ajută! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”

Deputat de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax