Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: Ministerul Educației trebuie să sprijine mai mult învățământul profesional și tehnic din Alba

Publicat

„În urmă cu o lună am solicitat ministrului Educației să-mi spună exact care sunt clasele din județul Alba propuse spre desființare în anul școlar 2021 – 2022 (de la ce instituții de învățământ provin, filieră, profil și specializare), dar și care au fost raționamentele care au stat la baza acestor decizii. De asemenea, în aceeași interpelare, am cerut salvarea învățământului profesional și tehnic.

Am primit, în schimb, un răspuns în doi peri, ambiguu, în care nu s-a menționat vreun liceu sau vreo clasă, dar nici nu a fost negată informația. Aceasta este transparența despre care vorbesc partidele politice de dreapta? Consider că părinții au dreptul să știe care sunt clasele care se vor desființa, iar lista completă trebuie publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Nemulțumirile elevilor și părinților din județul Alba, referitoare la desființarea unor clase, au fost legitime, deoarece aceste propuneri au fost făcute fără consultarea lor, a corpului profesoral și a comunității locale. Consider, de asemenea, că Inspectoratul Școlar Județean Alba ar trebui să colaboreze și comunice mai mult cu reprezentanții elevilor și părințiilor, dar și cu reprezentanții primăriilor, în subordinea cărora se află unitățile de învățământ!

Întorcându-mă la interpelarea în care am solicitat mai multă susținere pentru învățământul profesional și tehnic și deopotrivă pentru pregătirea forței de muncă în industriile dezvoltate în fiecare zonă a județului, vă spun că:

– Solicitarea Fabricii de Arme Cugir, privind alocarea a 7 locuri pentru școlarizarea în învățământul dual, pentru calificarea Frezor-rabotor-mortezor – NU A PUTUT FI ONORATĂ;

– Solicitarea Star Assembly (Daimler România) privind alocarea a 25 de locuri pentru școlarizare în calificarea Operator-Montator subansamble – NU A PUTUT FI ONORATĂ;

– Solicitările operatorilor economici pentru școlarizare în învățământul profesional, domeniul turism și alimentație, care deservesc industria HORECA de pe raza municipiului Alba Iulia – NU AU PUTUT FI ONORATE ÎN TOTALITATE.

Domnule ministru, sunteți în fruntea unui minister pentru a găsi SOLUȚII, nu scuze și explicații. Pentru a oferi RĂSPUNSURI concrete, nu pentru a le evita cu amabilitate.

Interpelarea și răspunsul le găsiți la adresa: https://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=61335&idl=1

Aștept, în continuare, solicitările dvs. pe acest subiect”

Tuhuț Radu Marcel,

Deputat ales în circumscripția nr. 1, județul Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax