Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul PSD Radu Tuhuț: Politica Ministerului Finanțelor -”Biciuim mediul privat!”

Publicat

Politica Ministerului Finanțelor: ”Biciuim mediul privat!”. Penalități pentru firmele care au dus-o greu în pandemie

Am cunoscut mulți operatori economici care au dus-o greu în pandemie, oameni care nu au vrut să pună lacătul pe propria firmă și au preferat să cheme în continuare angajații la muncă, deși nu făceau profit, iar cheltuielile depășeau încasările. Aceștia sunt adevărații eroi ai mediului privat! S-au gândit la semenii lor, la familiile acestora și și-au continuat business-ul, în ciuda întunericului și a necunoscutelor pe care le aveau în față, în primăvara anului 2020, odată cu instituirea stării de urgență. Poate le era mai bine acum dacă își suspendau activitatea. Dar cât de greu este să renunți la ceva în care ai investit, la afacerea pentru care ești trup și suflet?!

Executivul nu a găsit o soluție pentru mediul privat activ, încurajând, în schimb, șomajul tehnic, plătit cu ajutorul finanțărilor europene și nicidecum cu bani guvernamentali. Sunt patroni care produceau foarte puțin și asigurau salariile cu mari eforturi, fiind nevoiți uneori chiar să aducă bani de acasă. Au rămas, în schimb, cu datorii la Finanțe, din cauza restanțelor la plata contribuțiilor pentru angajați. Cei care și-au continuat business-ul, în ciuda greutățile inerente în contextul restricțiilor, ar trebui ajutați astăzi de Ministerul Finanțelor. Însă politica acestui minister a fost una macabră: operatorii economici sunt ”strânși cu ușa” să accepte anumite eșalonări ale datoriilor, care prevăd inclusiv majorări și penalități. Ei sunt amenințați cu executarea silită dacă nu reușesc să plătească contribuțiile restante de anul trecut, la care se adaugă cele actuale, din fiecare lună.

Astfel, în 2021, firmele au de plătit, pe lângă contribuțiile actuale, restanțele acumulate anul trecut, dar și o ”dobândă” la ele (o adevărată ”a 13-a rată”). Ministerul Finanțelor procedează la fel ca băncile și vrea să facă profit de pe spinarea celor mai răniți ”soldați” ai pandemiei. Iar acest lucru vine, în contextul în care, însuși Ministerul Finanțelor, s-a împrumutat într-un an de pandemie, cu peste 44 de miliarde de euro, crescând datoria publică la 50% din PIB.

Politrucii ”de dreapta” care au impus această politică demonstrează că sunt goi pe dinăuntru și lipsiți de orice scrupule. Ceea ce fac PNL și USR cu mediul privat este o mare nemernicie! Acești liberali și useriști au pe conștiință distrugerea a mii de firme mici, închise în această perioadă, dar și a oamenilor care au rămas fără locul de muncă! Într-un asemenea context economic, mediul privat ar fi trebuit ajutat, sprijinit din toate părțile să își continue activitatea și nicidecum pus la zid și ”biciuit” pentru a scoate bani la bugetul de stat!

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax