Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: Proiectul de dezvoltare a serviciilor oncologice, susținut de PSD Alba, va fi finanțat prin PNRR

Publicat

„În urmă cu doi ani, alături de europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș și consilierii județeni ai PSD Alba, am analizat situația cazurilor oncologice din județ, în general, și a pacienților nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a-și primi tratamentul și o șansă la viață, în particular.

Astfel, la început de 2021, s-a decis depunerea unui amendament la proiectul bugetului județului Alba, de către consilierii județeni social-democrați, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și a primilor pași în vederea edificării unui centru de radioterapie la Alba Iulia.

Amendamentul fundamentat de consilierii județeni ai PSD a fost aprobat de către ceilalți consilieri județeni, inclusiv de la PNL, reușind să punem astfel prima cărămidă la o construcție atât de importantă pentru Alba Iulia și județul Alba. Începutul proiectului a reprezentat, astfel, un acord al celor care conduc județul cu privire la această necesitate, pusă pe masa discuțiilor de către PSD.

Alături de ceilalți colegi parlamentari social-democrați, am purtat mai multe discuții despre această investiție cu ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, dar și cu alți colegi de la București.

Acum, mă bucură nespus anunțul ministrului Sănătății și anume că proiectul privind relocarea și modernizarea activității secției de oncologie de la spitalul județean, respectiv înființarea unui compartiment de cardiologie intervențională, la Alba Iulia, a fost inclus pe lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. În acest fel, vor fi dezvoltate serviciile oncologice. Cei care vor avea de câștigat sunt pacienții care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă drumuri istovitoare și costisitoare la Cluj-Napoca, Târgu-Mureș ori în alte orașe pentru tratamentul care le asigură șansa la viață.

Felicitări tuturor celor care au muncit la acest proiect!”

Deputat PSD de Alba,

Tuhuț Radu Marcel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ds

    vineri, 20.01.2023 at 10:43

    Am scris cateva randuri dupa care am sters dar totusi as vrea sa te intreb ceva
    Nu iti este rusine ????
    O sa vina ziua cand toti o sa raspundeti pt ce ati facut si ce nu ati facut.

  2. gelu stoian

    vineri, 20.01.2023 at 11:32

    Alta TUHUT-iada ! Fara ” PSD & ” Domnia sa ” raducu , marcelus TUHUT , muream Ne-radiotapeuri-ZATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. pilu

    vineri, 20.01.2023 at 12:59

    Moşule, mi se pare absolut normal să faceţi asemenea lucruri, că d”aia v-a ales lumea, nu ca să vă lăudaţi(cu ceva care încă nu este făcut). Sunteţi de o nesimţire crasă, cum bateţi un cui ieşiţi şi faceţi un tamtam de cred că şi vouă vă e ruşine de nimicurile pe care le comunicaţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax