Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: PSD e dispus să intre la guvernare pentru creșterea veniturilor și combaterea pandemiei

Publicat

Nici în cele mai sumbre scenarii nu am fi crezut în România vor fi înregistrate cele mai multe decese din cauza COVID-19, raportat la numărul de locuitori. Din punct de vedere economic, țara noastră se află la marginea unei prăpastii, iar din punct de vedere sanitar, am intrat în stop cardio-respirator, fără prea multe posibilități de resuscitare.

Foarte mulți m-au întrebat dacă e momentul ca PSD să intre da guvernare. Da! Din punctul meu de vedere este momentul! Deoarece avem cei mai buni specialiști în toate domeniile de activitate. Nu am fost niciodată adeptul criticii fără implicare și soluții. Spectatorii au un rol important, dar doar la meciurile de fotbal, nu și când țara are nevoie de cei mai buni jucători.

PSD consideră că majorarea alocațiilor copiilor, a salariului minim și a pensiilor trebuie să se regăsească neapărat în programul de guvernare al noului Executiv. Aceste măsuri trebuie agreate de partide înainte de a discuta de funcții. Întâi programul și măsurile pentru români, apoi funcțiile din guvern. PSD nu merge să negocieze funcții, ci soluții și responsabilități.

În condițiile creșterilor explozive ale prețurilor la energie, alimente și medicamente, care au erodat semnificativ puterea de cumpărare a românilor, este absolut necesar ca viitorul Guvern să ia măsuri pentru protejarea celor mai vulnerabile categorii sociale, respectiv familiile cu copii, angajații cu salarii mici și pensionarii.

1) Creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 decembrie 2021 la nivelul stabilit prin Legea 14/2020, respectiv 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani și 600 de lei pentru copiii mai mici de doi ani sau pentru cei cu dizabilități.

2) Creșterea salariului minim pentru studii generale la valoarea de 2.550 lei și la 2.600 lei pentru studii superioare de la 1 decembrie 2021. Creșterea salariului minim pentru studii generale la 2.740 lei și la 3.000 de lei de la 1 iulie 2022 la cei studii superioare. Creșterea salariului minim brut în agricultură de la 1 ianuarie 2021 la 3.000 lei, similar cu cel din construcții. Calendarul pentru eliminarea discrepanțelor apărute din cauza neaplicării Legii salarizării unitare va fi prezentat în 90 de zile.

3) Aplicarea imediată a Legii 127/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a tuturor pensiilor cu 11% și creșterea indemnizației sociale minime cu 200 de lei, de la 800 lei la 1.000 lei/lună. Calendarul aplicării celorlalte creșteri pe legea 127/2019 va fi adoptat în 90 de zile.

Măsuri urgente pentru combaterea pandemiei:

– Accesul la medicație antivirală pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis;

– Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19;

– Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația de care am nevoie?

– Accesul universal la testare este esențial pentru următoarele 60 de zile;

– Acces gratuit la testare o dată pe săptămână la medicul de familie și în ambulatorii de specialitate pentru persoanele asimptomatice;

– Testarea elevilor, dar și a studenților, minim o dată pe săptămână;

– Continuarea campaniei de vaccinare, în paralel cu punerea în funcțiune a unei campanii credibile de informare.

Măsuri urgente pentru accesul copiilor la educație:

– Menținerea școlilor deschise. Măsură promovată inclusiv în cadrul Campaniei #înbănci, derulate de PSD. OMS, UNICEF și UNESCO au adoptat în vara anului 2021 un set de 8 recomandări pentru a menține școlile deschise în siguranță. Dintre acestea, primele cinci sunt adaptabile și aplicabile în sistemul de învățământ românesc de astăzi, astfel:

– Pe plan legislativ, trebuie modificat urgent cadrul care asigură transportul elevilor. OUG 50/2021 a produs neclarități în sistemul de decontare, iar organizațiile de elevi din țară s-au manifestat împotriva noilor prevederi. Transportul trebuie să fie gratuit, automat, pentru toți elevii, fără să fie necesară o procedură de decontare din partea elevilor/familiilor acestora.

Măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor:

– PLAFONAREA PREȚURILOR la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni. Plafonarea prețurilor se face la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021;

– Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020.

Cu respect,

Deputat de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    luni, 08.11.2021 at 13:32

    Binevoitori cu acest program, dar bani de unde ? Reteta simpla a lui Catu, imprumutul.

  2. Gata cu voi !

    luni, 08.11.2021 at 15:11

    Dar sunteti prosti rau ! Era momentul sa va bateti pt anticipate si demiterea presedintelui, ca v-ar fi ales tara. Va bagati insa in rahatul politic cind nu era cazul si tara va crede ca vreti sa participati la a fura ce a mai ramas ! Aveti conducatori de 2 lei, fara fler politic. Graba strica treaba, si multimea va va injura si pe voi ! Tampiti in costum la 4 ace, care nu ies intre oameni sa vada ce vor !

  3. Gata cu voi !

    luni, 08.11.2021 at 15:37

    Poor, nu mai votati partide ! Sunt toti acelasi virus in alte tulpini de hoti ! Cautati independenti, nu pupincuristi politici !

  4. pilu

    luni, 08.11.2021 at 20:36

    Votati independenti, care ajung o masa de manevra a partidelor, ca minoritatile.

  5. Dop

    marți, 09.11.2021 at 10:45

    Domnule Tuhut sunteti pe langa situatie fara nici o suparare.
    Ma asteptam la o revigorare a PSD Alba da tot cu aceasi intelectuali defilati.
    Avand in vedere ca intrati la guvernare cred ca sunteti foarte increzator 🤣🤣🤣 .
    Am ajuns sa cred ca domnul Darzu era cu mult peste dvs.
    Ca sa va demonstrez incompetenta de care dati dovada :
    Ati spus ca vreti sa cresteti pensiile cu 11% cand preturi au crescut cu 50%.
    Domnule „deputat” in ce lume traiti?
    Pe langa faptul ca iesiti rar in public faceti vorbiti doar sa nu taceti.
    Fara sa va suparati pe mine am impresia ca e prea greu pt dvs.
    Cand esti inconjurat de incompetenti te transformi.
    Eu va sfatuiesc sa va treziti si sa va apucati de treaba. Nu poti sa ma convingi cu absolut nimic cand ai langa tine doar papagali flamanzi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax